top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Deilig hverdagsluksus

Jeg er på nytt bitt av neglelakkmanien og denne gangen ser det ut til at sykdommen blir langvarig. I hvert fall om jeg skal klare å bruke opp de neglelakkene jeg har ervervet over tidligere års neglelakkmani. Denne slags hverdagsluksus går veldig i bølgedaler for meg, men nå elsker jeg å sjekke ut neglelakker, få med meg sesongens nyheter og smugtitte på blogger som har peiling på denslags.


Sesongens deilige nyheter fra Chanel

Det er noe med det at fine negler er noe enhver kan ha, uten ellers å måtte følge moter på klær, hår eller annen makeup. Denne husmoren har ikke nubbsjans til å følge med på trender, bare så det er sagt. Jeg har en moteløve av en søster, flerfoldig snasne venninner som vet å kle seg både fint og flott – men jeg har virkelig ikke fysiske forutsetninger for å henge meg med på en slik dans.

Fine negler derimot, det kan selv en sliten, trinn, gusten og grå husmor fikse seg!

Man trenger egentlig ikke ha spesielt fine negler engang, så lenge neglelakken er lekker. Jeg har forelsket meg fullstendig i lakkene fra Chanel og om jeg skal variere litt liker jeg lakkene fra Dior. Jeg har skjønt på bloggere som f.eks. SerendipityCat og sider som Såpebobla.no og Nails Etc at det finnes mange potensielt nye favoritter i neglelakkverden – om man leker seg litt på nettet og liker å få pakker i posten. Og hvem liker ikke pakker i posten? Såklart gjør jeg det, så bare jeg får noen gode tips og råd av folk som har gjort dette før meg, skal du jammen ikke se bort ifra at jeg utvider til noen utenlandske merker som ikke selges over disk i Norge. Tiden vil vise…


Som en deilig prikk over i’en har Chanel kommet med en øyeskyggepalett

som matcher de seneste sesongenes neglelakknyheter. Kan det bli bedre?

Denne manien min har ført til at jeg har blitt særdeles oppmerksom på fine neglelakker. Hvordan jeg kan skaffe meg de lekreste negler i de aller fineste fargene. Faktisk er det sånn at når jeg føler at jeg har lov til å feire litt (mer om det veldig snart håper jeg!), så har jeg lyst til å feire med ny neglelakk. Underlig kanskje, men oh så gøy!

Torsdag skulle jeg i jobbsammenheng besøke Gimle Økologiske Parfymeri, for å hilse på Renée Voltaire og ta bilde av henne og den nye boken hennes (kommer mer på bloggen til Home&Cottage etterhvert). Naturligvis måtte jeg høre med de skjønneste damene som jobbet der om det fantes noe som het økologisk neglelakk. Det gjorde det ikke, men de kunne informere om at det finnes noe som heter vannbasert neglelakk – så det er kanskje noe å sjekke ut i fremtiden? Det ble dermed ikke handlet neglelakk på dette parfymeriet, kun et stort utvalg av de deiligeste Renée Voltaire-varer – og det sier man seg naturligvis godt fornøyd med!


Etter å ha gått ut fra Gimle Økologiske Parfymeri, litt betuttet over at jeg ikke fikk sikret meg noen nye neglelakker og straks fremme ved vår parkerte bil, oppdaget jeg deilige reklameskilt. Hva er det jeg ser – Chanel? Vegg-i-vegg med parfymeriet vi nettopp var på? Ooooh, det er det opprinnelige Gimle Parfymeri og jeg er solgt; naturligvis bare en aldri så liten titt innom! For dere erfarne parfymerigjengere så er dette parfymeriet helt sikkert en stor del av deres barnelærdom, men jeg har faktisk aldri vært på noen av disse to Gimle-parfymeriene, så for meg er dette upløyd mark. Og jeg ble virkelig, virkelig glad da jeg oppdaget Chanel-skiltet i vinduet til parfymeriet.

…men skulle jeg tørre å sette min fot innenfor døren?

Parfymeri på vestkanten, ikke en kjede, bitte lite lokale – og garantert bare kunder med mangfoldig flere nuller på sin disponible saldo enn det jeg har. Når man i tillegg kommer med problemhud lysende på mange meters avstand, en gammel ytterjakke som så sine beste dager for et tiår siden og med en potensielt streng, eldre dame bak disken – ja, da skal jeg innrømme at jeg var temmelig forutinntatt og jeg følte behov for å stålsette meg. Kanskje jeg skulle få mitt pass påskrevet?


Damen som har virkelig har skjønt kundeservice!

Herreminhatt, jeg kunne ikke tatt mer feil!

Jeg er så forelsket – i både parfymeriet, konspetet, damen bak disken og alle de fine produktene. Og for noe gode råd jeg fikk! Ikke prakket hun på meg produkter, til tross for at jeg møtte hennes vidunderlige service med «jeg-kjøper-alle-råd-og-produkter-du-vil-selge-meg»-holdningen min. Neida, hun ga meg tips, ba meg bruke opp produktene jeg allerede hadde – og så sendte hun med meg små prøver. For å gjøre meg ekstra godt fornøyd ga hun meg også en god demonstrasjon av hva jeg skulle gjøre, hun fortalte om hvordan det var å drive de to parfymeriene (hun og datteren driver begge to), om hvordan de kjøper inn spesielle parfymer, hvordan de tenker når de får sydd toalettmappene de selger og hvorfor de velges ut til å forhandle enkelte merker som eneste butikk i Norge.

Denne damen skal jeg besøke igjen, men først skal jeg teste ut produktene hun sendte med meg. Forhåpentligvis gjør de at situasjonen når jeg besøker parfymeriet hennes neste gang er litt anderledes, i hvert fall i forhold til min gustne, tørre og grå hud…

Og folkens, om dere lurer; Ja, jeg har sikret meg de tre nyeste neglelakkene til Chanel i toppen av dette innlegget. Den første, Black Pearl, kjøpte jeg på et annet parfymeri på torsdag, men ellers har alle steder jeg har vært innom sagt at de to andre har vært utsolgt. Samme med øyeskyggepaletten, utsolgt over alt. Men altså ikke på Gimle Parfymeri – der har de mer enn nok av alle tre neglelakkene og av øyeskyggepaletten, så om du vil være sikker på at du får skaffet deg disse, så anbefaler jeg en tur innom!

Ønsker alle en vidunderlig helg,

med eller uten lakk på neglene!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page