top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Bursdagsfeiring x 2 = flott!


Lukasgutten fikk sin 4årsdag feiret med to selskap på en og samme dag i går; Først barnebursdag fra klokken 12 og deretter familieselskap fra kl 16 og utover. En forholdsvis ambisiøs og strabasiøs affære med to selskap samme dag, men likefullt en løsning vi er fornøyd med hver gang; Vi oppnår synergieffekter av å ha to selskap samme dag (f.eks. effektiv bruk av kaker, vasking av hus o.l.), samtidig som vi også beholder en helgedag til ren avslapping, opprydning og klargjøring til en ny uke. Fungerer finfint for oss!


Vi har ‘tradisjon’ for å invitere våre venner med deres barn til ungenes bursdagsfeiringer, i motstening til å invitere barnehagevenner. Vi har bestemt oss for å fortsette med det for barna som er i barnehagen, mens eldstemann som er skolegutt får en litt annen løsning da det er tid for hans feiring; Han har blitt såpass stor at han har sterkere ønsker for hvem som skal inviteres og hvordan bursdagen hans skal være, så der blir det nok invitering av klassekompiser og et litt annet ‘opplegg’. Men det er ikke før i desember, så i går var det Lukas som stod i spotlight’n og som var den det hele handlet om.


Det var totalt 12 barn med stort og smått her i barneselskapet og legger man til foreldrene deres, var vi ca 25 stykker totalt sett. Og – for en drøm av en samling skjønne barn og fine foreldre! Det ble først pølsefest og deretter stjerne- og hjertegele fest, samt at vi fikk besøk av et blått tusenbeinmuffins som ville synge bursdagssangen for den store gutten. Noe vi selvfølgelig fikk gjort! Til slutt ble det også tid til å fiske på verandaen vår og selv om noen av barna fikk en hanske, en gammel lekebil og en rake på kroken, så ble det på merkelig vis lørdagsgodtpose som fangst på alle barna til slutt.


Tusenbeinmuffins var forresten en stor slager! Med blå frosting fikk den akkurat den fine ‘OJ!’-effekten som jeg hadde håpet på! Jeg hadde laget muffins etter en basisoppskrift som jeg gjorde forskjellige ting med; En dose fikk ferske blåbær, en fikk kakao og kokesjokolade og en fikk frossen skogsbærblanding. Deretter pyntet jeg alle muffinsene likt, med blå frosting (smørkrem; smeltet smør, melis, saft fra sitron samt blåfarge), blått glitterdryss, lakrissnører / Jogger-godis til bein og øyne og følehorn. Stor stas! …og veldig, veldig blå tunge og lepper på de som smakte. (For bekymrede lesere; Nei, det er ikke farlig farge, den går veldig lett av igjen (faktisk ila bursdagsselskapet) og den inneholder ikke alt for mye av de farlige greiene oppi).


Etter endt barneselskap var det tid for de siste forberedelser på nye kaker, henting av kjøttsuppe som pappa hadde vært så snill og lage for meg og så tid for en ny oppdekking på bordet. Med smått og stort av den nærmeste familien er vi forholdsvis mange – cirka 30 stykker, men på mystisk vis ble det likevel plass til at alle fikk sitte og spise suppe og etterhvert kaker.


Det er så koselig at alle tar seg tid til å komme på de ‘samlingene’ vi inviterer til! Alle kommer fra hektiske hverdager og noen av disse folkene rekker man dessverre ikke å se så mye til mellom bursdagskalasene, men det at de kommer på ting som dette, gjør at man likevel klarer å holde kontakten og se hverandre nogenlunde jevnlig. I går var vi også så heldige at vi hadde besøk langveis fra, av min kjære venninne Hilde som trengte å komme seg litt vekk fra cirka en måned kontinuerlig regn i Bergen, og selv om jeg var en smule betenkt over å introdusere henne for det deilige kaoset som oppstår når man samler cirka 30 av familiemedlemmene våre, så virket det likevel som om hun koste seg. I tillegg var hun Verdens Beste Gjest og hjalp masse til med opprydningen og enda viktigere; Hun sa seg villig til å drikke et par glass med rødvin med meg etter endt festivitas.


Finnes det egentlig så mye som er bedre enn å ha planlagt fest og gjennomført det, ha tre go’utslitte og lykkelig barn i hver sin seng, ha et hjem som ikke lenger ser ut som en slagmark – og deretter sette seg opp i sofaen under hvert sitt pledd, med hvert sitt glass rødvin?


Og – finnes det en bedre måte å avslutte dagen for to gutter som har vært på fest etter fest, fått inntrykk etter inntrykk, enn med tante og onkel, et hjemmelaget eventyr og en god snakk om dagens favoritter? Tror guttene sov ekstra godt i natt.

Men som nevnt; Dager som i går tar på for hele familien, så i dag har vi tatt en helt rolig dag inne – passet egentlig perfekt med grått vær og litt regn i dag. Vi har tent stearinlys, spist en lang og god frokost, lekt med nye leker fra i går, sett på film og tent i peisen. Og enda er ettermiddagen forholdsvis ung, deilig!

Jeg tror til og med Ekte Mannen og jeg skal unne oss å se en søndagsfilm i kveld, er det noen som har en film å anbefale?

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page