top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En finfin Halloween

I tiden frem mot 31. oktober er det mye diskusjon om hvorvidt Halloween er en tradisjon som er totalt unødvendig for det norske samfunnet eller om det er en tradisjon vi bør ta imot med åpne armer og som er kommet for å bli. Jeg opplever det som flere og flere tar denne tradisjonen til seg og feirer Halloween i stor eller liten grad – og vi i The Valen-Utviks har helt klart bestemt oss for å bruke denne anledningen til å skape hygge og moro for familie og venner i en ellers mørk årstid.


En skummel, avdød mann hviler i vår hage

I fjor inviterte vi venner av ungene fra skole og barnehage, samt deres foreldre, til en uhøytidlig feiring hos oss. I år gjorde vi omtrent det samme, bare med litt fler inviterte, og vi er derfor godt fornøyd med å at vi nå kan kalle dette en tradisjon. Faktisk har jeg innsett og strukket strikken så langt i år, at alt Halloween-stæsjet er pakket ned i en egen eske merket ‘Halloween’. Dette en tradisjon og feiring nå på linje med jul og påske. Eskemessig, altså.


Som nevnte i forrige innlegg, så koste vi oss med forberedelsene til årets Halloween-fest. Vi gjorde hagen skummel med en død mann sovende på en solseng dekket av løv og med skumle kvister og mørke lykter. Vi bakte skumle muffins og heksefingre og vi, det vil si EkteMannen og ungene, lagde skrekkens kabinett i underetasjen. Det ble satt opp spotlight mot en av ungenes actionfigurer, noe som ga en skummel skygge på veggen. Det ble laget mørke grotter med slanger og edderkopper og det ble hengt opp et spøkelse i trappeoppgangen (mye man får gjort med en ballong og et hvitt laken).

Avskjærte heksefingre

Muffins med ansiktsdeler

Halloween trenger ikke gjøres mer tidkrevende eller dyrere enn man selv ønsker. Alle gjestene våre ble bedt om å ta med en rett til et felles tapasbord, mens vi stod for salat, brød og kaker. Med engangstallerkener og plastkopper ble også opprydningen etter festen gjort unna i en fei. Det aller viktigste på slike fester er å samle fine folk – for med fine folk blir festen uansett en suksess!

Derfor – etterhvert fikk vi også på plass festens viktigste; Gjestene!


Med smått og stort var vi godt over 30 stykker og det ble tid til både god mat og drikke, lek og film på ungene og naturligvis en runde med ‘knask eller knep’ i nabolaget. Med 12 barn fra 2 til 7 år var vi nok en overvelmende gjeng som ringte på dørene rundt omkring til naboene, men vi ble virkelig tatt godt imot likevel. Det viktigste for ungene er ikke å gå til flest mulige hus, men at de får besøkt noen hus, får litt snop og får kjenne på spenningen før døren åpnes.


Vi syntes at dette, til tross for at dette var en søndag og små og store skulle opp tidlig dagen etter til barnehage, skole og jobb – ble en livat og bra fest likevel, om enn den ble noe konsentrert.

Hvem tar ansvar for at Halloween neste år faller på en fredag så vi kan gjøre dette til en enda bedre fest neste år? Så – nå er Halloween vel overstått og vi er klare for neste sesong; advent og juletid! Slapp av, jeg skal ikke kun blogge om julestrid og adventspynt på bloggen fremover – men se dette som en liten advarsel; det kan hende det sniker seg inn et aldri så lite ‘jeg gleder meg til jul og se hva jeg har tenkt ut…’-innlegg med ujevne mellomrom. Og det selv om vi bare er i november!

Ha en strålende høstdag alle sammen!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page