top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Feirer nytt design med en hageoppdatering


Jeg har ikke likt designet på bloggen min en god stund nå, så i dag kastet jeg meg ut i det og gjorde noen forandringer. Fant ut at i stedet for å vente til jeg hadde god nok tid til å flikke og ordne og være helt sikker på at jeg nå valgte noe jeg virkelig kom til å trives med, så brukte jeg heller noen minutter til å gjøre noen få, enkle grep. Så får vi heller se om jeg trives med det sånn det er nå eller om jeg forandrer det igjen. Jeg synes uansett at det ble overraskende mye bedre, selv med de få forandringene jeg gjorde (teknisk sett altså).

Hva synes du?

Så, for å feire denne formidablet enkle, dog effektfulle, endringen på bloggen min – viser jeg dere noen oppdateringer fra hagen min. Jeg virkelig storkoser meg ute i hagen for tiden. Greit, nå er ikke været helt på topp, men like fullt nyter jeg hagens farger, prosjekter og drømmer videre om hvordan det skal bli.


Kjøkkenhagen fra i fjor er nå utvidet en god del og selv om det blitt sent, så er nå alle frø fordelt i små felt i jorden og de aller første små spirene har begynt å komme opp til overflaten. Det var ekstremt tilfredstillende å kunne gå ut i kjøkkenhagen og hente inn salat, gulrøtter og alskens andre go’saker i fjor – så i år har jeg altså utvidet det og får forhåpentligvis enda mer glede av denne delen av hagen. Jeg har sådd brokkoli, sukkererter, gulrøtter, redikker, purre, charlotteløk, ulike salater og ruccola og en type basillikum. Spent på å se hvordan dette går.

Ser du tomatplantene bak glasset der?

Nytt av året er også mine tomatplanter. Takket være den eminente hageeksperten (min definisjon!), Anne fra Moseplassen, har jeg fått gode råd underveis og plantene ser ut til å fortsatt vokse og kose seg. Nå har jeg etterhvert skjønt at det ikke akkuart er døde planter som er utfordrende med tomatplanter og det er heller ikke hvorvidt de skal bære frukter, dvs tomater, på sine planter. Det er om tomatene rekker å modnes før frosten setter inn til høsten. Så nei, vet ikke hvor vellykket dette prosjektet er helt enda, men 4 stolte tomatplanter er plantet i den mest solrike veggen, har fått et gammelt vindu som beskyttelse. Forhåpentligvis tror tomatplantene nå at de bor i et drivhus og vil sprette frem med store, fine planter, deilige tomater som faktisk rekker å bli røde før frosten tar oss til høsten. Jeg storkoser meg i alle fall med prosessen – og det er vel minst halve gleden, er det ikke?


Noe jeg ikke kan skryte på meg å ha sådd, er vår fantastiske Rhododendron. Den har mine foreldre plantet da de eide hagen – men for en glede for oss å overta noe så vakkert! Fra grågrønnbrune knopper, ikke spesielt spennende, springer det ut blomst etter blomst etter blomst – som til slutt ender opp med å være en hel ball av blomster i den deiligste lyse lillafargen! Helt vidunderlig å se på og jeg gleder meg allerede til den er avblomstret, sånn at jeg kan se om tipset jeg har fått på twitter om å knipe blomstene rett etter blomstring, fører til enda flere knopper og blomster neste år. Men altså; Først nyte, så knipe!

Gaven fra kjære Nooria lever fortsatt!

Nå er det straks klar for helg her i Valen-Utvik heimen og det skal bli utrolig godt. Denne uken har vært proppfull av begivenheter, jobb og reiser (butikkåpning av Home&Cottage i Kristiansand) – og gårsdagen ble avsluttet med kundemøte til kl 2230! Til tross for en slik uke, så er denne helgen smekkfull av begivenheter og vil dermed være så langt fra vår planløse helg som vi kan overhode komme. Lørdag skal jeg arrangere streetbasketturnering i Nesoddhallen og vi satser på stort oppmøte og god stemning. Det som egentlig er en større begivenhet enn dette, finner sted lørdag kveld; Da skal Ekte Mannen og undertegnede på fest for første gang på gud-vet-hvor-lenge. I hovedstaden. Uten barn (de har verdens beste barnevakt hjemme). Akkurat nå, med en hel uke innabords og temmelig lite energi, så høres en fest litt slitsomt ut – men jeg vet at en god natts søvn og så litt basketaction for å få opp energinivået igjen, så er vi klare for fest!

Og du, skulle du ønske å adoptere en tomatplante eller fem, så gi beskjed. Jeg har rene barnehjemmet for tomatplanter her nå, for jeg synes det er så trist å prikle bort helt perfekt, fine tomatplanteskudd…


Ønsker dere som er innom en innholdsrik, evt planløs, helg – alt ettersom hva du kjenner at du trenger!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page