top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Deilig danmarksferie på Nordjylland!


Hele sirkus VU har blitt invitert med ut i verden på vift, og det er stor stas!

Visit Denmark inviterte med seg fire familiebloggere på tur til Nord-Jylland, og vi var så heldig å få være en av disse familiene. De andre tre bloggerene er Linda med bloggen / nettbutikken Hviit, Susanne Kaluza med bloggen www.susannekaluza.com og Marte Friland-Anda med bloggen Casa Kaos – og alle bloggerne har altså med sin familie på tur, så vi er litt av en gjeng!

Vi har ingenting å utsette på været så langt!

Vi reiste fra Larvik til Hirthals i dag tidlig, med ColorLine Superspeed – og det var helt klart en behagelig måte å reise på. Vi spiste frokost i buffétrestauranten ombord, tok noen svippturer til taxfreebutikken, svinset litt rundt – og brått var vi fremme. Herligheten tok faktisk mindre enn 4 timer, og det synes jeg er helt okay. Det er et par timers kjøring for oss på Nesodden til Larvik, så på drøye 6 timer kommer man seg altså hjemmefra og til Danmark. Dette kan helt klart gjøres oftere!

At opplevelsene stod i kø i løpet av denne ferien, var virkelig ingen overdrivelse. Vi tok første stopp rett etter at vi kom i land her i Danmark, for da var det lunsj og omvisning på Nordsøen Oceanarium – et sted som virkelig engasjerte store og små. Vi fikk se på en gigantisk klumpfisk i en enorm tank, vi så en dykker mate hai rett ut av hånden sin – og vi fikk se flust av krabber, hummer og fisk av alle slag. Småtrollene løp fra rom til rom og fikk ikke nok. Anbefaler absolutt å svinge innom her om man er i Hirtshals, vi kunne helt klart brukt en hel dag der!

Spent 5-åring, spennende og sosial dykker!

Fascinerende vakker sjøhest!

Videre gikk turen til Skallerup Seaside Resort, hvor hver familie får bo i hvert sitt feriehus. Og dette feriesenteret forstår jeg virkelig er av det populære slaget! Vi fikk høre at stedet drives som en stiftelse, og at alt overskudd brukes til fornyelse og renovasjon av feriesenteret, og det kan man absolutt se på dette stedet; feriesenteret har aktiviteter i fleng for alle! For de av dere som husker vår 3-ukers ferie i København i sommer; vi liker i utgangspunktet ferier hvor vi kan ta livet med ro, følge impulser og glede oss over enkle ting som å ligge i parker, lese bøker, gå på kafé og slike ting. Ferien vi er på nå, er definitivt en helt annen type ferie, men jeg tror jammen jeg liker denne typen også nå!

Flinke bloggere på omvisning

…og fornøyd frøken danser hoppsasa etter resten av gjengen!

Nydelige farger!

Skallerup byr rett og slett på så mange aktiviteter, at vi har seriøse utfordringer med å legge kabalen slik at vi får mest mulig gjort før vi skal hjem igjen! Det er bowling, innendørshall til basketball og badminton, utendørs tennisbane, jungelløype, lekeland, badeland, utendørs og innendørs treningsområde, store lekeareal, butikk, bar og flere restauranter. Og da har jeg enda ikke nevnt alle kursene og aktivitetene man kan melde seg å! Vi kan booke oss inn på stensliping, klesmaling, glasskunst, sukkertøylaging, lipglosslaging og enda mere til. Utearealene er også fantastiske, og vi har derfor bestemt oss for å holde av en del tid på å gå ned til den lange strandlinjen. Vi kan tross alt ikke være her, ved den fantastiske kysten i Danmark, uten å stikke tærne i vannet og samle noen fine steiner vi kan snike med oss hjem.

Kortreist forrett bestående av skum laget på et lokalt bær, lokal skinke og lokal ost i flak over.

Langtidsstekt kalv og nydelige, lokale grønnsaker


Ingenting å utsette på maten så langt i hvert fall 😉

Enn så lenge har vi fått tatt en guidet tour på området, lekt litt på lekeplassene – og vært samlet rundt et veldig hyggelig middagsbord med vertskapet som har invitert oss hit. Da var vi sammen med representanter for ColorLine SuperSpeed, Visit Nordjylland og Skallerup Seaside Resort – i tillegg til vår flinke arrangør, Julie, fra Visit Denmark i Norge. Noen av bloggerene kjente jeg fra før, mens andre er det første gang jeg møter på denne turen. Likevel, allerede etter første dagen kan jeg si; for en gjeng! Her er det ni barn i alderen 2-11 år, og for oss voksne er det spennende å være sammen med noen andre som forstår godt fascinasjonen for og utfordringene med bloggging, så jeg tror helt klart vi skal klare å finne ting å snakke om fremover, ja 😉Gjennomgang av hva Nordjylland som område kan by på, hva ColorLine Superspeed tenker om sosiale medier

– og om hva Skallerup Seaside Resort sin historie og hva de har å tilby. Og øverst til venste er fine Julie fra Visit Denmark i Norge;

selve hjernen bak det hele 🙂 Takk!

Dette tror jeg blir en helt strålende uke – og jeg er mer spent på hvordan det skal bli å få med seg Småtrollene våre hjem igjen. De snakker allerede om at vi må tilbake, og at vi da må booke oss inn for minst 3 uker… Jeg tror jammen jeg er enig!

Forresten; du kan følge oss bloggere på Instagram på #bloggturnordjylland (i tillegg til på bloggene våre, naturligvis). Om du kunne tenke deg en tur som vi er på nå, kan du klikke deg inn på Visit Denmark sine side og være med i konkurransen om en helt tilsvarende tur! Meg finner du på Instagram her: @astridvu


Lykke til!Turen er gitt og organisert av Visit Denmark i Norge – og innholdet på bloggen er full ut basert på mine ærlige meninger, tanker og vurderinger!

5 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page