top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Etablere firma i god dugnadsÄnd

Livet mitt er ikke som det var for bare noen fÄ mÄneder siden. BrÄtt og faktisk ganske uventet ble livet mitt preget av noe helt annet enn hjemmebakte rundstykker, interirÞrprosjekter og fullstendig og dedikert tilstedevÊrelse i mine barns liv.

Det hÞres kanskje dramatisk ut og dere lurer kanskje nÄ pÄ om jeg gÄr igjennom en stor krise i livet mitt. Jeg gjÞr ikke det; Jeg etablerer bare min egen bedrift. De av dere som har fulgt denne bloggen en stund vet dette, men jeg jobber til stadighet med Ä virkelig fatte dette selv. Jeg, min egen bedrift. I en sÄnn periode mÄ man prioritere som man gjÞr og jeg fÞler meg ekstremt heldig som har en Ekte Mann som jeg vet stÞtter og dytter meg opp og frem, og at han er minst like kapabel som jeg er til Ä ta vare pÄ ungene vÄre. Alt gÄr for en periode og denne perioden mÄ vÊre sÄnn som dette. Hektisk, men utrolig gÞy!


Noe som er enda mer ufattelig oppi det hele; ForelĂžpig gĂ„r det som en lek! Nei, det er ikke det at pengene strĂžmmer inn og joda, jeg tenker pĂ„ utviklingen og utfordringene fremover som en utfordring – men likefult; jeg storkoser meg. Jeg elsker Ă„ tenke ut nye forretningsmuligheter, jeg elsker Ă„ mĂžte nye mennesker og knytte bĂ„nd og jeg elsker Ă„ skape resultater! Jeg sa nettopp til en venninne at jeg fĂžler at det er som om bitene faller pĂ„ plass nĂ„. Jeg har ikke bevisst bygd opp et nettverk rundt meg, men jeg har hele tiden fĂžlte det naturlig Ă„ gjĂžre en god jobb, vĂŠre hyggelig og behjelpelig mot folk og tenke lĂžsning og mulighet, fremfor problem og utfordring. NĂ„ virker det som om alt dette har resultert noe helt fantastisk; Mitt eget firma.

Faktisk – ja, jeg har startet opp et enkeltpersonsforetak og ja, jeg er eneste ansatte – men dette har skjedd pĂ„ grunn av en gigantisk dugnadsĂ„nd av menneskene rundt meg. Jeg har en indre ro i magen (i tillegg til en enorm kribling pĂ„ grunn av nydelige sommerfugler som flakser rundt og bryter opp roen i ny og ne) og det er jeg overbevist om skyldes den fĂžlelsen jeg har av at folk rundt meg Ăžnsker at jeg lykkes!


Mine sĂžte foreldre klipper ut artikler i papiravisene nĂ„r de kommer over noe de tror kan vĂŠre relatert til det jeg driver med – og det ser jammen ut til at de har skjĂžnt opplegget, for de treffer merkelig godt! Min svĂŠrt frittenkende og kverulerende svoger pĂ„ Bergenstraktene har kommet opp med min bedrifts ‘slagord’ og min eminente sĂžster har designet verdens fineste visittkort til meg. Min kjĂŠre, kjĂŠre, kjĂŠreste EkteMann kom opp med det beste forslaget til hva slags tittel jeg skulle bruke om meg selv, noe som jeg selv fĂžlte omfavnet nok av det jeg gjĂžr, men likevel ikke utelukker alt jeg kan tenke meg Ă„ gjĂžre i fremtiden. Alle dere kjĂŠre blogglesere som stĂžtter og heier og tipser og rĂ„der – og som gir meg en tro pĂ„ at jeg har noe Ă„ bidra med, at jeg kan fĂ„ til noe med dette. Alle mine kjĂŠre, gode venner som sender meg linker til lure artikler, til firmaer jeg bĂžr sjekke ut eller informasjon jeg trenger videre pĂ„ min vei som ‘bedriftsleder’. Alle fine, fine folk jeg har vĂŠrt sĂ„ heldig Ă„ ha mĂžtt ‘ute i den virkelig verden’ eller pĂ„ internett, som inviterer meg med pĂ„ seminarer og i nettverk og kundemĂžter. Og ikke minst; Alle gode folk i min fine omgangskrets, som muligens ikke har sett eller snakket med meg pĂ„ Ă„r og dager, men som likevel har fĂ„tt med seg at jeg starter opp noe eget, at jeg jobber med sosiale medier – og som derfor inviterer meg i en helt konkret innsalgssituasjon for sitt firma.

