top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En hageoppdatering

Selv om vi koste oss på vår tur til Holmsbu i pinsehelgen, så må jeg jammen si det var helt fantastisk å komme hjem også. Borte bra, men hjemme best og alt det der, men det som helt definitivt gjorde det vidunderlig å komme hjem, var å ta en liten tur rundt i hagen og se hva som hadde skjedd av utvikling der på de få dagene vi hadde vært borte.

Og det var helt klart ikke lite som hadde skjedd!
Pæretreet vårt står nå i full blomst og er helt nydelig å se på. Faktisk, om jeg kunne velge mellom å beholde blomstrene sommeren gjennom og det at vi etterhvert får gode pærer vi kan plukke, så tror jeg at jeg hadde holdt en knapp på blomstene. Pæretreet vårt er veldig gammelt og ble i sin tid stelt pent med av min bestefar. Han var av typen som klatret opp i treet, ut på de ytterste grenene, for å forsiktig børste vekk mose fra treet. Nå har treet vokst seg såpass stort og blitt ganske skjørt og gammelt, så det er ingen som tør å klatre helt på toppen lengre, men vi steller så godt vi kan med det likevel. Og vi er veldig, veldig glad i det. Prosjektet mitt for helgen er å lage en liten krok ved stammen av treet som kan bli et lite pustehull i barnelek, som en fin base for piknik eller som en voksen husmor eller husfar kan sette seg ned for en liten pause i lukingen. Jeg skal se hva jeg får til med det lille kafebordet og de to klappstolene jeg har, men det kan godt hende jeg må omrokkere litt. Bilder kommer sikkert etterhvert.


Andre utbrudd vi så da vi kom hjem, var den vakre, dyprosa pionen som stod i full blomst! Jeg elsker disse pionene. Det er naturligvis en av de aller, aller største gledene ved å kjøpe et hus med en «gammel» hage – at så mye har blitt gjort allerede og man kan overta skatter som vakre pioner, rhododendroer og andre fine ting. Jeg får veldig lyst til å klippe med meg en liten blomstekvast og pynte med inne, men samtidig er de jo så vakre der de står… De får nok stå en god stund til tenker jeg.


Plommetreet vårt er fullstendig avblomstret nå, men under plommetreet er det fullt i fullt av valumer som står og bukker med hodene sine. De springer nok snart ut i knall oransje blomster og da skal jeg love dere at det blir bilder av herlighetene. Faktisk sprer disse blomstene seg så mye at man nesten skulle tro det var ugress, men i så fall hadde det vært veldig vakker ugress og det hadde da fått stått likevel.


Og selv om jeg kanskje ville beholdt blomstene fremfor pærene, så ville jeg definitivt ikke gjort det med epletrærne! Jeg gleder meg til å kunne sylte, lage eplemost, eplekake og alskens go’saker – med epler fra egen hage. Så nå håper jeg bare at det blir litt frukt på oss i år og at vi klarer å høste de før de ramler ned og blir ødelagt. Vakre er de nå uansett, der de står med sine lyserosa knopper og sine kritthvite blomster. Og det dufter helt vidunderlig…


Det er ingen tvil om at både Ekte Mannen og jeg elsker å pusle rundt i hagen. Vi gjør det både med ungene våre svinsende rundt, men også etter at de er lagt og da kanskje med noe godt å drikke og en litt annen ro når vi holder på. Jeg ser på det omtrent som terapi å få luke og fikse opp – og denne helgen så er det kjøkkenhagen som skal til pers. I fjor testet vi det ut og var veldig fornøyd med det vi kunne høste inn fra egen hage – så i år skal kjøkkenhagen utvides litt og jeg skal eksperimentere med flere grønnsaker. Jeg er veldig spent, forhåpentligvis holder snegler og alskens andre umuliguser seg unna.


Nå er vi mer enn klare for helg her i huset. Unger koser seg hvert med sitt, Ekte Mannen plundrer rundt i hagen og vi gleder oss til fredagskos og oppladning til Den Store Finalen i Melodi Grand Prix i morgen. Guttene har gledet seg lenge til denne kvelden, så det blir nok koselig.


Ønsker alle som er innom en helt vidunderlig helg, bruk den med de du liker aller best!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page