top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Dejligste dager, koseligste kvelder!

Jeg må si denne ferien har blitt herlig sosial, til tross for at vi booket tre uker ferie i København, kun med utgangspunkt i sosialisering internt i vårt eget, lille sirkus – bestående av EkteMannen, Husfrua og tre Småtroll. Ingen planer om besøk eller turer var lagt ut over det, men det er nok denne mangelen på planlegging som har gjort at vi har kunnet takket ja på stående fot – og som dermed har skapt noen av de fineste dagene og kveldene vi har hatt på lenge. Dager som jeg vet at vi vil ta med oss langt inn i høst- og vinterdagene, perfekte til å bruke som oppvarming for hustrige hjerter og kropper.

Sommeridyll!Vi har vært så heldige at søteste søster Marianne og hennes fineste kom for å bo med oss i noen dager, og i løpet av de dagene gjorde vi så mange hyggelige ting at det fortjener et helt eget blogginnlegg (som kommer). Og i tillegg til deres besøk, har vi også hatt fine dager både i går og i dag, med folk vi ikke ante at vi kom til å sosialisere oss med når vi var her i København – men for en gledelig overraskelse det ble!

To gründerkvinner med masse til felles, mye å skravle om – og vanligvis god kontroll, med med flere småtroll med på bildet var det jammen ikke lett å få til bildet vi drømte om. Men bilder ble det!

Etter å ha sendt søster og co trygt hjem til Norge i går formiddag, møtte vi flinke og alltid hyggelige Cecilie og hennes familie. Cecilie ble jeg først kjent med i twitter/sosiale medie-verden, hvor hun stadig mener og deler av sin kunnskap om kommunikasjon og tidsbruk, noe som også er temaer hun holder mange fine foredrag om.


Jeg gleder meg for øvrig til å høre mitt første foredrag med Cecilie på SocialSummer 2. august, et arrangement jeg selv også skal holde foredrag, så kom, kom, kom! All støtte i salen mottas med stor takk, så er du interessert i sosialsiering med fine folk innen digital kommunikasjon, sosiale medier og dets like; Kom!

Jeg har møtt Cecilie ved flere anledninger tidligere, men aldri over spesielt lang tid (på seminarer og slikt er det ofte mange mennesker man kun rekker å snakke forholdsvis kort med), og jeg har heller aldri møtt familien hennes. Likevel var det ikke tvil i mitt sinn da jeg hørte at de kom til København på en langhelgsferie og at de hadde lyst til å treffe oss. Noen mennesker vet man bare at man «klikker» sammen med, og ettersom jeg og Cecilie trives godt i hverandres selskap, kan man jo også anta at familiene gjør det samme. Og det var virkelig tilfellet! For en fantastisk hyggelig gjeng å tilbringe en solskinnsdag i København med!

Mammahjertet mitt blir varmt når jeg ser eldste Småtroll ta seg av den yngste i flokken

Den fineste jenta på jord …også sååå stor!

Vi tok gjengen først med til Fælledparken, rett i nærheten av her vi bor på Østerbro, slik at Småtrollene våre og deres to skjønne kunne leke og bli litt kjent, mens vi voksne fikk snakke og bli bedre kjent over en god kaffe og litt godt bakverk fra 7Eleven. Den parken er virkelig helt fantastisk, og vi trives så godt i den! Fint bygd opp, mange kreative løsninger og lekeapparater utover den tradisjonelle husken og sklien. Når området i tillegg har en vannkran som lille prinsesseSmåtroll etterhvert lærte seg å betjene, ja – så var det hele akkurat slik det skulle være. Finnes det noe som er mer gøy enn å leke med vann?

Prosecco


Denne pastaen kommer jeg til å drømme om

– og mulig jeg må lure meg til en tur til Hos Fischer til før vi drar hjem!

