top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Happy Halloween
Jeg hører og leser stadig diskusjoner om hvorvidt Halloween er en feiring som vi skal, bør eller må adoptere hit til Norge, at det kun dreier seg om griske unger som vil ha snop og at dette kun er et stunt som skal glede handelsstanden med storinnkjøp av rekvisitter og fjollerier.


Her i huset merker vi at vi har fått en skolegutt, for det er tydelig at Halloween er noe de snakker om på skolen. Og vil storebror kle seg ut så vil lillebror – og hvorfor ikke gjøre det til en strålende mulighet til å samle gode venner, spise god mat og kose seg litt sammen i høstmørket? Vi er da tross alt voksne mennesker som selv bestemmer hvor dyre kostymer vi skal / ikke skal kjøpe – vi tør vel stå imot kjøpspresset, gjør vi ikke?

Joda, klart vi gjør!


Så, her i huset bestemte vi oss sånn cirka torsdag denne uken at vi ville samle noen av eldstemanns venner fra klassen, pluss favorittjenta fra naboskolen, med deres familier. Vi ba alle ta med litt til et slags tapasbord og det var egentlig det hele. Vi kledde 4åringen ut i en skjelettpysj som eldstemann en gang fikk til sin bursdag for et par år siden og vi kledde skolegutten ut i …et laken. Et gammelt laken, to hull til øyne, litt tusj rundt øynene og vips – et skummelt spøkelse. Særdeles rimelig og mer enn effektfullt nok.

Det ble virkelig en helt fantastisk Halloweenfeiring!

Barna lekte utrolig fint sammen. De spiste god mat, drakk blod fra store kjøkkenglass (appelsin- og jordbærjuice), de fikk se en Halloweenfilm som familien Ananiassen hadde tatt med (Disneyversjonene vel og merke, ikke den megaskumle) og de sjekket ut hverandres kostymer før de skulle ut på Knask eller Knep-tur. De voksne fikk tid til å nyte maten og godt drikke og til å skravle sammen. Vi merker definitivt forskjellen av å arrangere noe i den gamle leiligheten vår på Etterstad, som vi definitivt gjorde – mange ganger!, og det å arrangere noe her. Barna får en annen ro av å ikke sitte oppå oss voksne og de trekker seg fort opp i loftsstua eller ned på rommet.Etterhvert ble det klart for å ta en tur rundt i nabolaget for å knaske og knepe litt – og for en lykke! Barna storkoste seg, sang for de snille menneskene som åpnet dørene og de delte broderlig og søsterlig det godteriet de fikk.

Kan nok hende noen av naboene syntes det ble en smule overveldende å få 10 barn (!!!) og en god del voksne på døra, men alle tok det med store smil og vennlige ord. Vi møtte en god del eldre ‘barn’ på veien vår og de forsøkte å løpe forbi oss til husene vi var på vei til. Naturlig nok, de skjønte sikkert at det kom til å bli skrapa hvis vi kom dit først – med våre 10 barn… 🙂 Survival of the fittest!


Etter at ungene hadde fått plyndret 8-9 hus, var det tid for å traske hjemover. Alt snopet ble helt i en gigantisk bolle og så koste de seg med resten av Halloweenfilmen. Merkelig nok (!) ble det ikke tomt før folk skulle traske hjemover, så da fikk vi delt snopet opp i en pose til hvert barn – så har de lørdagsgodteri for et par uker fremover.

Takk for laget, dere fine, fine menneskene! Vi er så glade for å ha så gode venner, så gode naboer og så fine lekekompiser til ungene våre! Å arrangere festlig lag med så fine folk, går som en lek og vi gjør det gjerne igjen!


Forresten; Et lurt tips jeg plukket opp fra Barnasgarderobe (via Foreldremanualen), var å lage avhogget fingre. Utrolig enkelt og veldig effektfullt. De ble ekkelt virkelighetstro, særlig med de gule neglene og litt blodsprut her og der. Og så smakte de jo veldig godt, som en fin, liten bonus!

Lages slik: Ferdigkjøpt kransekakemasse formes til runde pølsefingre, lage noen streker, trykke ned midt på, sette inn en mandel (negl) og stekes på 200 grader i ca 10 min. Males med konditorfarge.

Noen litt større barn som kom på vår dør for å si knask eller knep, ble nok litt overrasket over å få et par fingre ned i kurvene sine. Men de lo godt!

—-

Nå er det deilig søndag som står på programmet. Det innebærer fyr i peisen, utallige stearinlys tent og koseklærne på. Bollebaking og kakao står på programmet og vi skal kose oss og lade opp til en hektisk uke.

Kos dere i dag folkens og så håper jeg dere hadde en fin lørdag i går, uavhengig av om dere feiret eller liker Halloween eller ikke.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page