top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Fungerende fokus og egoistisk egentid

Jeg er strålende fornøyd med mine ukentlige møter med motiverende og kunnskapsrike Anne! Våre treff blir som et pustehull i en vilt hektisk hverdag, og jeg tar meg selv i å smile, brette opp ermene og være klar for en ny uke etter at jeg har vært hos Anne. Selv om den nye uken da starter på en tirsdag eller onsdag.

Fargerik mat er en viktig del av det sunne fokuset!

Det å skulle følge strikte regimer, faste kurer eller andre mirakeloppskrifter, er ikke noe for meg. Jeg trenger noe som ikke vil påvirke familien på underlig vis, men som heller kan brukes sammen med familien på naturlig vis. Og for min egen del trenger jeg et fast pustehull en gang i uken hvor jeg får påfyll av informasjon, kan stille spørsmål og hvor jeg kan lære gode øvelser jeg kan gjøre hjemme på stuegulvet mitt. Alt dette får jeg heldigvis hos Anne.

Vi benytter i tillegg ofte deler av den avsatte tiden til å gå en tur mens vi prater, og det har virkelig vært et behagelig avbrekk i løpet av en arbeidsdag. Jeg er sikker på at jeg er mer effektiv etter disse turene! Enn så lenge veier jeg ikke mat eller teller kalorier heller for den saks skyld. Jeg fokuserer på flest mulig gode valg i hverdagen og jeg jobber med å endre et mønster som har bygd seg opp over lang, lang tid. Da vil og tror jeg at endringen til det nye, sunnere og mer energigivende også nødvendigvis bør foregå over en viss lengde tid. For at hode og kropp skal ha sjans til å henge med, tenker jeg.

Uansett; dette ser virkelig ut til å funke bra for meg! Jeg har mer energi enn noen sinne. Jeg har et mer stabilt humør, jeg har mer tiltakslyst, og ikke minst; det er over åtte kilo mindre av meg. Mye mer å gå på, så klart, men det er en start – og etter å ha hatt dette fokuset kun i 8 uker, sier jeg meg veldig godt fornøyd så langt.

Uten strenge regimer kan man unne seg en kaffe latte med lettmelk innimellom, og til og med en liten klimuffins med bjørnebær av og til <3

En ting jeg har erkjent i løpet av tiden jeg har hatt mine ukentlige møter med flotte Anne og hennes 1-1 program ift kosthold og trening, er at jeg har lyst til å bli mer egoistisk. Jeg har behov for å bli mer egoistisk.

Dette er ikke nødvendigvis en egenskap som står høyt i kurs hos meg. Jeg er ikke spesielt glad i egoistiske mennesker som ikke evner å se lengre enn sin egen snute, sine egne behov og lyster. Men nå vil jeg altså bli mer sånn. Ikke fordi Anne sier det, men fordi jeg kjenner at jeg trenger det.

Jeg har ikke behov for å bli mer egoistisk og sette grenser ovenfor andre mennesker i mitt liv, det er ikke der skoen trykker. Det er ikke det at andre mennesker krever og krever, og stakkars meg får ikke tid til meg selv. Nei, det er jeg selv som krever og forventer og ønsker, på vegne av meg selv og andre. Jeg er så ‘trent’ til å bruke andres behov som en slags unnskyldning for at jeg ikke fokuserer på mine egne, og det er rett og slett dårlig gjort mot alle parter.

Jeg har derfor bestemt meg for å bli avhengig av at jeg får satt av tid i løpet av en uke til meg selv. Til egentid. Kreve av meg selv, uten å bruke sosiale arrangement, andres ønsker eller tidsskjema som unnskyldning til at jeg må avvike mine planer, behov og ønsker. Og jeg er helt overbevist at dette vil hjelpe meg til å ha mer å gi til min familie og mine omgivelser, på en mye sunnere måte.

…og folkens; Hallo – det er vår rett rundt hjørnet! Finnes ikke bedre timing til å få enda mer fokus på å komme seg ut og gå tur, smile til sidemannen, ta imot solstråler i ansiktet og kjenne at energien og tiltakslysten øker i kropp og sjel!

Ønsker alle som er innom en strålende torsdag!

Takk for at du besøker bloggen min – det setter jeg stor pris på,

og legg gjerne igjen et spor etter deg for det er virkelig stas å høre fra dere også!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page