top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En innholdsrik helg med barna i fokus

Denne helgen har vært stappfull av gode opplevelser og gode folk – akkurat slik vi ønsket det!


Fredag hadde vi go’ingene i familien Ananiassen Mathisen på besøk for skikkelig fredagskos med gratinerte nachos, lek, barnetv og smoothie til dessert / kvelds. Det var så koselig at vi ikke klarte la gjesten gå, så to trøtte prinsesser sovnet nok på syklene på vei hjem… Som en bonus fikk vi lurt med Luna hjem til oss, så det var intet mindre enn seks barn som koste seg i skjønn harmoni hjemme hos oss. Og husmora ble varm om hjerterota …igjen.


Om noen (mot formodning) ikke har oppdaget genialiteten ved smoothie enda, så kan jeg gi dere oppskrift for denne kveldens suksess;

– Ha en blender som kan knuse is – Hell en pose ‘skogsbær’ blanding (finnes i frysedisken) i blenderen – Hell i en dæsj eplejuice eller denslags – Hell i en halvliter naturellyoghurt – Trykk på blenderknappen og la maskinen jobbe for deg

Et Voila! Deilig, næringsrik smoothie til den som vil ha! Luna, som dere ser av bildet, elsker smoothie og spiste med hele seg. Tipper mamma Sara var godt fornøyd med utfordringene med å få det av klærne… Jaja.

Lørdag var det duket for et lite maratonløp. Altså ikke i ordets rette forstand (hjelpes), men i betydningen at vi hadde mye gøy på programmet. Aller først var det duket for årets Jaer Mart’n, noe som innebar loppis for mor og mange artige aktiviteter for barna – f.eks. ponniridning.

Jeg fant meg _endelig_ noe jeg kan bruke som pult på gjesterommet / hobbyrommet mitt, samt et par nattbord som jeg skal bruke som bord / nattbord. Litt annet småplukk også, men det trengs oppussing på det meste, så det blogges underveis i prosessen. Stas med loppis i alle fall – selv om jeg ikke fikk tak i hverken tallerkenhylle eller gammel skuffehyllesak til å ha på kjøkkenet (sånn til mel, sukker osv – hva heter det da?). Kanskje neste gang?
Ponniridningen var i utgangspunktet litt skummel, men takket være linke ‘instruktører’ og god avledning av søster Marianne og undertegnede, så ville de tre største barna prøve seg. Verdens korteste tur, men det gjorde ingenting – tre stolte barn var mer enn fornøyd! Og med de fine bildene av barna med ridehjelm så var også denne mammaen mer en godt nok fornøyd!

Senere på dagen var det på tide å ta en tur innom Nesodden Basket sitt arrangement på Tangen Nærsenter. Da hadde vi fått besøk av våre gode venner, Tanja, JC, Magnus og Jessica – og siden de også er basketfans, passet det fint å ta de med oss dit.

Jeg har skrevet litt om dette arrangementet på basketens nye hjemmeside, så ta gjerne en titt over dit om du har lyst (innspill til endringer o.l. til den siden mottas med takk!).

Se så vakre barn! Bildet av Linnea og Jessica under viser hvordan Linnea gir en kos nå for tiden; Sidelengs inn mot ‘byttet’, bakhodet frem og så koooose med bakhodet. Deilig!Noah var den av barna som interesserte seg mest for selve basketdelen av arrangementet. Det gledet naturligvis hans mors hjerte at han hadde strålende håndleddsbevegelse på hvert skudd, svisj!-lyden var soleklar og gutten ville spille mer, mer, mer! Aner vi en fremtidig basketballspiller?

Ettersom min fetter lurte meg med som Informasjons- og Webansvarlig i Nesodden Basket, regner jeg med at vi kommer til å bruke en god del tid i Nesoddhallen etterhvert som basketsesongen skrider frem. Og hvem vet, kanskje barna plukker med seg et tips eller to fra de store barna? Ingenting hadde vært morsommere!


Det er alltid så koselig med besøk av disse folka her! Linnea og Jessica er født med 3 dagers mellomrom, så vi har hengt mye med de i barselpermisjonen, men det er klart at de bare får mer og mer glede av hverandre. Denne gangen løp de etter hverandre, lekte borte-tittit og fniste i kor. Vi gleder oss til fortsettelsen, det aner meg at et radarpar er født….

Søndag var det duket for Idrettens Dag på Bergerbanen i regi av Nesodden Idrettsforening. Jeg synes det er strålende at ungene gis anledning til å prøve mange forskjellige idretter og ikke låses inn i en bås / idrett i alt for ung alder, så arrangmenter som dette er helt etter min smak. Vi var utrolig uheldig med været, særlig ettersom man ser hvordan været var både før og etter akkurat de tre timene dette arrangementet var, men ungene storkoste seg med både den ene og andre idretten, samt at det alltid er hyggelig med hyggelige folk rundt seg; Denne gangen Marianne, Tom & Tiril, Marte og Jesper, samt Jannicke og Esben.


Pluss – det aller, aller beste med å være en lang dag ute i regnet og bedrive sunn og god aktivitet, er at man kan gå inn igjen med god samvittighet; Ta på tørre klær, lage boller og kakao m/ krem, tenne stearinlys og se på regnet som herjer.

Vi lurte med oss Jannicke og Esben hjem og fikk tid til både kos, kaffe og lek med de før vi til slutt fikk i de litt restemiddag og boller & kakao til dessert.

Det var helt klart tre trøtte barn som stupte til sengs søndag kveld, men siden de alle tre våknet av seg selv i tid til barnehage og skole, så tolker jeg det som et tegn på at de er ganske så lik mammaen sin; De får energi av henge med fine folk! Og så lenge man ikke stresser og hesebleser fra sted til sted, men i stedet koser seg med det man gjør og de man er sammen med, så er jeg overbevist om at en helg som vår, hadde gitt energi til hvem det nå måtte være!


Det kommer kanskje ikke så godt frem fra bildene her, men bollene på bildet er megastore! Min gode Ekte Mann trådde til med bakst ettersom mor var med barna på tur i regnet, men selv om han selv synes at alle bakstprosjektene han bedriver (hvert jubelår) blir mislykket, så er jeg rett og slett uenig. Jeg tror han bruker der mer som en unnskyldning for å la det gå lang tid til neste gang han tar på seg bakeforkleet!

Og som et lite PS; Ser du at det er to brunoster på bordet? Det er naturligvis fordi man til hjemmebakte boller trenger krydderbrunost fra Tine, den med kardemomme. Her i huset kalles den bare bollebrunost og den brukes nesten som dessert. Nydelig!

Håper dere har hatt en strålende helg, kjære lesere – og at dere får en spennende uke!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page