top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En sommer helt etter min smak!

Hvordan i alle dager skal man oppsummere en sommer som den vi har hatt i år?

Tre fornøyde Småtroll, etter en impusliv kveldsdukkert

At været denne sommeren har vært helt upåklagelig (og faktisk enda litt bedre enn det!), er hevet over enhver tvil. Dette er helt klart en sommer som går inn i historiebøkene som en av de aller, aller beste på værfronten. Det har vært et strålende, varmt og fantastisk vær over lang, lang tid. Faktisk, jeg har tatt meg i å tenke flere ganger i løpet av denne sommeren; «Det er sånn som dette sommerene var når jeg var barn! Man slapp å tenke på om det var fint vær i morgen, man bare visste at det var det.«

Småtroll på vei ut i verden (dvs nabolaget), på jakt etter sommerlige eventyr (dvs hilse på naboens kattunger).

Det å kunne gå ut i kjøkkenhagen og hente alskens godsaker, det gir meg rett og slett akutt lykkefølelse!

Om du så kombinerer det fantastiske været, med det faktum at vi har holdt oss på idylliske Nesodden denne sommeren, et sted som har flust av vakre strender og en rolig harmoni på denne tiden av året, så er det ikke rart at resultatet bra. Vi har virkelig ikke behov for å reise bort når vi bor her vi bor, været er upåklagelig, og vi har tid og mulighet til å ha fine, late dager sammen som familie. Men – det som virkelig har gjort denne sommeren så fantastisk som den har vært, er rett og slett alle besøk vi har vært så heldig å få. Flust av fine folk i fleng! Det er rett og slett alle de fine menneskene som har gjort at vi nå snakker om en vaskekte drømmesommer her!

Fine frøkner i Frognerparken (Foto lånt av FruFly / FlyMedier)

Nye, men akk så gode, venner – på vift! (Foto lånt av FruFly / FlyMedier)

Skjønne sørlendinger på besøk – og snart må vi få lagt på tur til det blide sørland og gjengjeldt besøket!

Lange late dager på stranden, en svipp innom Frognerparken og en tur til Tusenfryd. Litt shopping, mye god mat og godt drikke. Sene morgener med frokost som blir til lunsj, og tilsvarende sene kvelder. En sommerfest her, en bursdagsfest der – og flust av sosiale middager både her og både der. Det å få gode venner man ser alt for sjelden på besøk som sommerferiegjester – det er den ultimate lykke for min del, og denne sommeren har det skjedd flere ganger!

Er det rart vi føler oss så fantastisk heldige?

Lykken er å kunne ha fire kusiner og en fin kompis på overnattingsbesøk, at alle syv kan sove på samme rom – og at alle kan kose seg med barnetv morgenen etter!

Livet går ikke alltid i hundre, selv med flust av besøk og mye å gjøre. Noen ganger går det i omtrent null, og det er deilig det også.

Småtrollene våre har fått venners småtroll på besøk, og så herlige som barn er; et lite hei først, kanskje litt sjenerthet noen få minutter – og vips, man er venner og leken kan begynne. En snau uke med to skjønne frøkner fra Bergen, så to fine søsken fra Sørlandet. Kun kort tid senere; nye fine og morsomme venner fra Bergen – og Småtrollene klyper seg i armen av glede. Så mange fine barn, så mye tid å tilbringe sammen med dem – og jeg betrakter det hele fra sidelinjen; det er nå vi virkelig skaper de fantastiske sommerminnene jeg så gjerne vil gi våre Småtroll! Jeg ser på smilene deres at de er enige med meg.

Fin familie og gode venner – sånt blir det gode sommerminner av!

Om man samler fine folk i fleng, så opptar man til slutt store deler av stranden 😉

For noen år siden fikk jeg en gave av en av mine aller beste venninner. Det var et fint skilt hvor det stod «Hotell» på, og jeg hang det sporenstreks opp og tok det som et stort kompliment. Om vårt hjem oppleves så gjestfritt, og lar folk føle seg så velkommen, som man gjør når man booker seg inn på et hotell – ja, da blir jeg varm i hjertet og veldig glad. For meg er det nemlig ingen tvil; den aller beste tiden er den man tilbringer sammen med fine folk.

Nevnte jeg at været har vært helt fantastisk i sommer?

Denne sommeren har hotellet på Nesodden hatt dørene på vid gap, og herlige bergensere, glade sørlendinger, fin familie og glade nabolagsvenner, har kommet og gått. Nå sitter vi her tilbake med solbrun hud, store smil og fantastiske sommerminner som vi har planer om å ta med oss inn i en mørk, morsom og hektisk høst.

Takk til hver og en av alle dere fine folk

som har gjort denne sommeren til en av de aller, aller beste!


Vår favorittstrand; Hellviktangen

Hvordan har DIN sommer vært?

Jeg håper den har vært like magisk som vår!


5 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page