top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Et nysgjerrig blikk på interiørbloggerene


Man kommer over utrolig mange forskjellige blogger om man investerer litt tid på å surfe på nettet. Jeg går fra en blogg som anbefaler en annen til en tredje og så videre. Riktignok har jeg endel ekstra tid siden jeg går hjemme i mammapermisjon, men jeg håper virkelig jeg får sjansen til å holde meg oppdatert på en god del blogger selv etter at jeg begynner å jobbe også(www.google.com/reader er genial i så måte, gir strålende oversikt).

Som nevnt i et tidligere innlegg, har jeg endel interiørutfordringer stående foran meg i nær fremtid. Vi har solgt leiligheten vår, har overtakelse 15. april og skal en gang før den tid flytte fem familiemedlemmer og vårt pikkpakk inn i mitt gamle barndomshjem på Nesodden. ‘Gamle’ er nok et stikkord her, for vi snakker om et nesten 30 år gammelt BlockWatne-hus. Det bygges for tiden et tilbygg, hvor mine søte foreldre skal bo – og det blir da som en generasjonsbolig.

Huset er ikke selve Drømmen med hensyn til bygg og romløsning, men det veies opp av strålende beliggenhet, sjøutsikt, familietomt med koselige familiemedlemmer i umiddelbar nærhet og det at det er barndomshjemmet mitt. Jeg skal ikke være større på det enn at jeg synes det er veldig koselig at jeg kan si at Linnea skal vokse opp på samme pikerommet som jeg hadde da jeg var liten og at våre barn skal gå på samme skole som både jeg, mine søstre og min far har gått på.

Men, tilbake til selve huset. Mine foreldre har holdt huset helt fint ved like og det er absolutt ikke noe problem å kunne flytte rett inn og bo slik de har bodd. Men det har vi ikke særlig lyst til. Det er noe med å kunne skape sitt eget, følge sin egen smak og ikke bare ha sofaen akkurat der fordi der har den alltid stått. Ekte Mannen og jeg flytter hit med tanke på at dette er vår siste flytting, dette skal være stedet barna våre skal vokse opp, så dette skal bli vårt hjem i all overskuelig fremtid. Vi ser derfor på dette med blanke ark og fargestifter til – et strålende utgangspunkt, som med endel innsats, penger og kjærlighet, skal bli hjemmet vårt.

Min mor har uttrykt en bekymring for hvordan vi skal få møbler nok til å fylle hele huset, vi som ikke har spesielt mange møbler i leiligheten vi har nå. Da jeg informerte henne om at ytterst få av våre møbler fra Kroken skal være med oss til Nesodden, trodde hun nok at jeg var stormannsgal og at jeg kommer til å gå amok med penger jeg ikke har. Det er selvfølgelig (forhåpentligvis?) ikke tilfellet. Det er ikke det at vi skal ha nytt av rent prinsipp, men mer fordi vi ønsker å kunne bygget hjemmet vårt rundt en helhet som vi har bestemt oss for. Møblene trenger ikke være av fantastisk kvalitet, det finnes utrolig mye fint på IKEA og vi tror at om vi hever blikket litt, ser etter nye løsninger, selger unna det vi har her og kjøper rimelig andre steder, så skal vi klare dette. Vi er ikke spesielt kravstore noen av oss, vi trenger sjelden det beste av det beste, men vi gleder oss veldig til å kunne innrede kule og praktiske barnerom, forhåpentligvis få et stort kjøkken som vi har drømt om og til å fikse mye med litt maling.

Og det her interiørbloggene kommer inn i bildet… Jeg har naturlig nok kjøpt diverse interiørmagasiner og blar stadig igjennom på jakt etter inspirasjon og lure løsninger. Noe finner jeg helt klart og jeg ender nok opp med å abonnere på et av disse i året som kommer. Men; Det finnes utallige interiørblogger der ute som har flust av bilder, lure løsninger, mulighet for dialog – og som er helt gratis! Jeg er temmelig imponert over det fellesskapet som det virker som disse interiørbloggene har. I forhold til min lille blogg, så er det mange flere kommentarer på innleggene deres, de har mange flere lesere og følgere av bloggene sine, men likevel virker på meg som det er åpne og gode sjeler som står bak de bloggene jeg har vært innom. Dette gjør selvfølgelig at det er lett å spørre om tips og råd, og det bidrar helt klart til å øke min inspirasjon til å skape vårt eget drømmehjem.


Mange av bloggene har nok en litt mer eksklusiv stil enn det vi kan drømme om å ha (Hvit Stil), men det gjør absolutt ingen ting. En så inspirerende blogg som det får jeg utrolig mye ut av, bare ved å se på bildene – og så er jeg sikker på at jeg finner mine løsninger likevel, om så en litt rimeligere variant. Jeg har ikke lyst til å se hvordan ‘hvermansen’ bor. Jeg har lyst til å se bilder av stuer, kjøkken, bad og soverom (Emmelines) som gir meg en bestemt følelse og som gir meg inspirasjon til å tenke hvordan jeg vil ha det i mitt hus. Ekte Mannen får muligens litt kalde føtter når han leser over skulderen min, men selv om disse bloggene har mange rosa prikker på sine ting, så betyr ikke det at vi nødvendigvis må ha et superfeminit hjem. Noen av disse bloggerene starter til og med egen nettbutikk (Strandlykke) hvor man kan få tak i mange av tingene som vises i bloggen (Bomedbarn).

Planen er å ta litt herfra, legger til litt derfra, endrer på trappen med inspirasjon herfra, ser om drømmen om kjøkkenøy kan oppfylles, blir det lysekrone på oss mon tro? – og vips, så har vi skapt Drømmehjemmet vårt!

…det er i alle fall drømmen min…


Epilog:

Jeg må innrømme at jeg befinner meg midt inne i en veldig ‘merkelig’ tid. På en side gleder jeg meg til våren (ref. bildet øverst i dette innlegget), med opprydning av alle sakene våre, innredning av nytt hus, flytting til ‘nytt’ nabolag og mye nærmere familien. På den annen side så betyr det også at min mammapermisjonsdager her hjemme sammen med skjønne Linnea er over, jeg skal tilbake til jobb i en tid med mye usikkerhet i forretningsverden, vi har ikke barnehageplass og vi skal flytte vekk fra Etterstadkroken, med alt det fine vida går glipp av; Nærhet til byen, til Verdens Beste Naboer (Øistad Osenbroch, ja dere vet at jeg mener dere!) og den koselige leiligheten. Men altså, jeg velger å nyte de fine vinterdagene vi har nå (ref det andre bildet, fra hagen vår), pakker og rydder i ro og mak, bruker god tid til å surfe rundt etter vår stil for innredning og oppussing – og så kommer nok våren med dens gleder og utfordringer tidsnok. Nyt øyeblikket var det noen kloke hoder som en gang sa.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page