top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En stor dag for en liten gutt


Lukas er nok litt preget av at uansett hvor stor han er, så er storebroren hakket enda større. Men i dag, akkurat i dag, lever vi alle i en illusjon av at Lukas er cirka nesten på en måte omtrent like stor som storebror. For i dag blir vårt midterste småtroll, lille kjære Lukas, 4 år – og siden storebroren «bare» er 5 år foreløpig, så blir forskjellen nesten lik null. 1 er jo nesten lik null. I alle fall akkurat i dag.

Tenk at vårt mellomste barn er 4 år!

Vår lille gutt som kom til verden med en bekymret rynke mellom øynene, masse sort hår – på hele kroppen (ja, husker du ørene hans, Jannicke!), så ettertenksom og undrende – helt til han lærte seg å smile; Da satt smilet seg fast! Små og store, ting og mennesker – alle fikk deilige smil fra den lille prinsen. Og smile gjør han fortsatt!

Det å få flere barn er egentlig litt rart. Eller, ikke det at man ønsker seg flere barn, å ville gi barna sine søsken og så videre. Men – da jeg gikk gravid med Lukas så klarte jeg ikke forestille meg noe annet enn at det var en Noah II som lå der inne. Det var tross alt Noah’er Ekte Mannen og jeg kunne lage, det var slike vi hadde prøvd ut et snaut to års tid nå, det var slike vi visste hvordan virket. Vi visste hvilke rutiner som var best å bruke og hva som var lurt å gjøre hvis nurket plutselig slo seg litt vrang.

Men så kom ikke Noah II ut, Lukas kom i stedet. En krabat som vi flere ganger har fått spørsmål om er tvilling med Noah, så av utseende vet vi jo at de ligner. Og lynnemessig så ligner de nok også, for de leker som de to besteste bestekameratene. Men allikevel så er Lukas på mange måter virkelig så langt fra Noah II som han kan få blitt.

Der Noah er realistisk og analytisk, er lillebroren svevende og impulsiv. Jeg kjenner meg uten tvil mye mer igjen i Noah enn jeg gjør i Lukas og det kan naturligvis bli kilde til en del utfordringer i hverdagen i årene fremover. Men jeg tror det blir gøy! For Lukas er morsom, han er en pussig skrue, han sier kule ting og han er en liten showmann. At Lukas får et liv som inneholder mye kreativt, kunstnerisk og drømmende, det føler jeg meg veldig sikker på.

——–


I dag begynte dagen vår med tre barn oppi senga, gaver og gavepapir i øst og vest. Det ble stor stas med både bok om Knerten, Lego og et marsvin fra G-Gjengen. Vi fulgte opp med felles frokost med kokosbolle til dessert, før vi shippet avgårde de to yngste til barnehagen. Eldstemann har nemlig planleggingsdag og skal få være hjemme og hjelpe til med å rydde, vaske og gjøre klart til Den Store Bursdagshelgen.

Det blir både barnebursdag og familiebursdag i morgen, før vi runder av helgen med en tur i skogen med barnehagen til Lukas på søndag. Da skal jeg nok ta med ta med meg litt muffins og lure inn enda en liten feiring av 4 åringen vår. Viktig å benytte enhver anledning, eller hva?

Gratulerer med dagen din, kjære Lukasen vår! Du er den beste gutten noen kan ha, du er omsorgsfull, god og morsom og du gir så utrolig mye glede til alle menneskene rundt deg. Vi elsker deg over alt på jord!

Håper vi klarer å gi deg den bursdagsopplevelsen du fortjener!

PS: Jeg må bare nevne det her på bloggen, sånn for dokumentasjonens skyld. For, om man spør Lukas hva han ønsker seg til denne 4årsdagen sin, så har han to ønsker; «Nintendo DS og mange vakre, vakre blomster til mammaen min!» Er det rart jeg elsker den krabaten der, egentlig?

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page