top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Bruktmarked og fine svibler


Som jeg skrev om i forrige innlegg, så er det temmelig mange jern i ilden for undertegnede for tiden. En ting er jobbsituasjonen med alt det fører med seg av spørsmål, men i tillegg jobber jeg mye med informasjon og kommunikasjon i basketballklubben vår, i tillegg til at jeg er lagleder for damelaget vårt. Jeg er også engasjert på skolen til eldstemann, både som FAU-medlem og som en av flere foreldre som skal drive skolen en dag i desember, sånn at personalet skal få dra på et kurs. Og hvem skulle vel ha trodd at på alle disse områdene så skjer det masse frem mot jul? Jo, greit – jeg burde visst det. Men uansett; Gøy er det og det hjelper selvfølgelig veldig på innsatsviljen! For ikke å snakke om det faktum at jeg nå kan sitte på mitt hobbyrom / hjemmekontor – det gjør underverker med motivasjonen og konsentrasjonen.

Likevel – i hektiske tider, dager hvor jeg har alt for mye å tenke på og ta stilling til, da passer det meg helt perfekt med en liten tur på en bortgjemt låve som fungerer som bruktmarked hver tirsdag og første lørdagen hver måned. Det er Kiwanis-gruppen på Nesodden bsom organiserer og administrerer bruktmarkedet og det var virkelig morsomt å ta turen dit i går. Jeg plukket med meg noe småtterier, men akkurat nå har jeg nok med de ovennevnte prosjektene, så jeg tenkte ikke ta på meg store oppussingsprosjekter i tillegg. Men virkelig – det er en helt strålende mulighet til å gjøre kupp der! Finne noe som ser fælt ut, pusse det opp eller bruke det til noe helt annet – og så, hvem vet – kanskje selge det på Epla.no? Enda en liten drøm jeg har…


Jeg plukket med meg fire små tinnbeger som jeg tenkte bruke i julen, til gjestene som ønsker å drikke akevitt til julematen. Hverken EkteMannen eller jeg har blitt så voksne enda at vi liker denslags, men gjestene våre gjør det og da er det morsomt å kunne ha noe slikt å servere det fra.


Jeg fant også et par små lysestaker i kobber som jeg tenkte jeg skulle pusse og spraylakkere hvite eller sølvaktig, så får vi se hvordan det blir. Når ting koster 10 kr per stykk, så er det liksom ingen krise om det skulle se helt forferdelig ut og jeg, mot formodning, skulle måtte kaste det. Det er jo derfor det er så stas å handle brukt – man finner masse moro for en veldig lav pris – og så kan man gjøre det til sitt eget.


Til slutt plukket jeg med meg noen skjeer og gafler i sølvplett, som jeg tenkte jeg skulle bruke som serveringsbestikk under julemiddagen og denslags. Liker at det er forskjellig stil på de forskjellige, skulle bare ønske jeg fant noen som var enda større – men det finner jeg kanskje nesten gang. Og ja, nå må jeg frem med sølvpussen… Merkelig hvordan noen oppgaver kan gå fra kjedelig til koselig, bare fordi man skal gjøre det for seg selv, for å skape en stemning for sine gjester – og ikke bare fordi man har blitt fortalt at man må gjøre det…

På vei hjem fra brukmarkedet plukket jeg med meg noen svibler også. Det er en blomst jeg synes er utrolig dekorativ og fin – den kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. Siden jeg nå har fått organisert mitt hobbyrom til punkt og prikke, var det ingen vanskelig sak for meg å finne frem pottene fra Bloomingville som jeg i sin tid tror jeg kjøpte på salg hos Bo med Barn (den gang het butikken Strandlykke), litt ståltråd og litt mose, og så hadde jeg tre fine, små oppsatser.


Den største av disse oppsatsene har allerede fått et nytt hjem. Fine Lena som jeg har skrevet om tidligere er nemlig den proffeste loppisgjengeren jeg vet om og hun visste at jeg var på jakt etter ulike tallerkenhyller, så da hun kom over noen slike i Drøbak, for en utrolig billig penge, så kjøpte hun de jammen meg med for meg. Og leverte de på døra! Denslags fortjener virkelig en svibel eller tre!

Så okay, så ble det et lite oppussingsprosjekt på meg likevel da – men maling av tallerkenhyller kan vel knappest kalles et stort prosjekt?

Ha en deilig kveld, folkens – tenn masse stearinlys og gjør som jeg skal; Drikk julete!


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bình luận


bottom of page