top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Finne ekte lykke i materielle ting

Jeg skriver en god del om hverdagslykke på denne bloggen. Små og store gleder som gjør at jeg kjenner litt ekstra på den gode takknemlighetsklumpen jeg har i magen. Og veldig ofte handler akutt-lykke-følelsen jeg får om småtrollene, Ekte Mannen, jobbutfordringer eller familie og venner.

Men det er ikke alltid det er slike ting som fremkaller hverdagslykken for meg.


Denne gangen er det som har fått frem ekte lykkeklump-følelsen noe kaldt og materalistisk; en kjøkkenhylle. Ikke hvilken som helst kjøkkenhylle naturligvis. Jeg får ikke indre glede og jubelbrus av å sette på plass hverdagsserviset inn i våre enkle IKEA-skap. Jeg er jo ikke gal heller.


Dette materiale plankverket som gjør meg så inderlig glad, er selveste kjøkkenhyllen.

Den jeg har drømt om og har vært på jakt etter lenge. Og nå har fineste Lena funnet den for meg, på et bruktmarked et sted. Og jammen viste det seg at hyllen faktisk var over dobbelt så stor som jeg hadde sett for meg. Dobbelt så stor som jeg ante fantes. Og med andre ord; dobbelt så mye lykke pakket inn i en kald og materiell ting.

Halvannen meter er hyllen og hverken Lena eller jeg ante at nok slik fantes…

Denne kjøkkenhylle tilfredstiller behov og ønsker på mange plan. Den er gammel, slitt og litt ødelagt – noe jeg synes er sjarmerende i seg selv, men den er ikke for gammel og slitt til å kunne brukes. Noe som leder over til atteraktivt kjennetegn nummer to; den har mange skuffer og rom, i ulike størrelser og utførelser – noe som gjør at mitt sorteringsbehov og systematiseringsbehov blir tilfredstilt. Og på toppen av det hele, så føler jeg at kjøkkenet mitt ble helt ved å få på plass denne hyllen. Denne hyllen fikk sydd sammen hyllene vi har fra før (nye, fra Ikea – altså ikke like nært hjertet mitt, men helt okay), med de gamle tingene vi har kjøpt på loppis og som vi vil ha stående fremme. Og ja, på bildet over ser det rotete ut og mange av dere ville nok ryddet vekk mye av dette som står her, men jeg er av typen folk som liker å ha ting for hånden. Selv om jeg vil ha det ryddig og på stell.
Rett og slett; denne kjøkkenhyllen gjør meg glad langt inn i hjerteroten.

Foreløpig inneholder den deilig kaffe (kapsler fra Nespresso, men det blir deilig kaffe når man kjører det gjennom vidundermaskinen!), vidunderlig te (mestparten fra Pukka), krydder av ymse slag og litt annet. Og den får lov til å ha litt stæsj oppå seg – som er hendig å ha for hånden, men alt er på prøve enn så lenge. Godt mulig det blir en stor ryddesjau på eller i denne hyllen etterhvert, men ikke akkurat nå.
Akkurat nå er vi mest opptatt av å få hyllen til å føle seg hjemme hos oss. Til å vise den hvor mye den betyr for oss, hvor glad den gjør oss og hvor mye vi stoler på den.

La den få bli kjent med sine to søstre over seg.


Det er nesten som å ha fått et nytt familiemedlem i hus og vi er veldig glade.

Velkommen til oss, vakre, vakre kjøkkenhylle – du har gjort oss akutt lykkelige.

Eller, i hvert fall meg.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page