top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En han har funnet sin hun

Har dere sett noe så nydelig som den lille frøkna her? Vi har lenge tenkt på at vi gjerne ville ha en liten venninne til vår kjære Nurre (marsvin altså) og straks jeg så denne skjønnheten i butikken, så var saken avgjort. Nå høres det ut som jeg er ekstremt utseendefokusert i mitt valg av marsvin og …vel, det er jeg faktisk. Jeg har store problemer med rotter og mus og straks marsvinene blir korthårete, så får jeg problemer og synes de minner om store rotter. Det gjør altså ikke denne vakre saken, hun er bare en deilig hårball og minner aller mest om en ulldott.


Det som er det beste av det beste, er at hun og Nurre fant hverandre med en gang. Man skal være forsikting når man setter to marsvin sammen, har jeg skjønt, og noen opplever at man må ha de i seperate bur i et par dager som en tilvenning. Ikke her, nei. Mye snusing og nysgjerrighet i starten og noen bevegelser fra Nurre som viste seg å være dominans-bevegelser (vi lurte på om han var keen allerede, vi…), men etter en kort stund med det, så ser de nå ut til å stortrives i hverandres selskap.Nurre har forandret personlighet totalt og blitt mye mer nysgjerrig og leken enn han var før. Han virker også som han er beskyttende ovenfor den litt mer skvetne Nelly (som hun da heter) og hun på sin side synes verden er straks litt tryggere om hun bare kan dilte bak Nurre – ja, når de er på spasertur utenfor buret altså.


Ungene er i fyr og flamme over at Nurre har fått seg en kjæreste og de kan dra fra huset med litt lettere hjerte da de vet at kompisen deres har en han kan leke med. Man skulle kanskje tro at marsvin synes det kan bli sliltsomt og masete med små barn rundt seg? Joda, det kan de sikkert – men det vi har merket, er at når vi voksne nærmer oss buret litt for brått, så løper marsvinene for å gjemme seg. Mens når barna (og særlig lille trultemor) løper mot buret i full fart, så ligger de helt i ro og slapper av videre. Skulle trodd at for marsvin så er vi alle noen enorme kjemper, både voksne og barn, men det er ett eller annet de plukker opp i alle fall.

Ja nå er det lykke og velstand i heimen, kan dere tro. Heldigvis så vet ikke Nurre at han har time hos dyrlegen på mandag og at hverken han eller Nelly skal få sjansen til å lage verdens vakreste marsvinbabyer. Men bortsett fra akkurat det, så er det velstand i heimen, ja.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page