top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En sosial tannleges mediarevolusjon


Jeg er nok over gjennomsnittet interessert i sosiale medier (web 2.0). Sosiale medier kan være facebook, twitter, blogg og andre nettsamfunn. Jeg mener å se en positiv effekt for bedrifter som tør kaste seg ut i dette, som tør prøve og feile og som tør være ærlige i at de gjør dette. Det er heller ikke til å legge under en stol at jeg mer enn gjerne skulle ønske å jobbe med å hjelpe bedrifter i gang på denne arenaen. Og da er det jammen utrolig artig å erfare et konkret eksempel på hva bruk av sosiale medier kan føre til – hos tannlegen i dag!

Jeg har gått til Per Christian Prøsch på Majorstua i snart 10 år og jeg kommer nok til å gå der så lenge jeg har tenner i munnen. Grunnen til det er at jeg har så godt som kurert min tannlegeskrekk ved hjelp av Prøsch og denslags kjimser jeg ikke av. Jeg stoler rett og slett på mannen. Jeg stoler så mye på han at jeg ikke lenger gruer meg i ukesvis før et tannlegebesøk. Jeg anbefaler han gladlig til venner og familie, til twittervenner og jeg skriver positivt om han her på bloggen min. Jeg liker å spre gode tips, dele på godene!

Så tilbake til mitt tannlegebesøk i dag. Et noget spesielt tannlegebesøk vil jeg si. For det aller, aller første; Null hull! Sånt likes av ei jente som har hatt en forferdelig skoletannlege som har generert problem etter problem etter problem. Men så til poenget; Tannlegen min lurte først på om det kunne stemme at han hadde fått en ny kunde via meg, en som hadde fått et tips på twitter? Og det stemte, jo. En twitrer (jeg klarer dessverre ikke søke tilbake til hvem det var, gi lyd så linker jeg deg – om du leser dette da) spurte om tips på gode tannleger, jeg anbefalte Prøsch, han fikk flere anbefalinger, han valgte Prøsch – og deretter takket han meg for godt tips. En solskinnshistorie i seg selv! Men historien stopper ikke der…

Tannlegen min kunne også fortelle meg at han hadde fått beskjed av noen han kjente at jeg hadde skrevet om han på «en blogg eller noe greier»… Han kunne fortelle at han ikke visste mye om denslags, men han hadde fått vite at jeg hadde skrevet om han og at det var i et positivt ordlag. Det viste seg at innlegget han snakket om var det som jeg skrev i forhold til mine vonde visdomstenner og utfordringene de ga meg i sommer. Da var min faste tannlege på ferie og jeg måtte ….gud forby… bruke noen andre. Det viste seg at det gikk helt fint, men det er ikke poenget i denne omgang. Poenget er at en som kjenner denne tannlegen, en som er informasjonsmedarbeider i et stort selskap, hadde funnet mitt blogginnlegg, tipset tannlegen min om det – som i dag fant på å gi meg en god rabatt på dagens tannlegebesøk for den gode markedsføringen min!

Og som et lite egosmørende tillegg; Tannlegen fortalte at denne informasjonsmedarbeideren også sa at jeg skrev veldig godt og at jeg skrev enkel norsk, lettfattelig. For meg er et kompliment som det, fra en informasjonsmedarbeider, utrolig hyggelig! Og ja selvfølgelig, nettopp fordi det er dette jeg ønsker å jobbe med.

Enden på visa ble at selve sitte-i-pasientstolen hos tannlegen varte i cirka 30 minutter (greit å få full rensing når man først er der, selv om man har null hull!), mens samtalen i etterkant av selve behandlingen varte i drøye halvtimen. Og det hele ble avsluttet med at jeg ga tannlegen et crashkurs i twitter… Dette er nemlig en tannlege med mye mellom øra og med mye på hjertet, så bare vent – snart har han egen twitterkonto og kan formidle gode råd og god tannhelsepolitikk på direkten!

Æ glær mæ!

Og helt til slutt litt god informasjon fra tannlegen for oss som har barn;

  1. Barn skal til tannlegen første gang det året de fyller 3 år og deretter annethvert år. Cirka halvannet år mellom hver gang. Sånt har jeg aldri blitt informert om. Eldstemann som snart er 6 år var hos tannpleier det året han ble 3 år, men 4åringen vår har aldri fått noen ‘innkalling’. Ei heller har vår 6 åring blitt kalt inn flere ganger enn den ene… Dette må vi få ryddet opp i.

  2. I forhold til hva barn drikker og hvilke skader dette har på tennene, så hadde tannlegen et tips til en god rutine som vi skal innføre her fra og med akkurat nuh! Det er jo mye snakk om hva juice og saft og andre søte og syrlige drikker gjør med tennene til våre barn (og våre egne for den saks skyld), men tannlegen kunne altså tipse om følgende; Drikk vann mellom måltidene, ikke juice / saft o.l. Og når man drikker juice / saft o.l. til måltidene, så husk å la barna drikke et lite glass vann etterpå, for å skylle bort syre og sukker. Enkelt og veldig lurt!

Sånn, det var dagens folkeopplysning fra denne kanten!

Nå skal vi kose oss med sen middag og etterhvert fredagstv med gullguttene, men dagen i dag har vært så strålende bra at du skal rett og slett ikke se bort ifra at jeg må skrible litt mer i løpet av kvelden. Håper dere får en strålende fredagskveld alle sammen!

(Foto: Free Republic)

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page