Tusen takk for tilliten, stĂžtten og hjelpen – jeg har det nĂ„ strĂ„lende gĂžy, en jobb som ogsĂ„ er min hobby og utfordringer og muligheter i kĂž i all overskuelig fremtid, takket vĂŠre alle dere! Det gjĂžr meg utrolig ydmyk, takkenmlig og intet mindre enn 
veldig, veldig stolt! Jeg kjenner rett og slett de beste folka, sĂ„ enkelt er det bare.

Bildene av visittkortene i dette innlegget er designet av min kjĂŠre sĂžster Jannicke. Er de ikke fine? Hun mente ‘gammeldags skrivemaskin-font’ var perfekt for meg siden jeg liker Ă„ jobbe med tekst – og jeg er veldig enig. Jeg falt for den med en gang. Slagordet som svoger Robert kom opp med, 
a different point of VU, er jeg utrolig godt fornĂžyd med. VU spiller naturligvis (hĂ„per det faller naturlig og intuitivt..?) pĂ„ firmanavnet og etternavnet mitt, Valen-Utvik, og jeg hĂ„per at jeg kan bidra med Ă„ gi bedrifter muligheten til Ă„ se nye muligheter, fra nye vinkler. Tittelen som jeg har valgt Ă„ bruke om meg selv, Kommunikasjonsutvikler – er det jeg hĂ„per Ă„ hjelpe bedriftene med; Å utvikle kommunikasjon, kanskje i nye retninger, videreutvikle det de allerede har, legge til rette for kommunikasjon i nye medier og mye annet spennende. Kun fremtiden vet.


Neste ting jeg gleder meg til Ă„ vise dere, er hjemmesiden min. Den er dessverre ganske langt fra Ă„ vĂŠre ferdig, men det mĂ„ bli et fokus for meg i dagene fremover. Det er greit Ă„ ha et plass Ă„ vise folk til om de Ăžnsker Ă„ vite litt mer om hva jeg kan gjĂžre for de – og nĂ„ som min sĂžster har laget verdens fineste logo for meg, sĂ„ er det bare min skriving som gjenstĂ„r. Vent og se, hĂ„per dere vil ta en titt og gi meg deres mening.

Men nĂ„, aller fĂžrst og aller viktigst, sĂ„ skal jeg pakke ned min kjekke, lille pc. Lukke almanakken min og konstantere alt alle punkter pĂ„ dagens agenda er gjennomfĂžrt. Og sĂ„ skal jeg sette meg pĂ„ nesoddbĂ„ten og rekke hjem til mine tre vakre, gode smĂ„troll fĂžr de legger seg. Denne fine, gode dagen kan bli helt fantastisk – kun ved hjelp av gode armer rundt halsen, deilige nuss og smĂ„ historier om hvordan dagen deres har vĂŠrt.

Dette blir en fin kveld, det er jeg overbevist om. HĂ„per deres kveld blir like fin!

Bildet av meg er tatt av Per Stian Johnsen i Mediateam, fotografen som Home&Cottage bruker til sine kataloger. GÄrsdagen tilbrakte jeg nemlig pÄ fotoshoot med Home&Cottage, sÄ om dere fÞlger bloggen jeg skriver for de, sÄ fÄr dere snart en liten titt behind the scene pÄ en fotoshoot for denne interiÞrkjeden. Nevnte jeg at jeg fÞler jobben min er mer hobby enn jobb?

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page