top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Et skritt frem og to tilbake

Akkurat idet jeg tenker at nå, nå er guttene friske og raske, nå er det på tide og sette opp tempoet igjen og begynne på den lange prosjekt- og ryddelisten vår, ja – da viser det seg jammen meg at lille prinsesse snurpefrøken har blitt syk. Hun fikk feber natt til i går, dog ikke var alt for høy, men ettersom hun ble slappere og sov omtrent hele formiddagen i går, så tok jeg henne en tur med på legevakten her ute på Nesodden. Og det skal sies; Jeg er naturligvis enig i at legevakten burde vært tilgjengelig her på Nesodden hele døgnet, som den er i Oslo (her på Nesodden stenger den kl 18 hver dag og da må vi videre til Ski), men det var jammen meg en annen ro og en helt annen tilgjengelighet på legevakten her ute enn det vi har opplevd i Oslo. Ikke overfullt venterom, fikk snakke med legen på telefon, fikk god oppfølging og legen undersøkte prinsessen nøye og lenge.

Men – uansett ro eller oppfølgeling, konklusjonen ble nok den samme her ute som den ville blitt i Oslo; Lille prinsesse snurpefrøken har nok blitt angrepet av svineriet som flyr i luften for tiden. De tar ikke blodprøver hvis man ikke er i risikogruppen, sånn jeg har skjønt det, men han sjekket for alt mulig annet og siden han ikke fant noe annet, så var det mest sannsynlig svineinfluensaen. Han trodde for øvrig også at det guttene hadde i forrige uke, med sin ett-døgns-moderate-feber-og-tufshet også var svineinfluensa, så man kan få dette temmelig forskjellig, tydeligvis.


Så – to skritt tilbake… Sykt barn hjemme gjør ikke akkurat underverker for å få ting unna på listene mine. Men vi takler det også. Det er da ikke så kort tid igjen til jul at vi trenger bli stresset av den grunn? Nånei du, ikke denne jenta.

Forresten, jeg må si meg mektig imponert over Ekte Mannens arbeidsgiver (Get) i dag. Han forklarte for de at han var nødt til å komme senere inn på jobb enn normalt en tid fremover, da han må ta seg av levering av to små prinser hver morgen. Ikke så populært å ta med seg svineriet (altså datteren) på leveringsrunden – og heller ikke så bra for den lille frøkna. Etter litt betenkningstid fant sjefene til Ekte Mannen ut at de rett og slett ikke ønsket han på jobb en ukes tid fremover. Fornuftig, vil jeg si! De er naturligvis opptatt av å minimere utbruddet av svin på sin arbeidsplass og da er det fornuftig både for selskapet og for vår familie at Ekte Mannen jobber fra hjemmekontor en uke fremover. Faktisk synes jeg det er litt underlig at ikke flere bedrifter gjør det samme. Være litt raus med egenmelding, legge ting til rette – så kan det hende man kan minimere utbruddet på arbeidsplassen. Og med det – redusere utbruddet i samfunnet totalt sett.

Eller enda bedre; Jeg tror det var mamma som fortalte meg om et eksempel (husker dessverre ikke hvor) hvor myndighetene hadde bestemt at alle skulle få to / tre ukers ekstra ferie det året. Skoler, barnehager og denslags ble stengt – alle be oppfordret til å holde seg hjemme. Og utbruddene avtok betraktlig. Naturligvis.

Det hadde kanskje vært en ide, kjære Herr Norge?

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page