top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En ny start …igjen!


For en strålende dag og for en strålende sol! Dette er en fantastisk markering på den første dagen av april. April som har så mye spennende i vente for oss…

* Vårt hjem gjennom nesten 8 år flyttes fra og nøkkelen gis til en fin familie * Vi blir samboende med mine foreldre i en ukes tid og får prøvd oss som naboer * Vi bor i min tante og onkels fine leilighet mens oppussingen pågår * Oppussingen av huset vårt starter og snekker, malere og vi har masse å gjøre * Vi feirer prinsesse Linneas første bursdag!

Men; Ikke bare er dette begynnelsen på en måned fyllt med nye og spennende opplevelser for oss, men dette er også markering av innspurten vi setter igang med hensyn på flytting, pakking og rydding. Nå har vi i underkant av 2 uker til flyttebilen går (2. påskedag) og vi har gitt hver enkelt dag frem til den tid dedikerte oppgaver. Mål er viktig og for min del fungerer det mye bedre å konkretisere oppgavene utover de tilgjengelige dagene, enn å virre rundt og konstant være redd for å ikke rekke over alt vi skal. Så nå står pappesker i stuen og skap er snudd på hodet, men vi føler faktisk vi har oversikten – foreløpig i alle fall. Vi har fortsatt troen på at vi kommer til å rekke dette fint. Faktisk har vi «budsjettert» med at vi skal rekke noen dager i påsken ute på Nesodden også, sånn vi får hjulpet mamma og pappa med å flytte over sine ting til nyhuset. Med et påskevær som i dag så kan jeg faktisk ikke tenke meg noe mer koselig enn å være på Nesodden uansett, så pakking og flytting for de blir nok bare gøy.

Som om dette over ikke var nok å henge fingrene i, har jeg også dedikert 1. april som en slags start på resten av vårt liv også. Jada, jeg vet liker sånne ‘ny start’-greier og det er ikke sikkert ting holder så lenge som jeg vil, men jeg tenker; Om jeg starter på nytt endel ganger ila året, så gjør det vel ingenting – så lenge det fører noe positivt med seg? Jeg snakker om ting jeg har nevnt tidligere. Børste støv av nyttårsforsettene våre, pusse de opp og trekke de frem i lyset igjen. Trekke de frem i det utrolig fine solskinnet vi har i dag.

Mer konkret skal vi nå innføre noen regler for husstanden Valen-Utvik;

  1. Ta vare på alle kvitteringer. Å kjøpe hus koster penger, det gir dyrere lån enn vi hadde fra før og vi har derfor laget budsjett både for familieøknomien og for oppussingen spesielt, for dette må vi ha kontroll på. Vi må være flinke til å se hva vi bruker penger på og da er det klart at alle kvitteringene må spares. Og selv om det er klart at vi må kjøpe inn en god del til huset, så er det viktig at vi klarer å holde oss innenfor rammene som vi har satt. Gud, jeg elsker Excel-arkene mine…

  2. Stramme inn på hverdagskosen. Vi er flinke til å kose oss og det finnes alltid en anledning til å kose seg litt ekstra. Men vi merker alle sammen at vi må tilbake inn i go’sporet vi var i tidligere i år. Mer fornuftig energi inn gir masse deilig energi ut – og ut fra det jeg har skrevet om over her, så er det vel ingen tvil om at vi trenger all den energien vi kan få?

  3. Kommunisere bedre med barna. I den perioden vi skal igjennom nå, med pakking og rydding, ulike samboerskap, kanskje bo i kofferter og ting som ikke er våre – så ser jeg fort for meg at dette kan bli litt ‘masete’ for ungene. Vi stresser, de oppfatter dette og blir preget av det – som gjør at vi maser og så er runddansen igang. Nei, ved å tenke på dette på forhånd, så kan vi kanskje klare å unngå dette? Vi får inkludere ungene i det de synes er gøy, la de leke ute når det vi gjør ikke er spesielt gøy for de og så huske på at Noah ikke er Lukas og Lukas ikke er Linnea, så det som funker og er gøy for en, er ikke nødvendigvis gøy for den andre. Og så får vi bruke barnevakttilbud for det det er verdt, så ungene ikke husker denne tiden som et mareritt. Så kommer vi nok i havn til slutt.

Så kort oppsummert er vi altså igang med innspurten (på flyttingen), vi er igang med starten (på oppussingen og innredningen) og vi er igang med første dagen av resten av vårt liv i dag. Tre ting på en gang, joda – fullt mulig det.

Jada, det er litt om det jeg tenker på om dagen. Nå som Linnea endelig er kvitt både vannkopper og omgangssyke, ser det ut til at våren ville ha meg litt småtufs og forkjøla, sånn at vi alle er skikkelig herdet til sommeren kommer. Men, jeg dytter innpå pastiller og hoster på meg litt mer magemuskler, så aldri så galt at det ikke er godt for noe, eller hva?

Nyt solen, mine venner – smil til fremmede, gjør dagen litt bedre for et utvalgt menneske, gled noen du er glad i og la andre glede deg! Hverdagen inneholder massevis av små hverdagsgleder, la oss finne de gode øyeblikkene og fokusere på de, så går nok oppgaver som dette over her som en lek!

Jeg smiler allerede! 🙂

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page