top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Den fineste pappaen


Våre tre småtroll har verdens beste pappa. Noen vil muligens hevde at jeg ikke er helt objektiv, men det er naturligvis ikke tilfellet. Det har foregått en offisiell kåring og Ekte Mannen vant. Sånn er det med den saken!

En fin farsdag betinger å få sove så lenge man vil. Naturligvis. Deretter skal det vanke kaffe, så mye man ønsker og rett i hånden når Far er oppstanden. En koselig frokost med hele hurven, tente stearinlys og fyr i peisen. Og løfter om ferske boller representert ved en stor, fin gjærdeig som står til heving.

Og, selveste rosinen i pølsa; Småtrollenes gavetegninger til Far.


Eldstemann, straks 6 år, har tegnet en løve og skrevet: «Takk for fine tegniner. Noah. Gla i deg» pluss noen bokstaver øverst til venstre som rett og slett bare var tullespråk og en fin kladd.


Mellomste, 4 år, har tegnet en løve og skrevet SAKUSL. Det står naturligvis Lukas, bare baklengs – og fordi han selv ikke var fornøyd med den første s’en han skrev, den som nå står først, så slang han likså gjerne på en ekstra, og finere, S mellom U og L, der han fortsatt hadde plass. Naturligvis.


Yngstebærta, halvannet år, har også tegnet en løve («væææ!») og storebror Lukas har hjulpet henne skrive navnet sitt. Ja, straks skal vi forklare Lukasen vår forskjell på å skrive forlengs og baklengs. Akkurat nå er vi bare genuint stolte av at han faktisk kan skrive og også; faktisk leser ganske bra.

Så – gratulerer med dagen, fineste pappaen til ungene våre! De kunne ikke hatt en bedre far – du er enormt kjærlig, morsom, leken, god, konsekvent og ikke minst; flink til å tegne! Vi elsker deg over alt på jord!


Benytter også sjansen til å ønske min fine, gode og alltid-på-pletten pappa en strålende fin farsdag! Hadde jeg ikke vært redd for at du muligens sov enda pappa, så skulle vi ha løpt over med en liten oppmerksomhet til deg også – men jeg skal gi deg litt mer tid til å våkne først.

Takk for at du er så hjelpsom, så finurlig og tørrvittig, så glad i familien din og så god nabo, pappa!

Veldig glad i deg!

Ønsker alle fedre der ute en strålende farsdag og så ønsker jeg alle andre en helt fantastisk søndag! Her står alt fra ryddeprosjekter, bursdagskortlaging og bursdagsfeiring på programmet – og vi gleder oss!

8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page