Etterhvert trasket vi videre og enda nærmere vårt eget nabolag, nemlig til hyggelige Hos Fischer. Det stedet ligger rett rundt hjørnet for leiligheten vi bor i – og er et sted vi har gått forbi hver dag, tittet innom, lånt toalettet og snakket så vidt med kelnerene der. Jeg visste at vi måtte prøve maten der en gang før vi dro hjem, og familien til Cecilie ble altså de heldige som fikk være med. For ja, for en mat! Og for et koselig sted! Rustikk og hyggelig innredning, skjønne kelnere, god mat, god vin – og ikke minst; en åpen plass rett utenfor, med hyggelige lamper, trær og nydelig temperatur, hvor Småtrollene og deres nye venner kunne leke sisten (eller tikken, som deres nye ferievenner kalte leken) til langt inn i sommernatten. Fem barn fra 3 1/2 til 8 1/2 år, som leker strålende sammen, til tross for at de akkurat har møttes for første gang – da snakker vi sommerminner som setter seg fast i hjertet!

Fineste gjengen!

Å sitte stille og posere for mor og far – er jammen ikke like gøy som å leke sisten med gode, nye venner!

Tiden flyr i godt selskap og selv om vi lo tidligere på kvelden av at vi godt kunne sittet der ute på plassen til midnatt …så var det jammen ikke langt fra sannheten vi etterhvert endte opp med. Småtrollene lekte sisten, fikk tegne litt – og etterhvert kom iPad og andre spillenheter frem, og dermed holdt jammen ungene ut enda litt til. Det er noe med å nyte vakre øyeblikk, akutt lykke og fine folk, så lenge man kan, så godt man kan, når man kan.

En bukett hortensiaer er lagt i strandkurven, klar til å dra på besøk til fine venner!

Men – en effekt av en sen, innholdsrik gårsdag, er en treg, somlete idag! Og det gjør slettes ingenting når man har ferie, ingen planer og ingenting som må rekkes. Dagen i dag har dermed blitt brukt på å sove lenge, spise sen frokost (nærmere bestemt lunsj), for deretter å bruke en strålende solskinnsdag på å jobbe. Inne i leiligheten. Kanskje ikke den hyggeligste prioriteringen, men like fullt en prioritering vi måtte ta i dag, og så får vi heller se hvordan morgendagen blir. Småtrollene klarte seg fint inne, med leking, litt spilling og mye Lego, så de lider virkelig ingen nød og er godt fornøyd.

Dessuten hadde vi noe veldig hyggelig å se frem imot i dag, nemlig middag hos hyggelige Monique. Både EkteMannen og Husfrua har gått på skole på Nesodden med Monique, way back when, men nå har hun bodd i 17 år i København, snakker flytende dansk og er dermed som ekte Københavner å regne. Å bli invitert hjem til et dansk hjem, spise grillmat i en dansk bakgård, at Småtrollene får seg danske venner… Denslags setter vi så stor pris på! Virkelig gull! Og når vennene man besøker i tillegg har hund (o’ store lykke for Småtrollene), og vi blir servert ekte dansk sommerspise (Koldskål med KammerJunkere – ohlala!), var det lett å enes om at dette hadde vært en helt perfekt, dansk ettermiddag og kveld! Nok en gang.

Ny dag, nye venner!

Koldskål med KammerJunker øverst, noe av den deilige maten nederst.

Med slike dager og kvelder,

er det rart vi føler oss som de heldigste på jord?

I dag er det første dagen denne ferien hvor vi har vært nødt til å ha vekkerklokken på, men vi er ikke i tvil om at det kommer til å bli verdt det. Vi har nemlig avtalt å møte Cecilie og den skjønne familien hennes en siste gang her i København, før de flyr tilbake til Norge – så nå kastes Småtroll, EkteMannen og Husfrua ut av leiligheten tidligere enn vi noen gang er ute til vanlig, for å komme oss på en buss ned til sentrum. En frokost med fine folk på Café Europa venter, og vi gleder oss!

Håper du har en fin sommer,

med god tid til sosiale overraskelser!

Forresten; Du finner meg på Instagram, som @AstridVU der også, og der deles plutselige øyeblikk fra vår hverdag, fest og ferie – så klikk deg gjerne inn og legg meg til der om du vil!Du kan følge denne bloggen på facebook. Håper du har lyst til å klikke deg inn og trykke liker,og om du er ekstra grei, deler du den siden med dem du tror kan ha interesse av denslags. TAKK!


0 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page