top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Dagen i dag, den er min!

Noen dager er rett og slett helt vidunderlig, kun i kraft av seg selv!

Denne dagen er en slik dag og jeg mistenker at det å våkne opp til strålende sol og knallblå himmel var den utløsende faktoren for hvordan denne dagen har utviklet seg.


Jeg skulle tilbrakt dagen i kundemøter, men dette ble flyttet på i siste liten og dagen blir som en slags bonusdag. Møtene er flyttet til i morgen og neste uke, så det er jo ikke det at selve arbeidsmengden eller tiden med kunder blir mindre, men dagen i dag kan brukes til å få hodet over vannet og fokus der der bør være – og slike dager trengs av og til.

Eldstemann som er hjemme med meg på dagtid og som forsøker å fylle sine totalt 8 uker med sommerferie med mest mulig innhold, til tross for at moren hans må jobbe en god del – har alliert seg med gode naboer og klassevenninne og har sikret seg både en tur på motorsykkel (!) og en tur på stranda. Jeg vet han storkoser seg og det at han utvikler sine relasjoner, at han tester sine grenser og gjør nye ting – og det at han forhåpentligvis får en sommer fylt med sol, varme og glede – gjør at jeg får mer energi til å få unna tingene jeg vil ha gjort.

Og, når jeg tross alt er så heldig at jeg har hjemmekontor og dermed har hagen og terrassen i umiddelbar nærhet, så er det klart at jeg av og til må ta med kaffekoppen ut for å snuse litt på rosene. Forsøke å ikke la ivrige humler brenne nesetippen min der vi sloss om å snuse på den største rosen, samtidig som jeg sender takknemlige ord humlens vei – de steller jo så fint med blomstene mine! Og ikke minst må jeg koseprate litt med tomatplantene mine og se hvordan de trives under det gamle vinduet, om det blir nok sol, nok vann og nok kjærlighet. Foreløpig er det sterke og fine planter, men ingen antydning til tomater – så hvorvidt vi får noen tomater som rekker å bli røde før frosten setter inn, det vites ikke. Likevel – jeg storkoser meg med å forsøke, så lærer vi uansett av dette til neste års tomatproduksjon.


Bonusdager virker også positivt på hyggelige overraskelser jobbmessig, ser det ut for. For hva skjer så? Jo, plutselig tikker det inn en mail fra en potensielt ny kunde av Valen-Utvik! En mail med så mange fine ord og med så spennende innhold at jeg nesten ikke klarer å vente på at møtet vårt skal ta fatt. Det er naturligvis for tidlig å si noe som helst, men dette er så stort og så gøy for lille VU, at denne følelsen og denne gleden skal jeg kjenne godt og hardt på. En innkommende henvendelse, basert på arbeid utført for en annen kunde …det gjør meg stolt, jeg innrømmer det!

Håper noe av alt dette fine som jeg kjenner ekstra på i dag, kan sendes gjennom luften til akkurat deg som titter innom bloggen min! Jeg deler gjerne på gledene og energien – alt bra som deles med flere, blir bare større og bedre så ta virkelig for deg!

NYT dagen med det og de du liker aller best, det er dagens oppfordring fra meg!

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page