top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Bergen, I’ll be back!

Dette er den femte dagen på reise og jeg sitter nok en gang på toget med mange timer til rådighet. Folk lurer på om jeg ikke synes det er kjedelig med 7-8 timer på tog, men når jeg får det spørsmålet ser jeg bare rart på vedkommede. Kjedelig? Mange timer, helt til min egen rådighet, med fin natur (og en god del svarte tuneller) utenfor vinduet, med god musikk på øret og kaffe i koppen – og med jobbing, lesing og tankevirksomhet på vekselvis høyt og lavt nivå. Jeg koser meg, jeg.

En ting er sikkert; Jeg har storkost meg i Bergen!

Min adresse i studietiden, rett bak Foppalpøbbæn!

Jeg har dessverre ikke fått gjort alt jeg hadde håpet på. Jeg har ikke fått besøkt så mange som jeg gjerne skulle, jeg har ikke fått besøket hver enkelt lenge nok og jeg har ikke fått vært nok med de fine menneskene jeg fikk låne både hjerterom og husrom hos disse dagene. Likevel føler jeg at jeg har fått gjort mer enn mye!

  1. Jeg har snust på babyer på 1 uke, 6 uker og på romkameraten min på 6 måneder. Ingenting er som babysnusing! Et rykende fersk vesen, laget av de skjønneste folkene, med strålende fremtid foran seg. Få en liten bylt som jeg kan bære på, gi mamma og pappa et lite minutt eller ti til å senke skuldrene og puste med magen. La bylten ligge som en skjønn klump på mitt bryst og kjenne at babyen blir rolig av min byssing og rolig snakking. Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne lure alle disse seks mammaene og pappaene til å flytte over fjellet og gjerne i samme nabolag som oss! Savner dere allerede…

  2. Jeg har vært brukt som case i studie i digital kommunikasjon ved Universitetet i Bergen og på den måten vært så heldig å møte den kunnskapsrike og veldig hyggelige Jill Walker Retteberg. Det var virkelig en ganske bisarr opplevelse å bli brukt som case. Mine twitringer ble brukt som eksempel og min blogg dratt frem som how-to på hvordan man kan blogge seg gjennom ulike prosesser, for min del prosessen fra før jeg etablerte eget selskap til det at jeg nå er i full sving. Jeg fikk noen minutter på slutten av forelesningen til å fortelle litt om hva jeg gjør for noen av kundene mine og studentene kunne stille spørsmål. Veldig spennende! Og jammen hadde ikke et par studenter twitret om at de syntes det var spennende å høre på underveis mens jeg pratet. Slikt gjør et sosialemedie-hjerte stolt…


  1. Jeg har fått være sammen med noen av de fineste vennene jeg vet om. De som gjør at jeg har store problemer med å ikke pakke Ekte Mann og småtroll i kofferten og flytte til Bergen. Men, jeg har fått invitert de til sommerbesøk og vinterbesøk og høstbesøk og vårbesøk til Nesodden – sånn at det forhåpentligvis ikke er lenge til vi ser denne gjengen igjen! Takk for meg for denne gang, I’ll be back!

  2. Jeg har blitt ringt opp av en journalist som ville ta en prat med meg ang det at jeg nå var en del av et pensum på et kurs ved UiB. Silje fra Byavisen fikk sitt intervju og bilde, og jeg må si jeg er spent på begge deler, men naturligvis spesielt bildedelen. Det kommer i Byavisen tirsdag til uken, så jeg får krysse fingrene for at jeg ser nogenlunde normal ut der jeg står ved «fossen» utenfor Hotell Norge… (Silje skrev 17. august en annen artikkel om blogging, nærmere bestemt interiørbloggere – og hun trakk frem min blogg som en av flere. Veldig hyggelig!)


  1. Jeg har vært på lunsj med fine venner som jeg har blitt kjent med gjennom blogging og twitring over lengre tid. @lisbethsindag (med interiørbloggen Lisbeth sin lille verden), @frufly (med Norges mest delikate blogg – FruFly) og @villeple. Lunsjen ble så skravlete at den gikk over til også å inkludere en middagsdate med enda mer skravling. Det er godt å møte mennesker man deler interesse med og som man kan snakke «fag» med på en sosial og fin måte! Takk jenter!

  2. Jeg har fått trasket en gang frem og tilbake på Torgallmenningen. Jeg har fått en snarvisitt innom Galleriet. Og jeg har fått kjørt Bergens nye stolthet (eller?), nemlig Bybanen. Men det viktigste av alt; Jeg har fått høre bergensk overalt hvor jeg har gått. Jeg har blitt ønsket «Goooooooo’ mååååååræææn!» i en taxi, jeg har opplevd strålende service og imøtekommenhet på de to fine -nillebutikkene som jeg besøkte på Lagunen og Kilden og jeg har fått se Bergen både når byen bader i sol og når den vasker seg litt.

Johanneskirken

I tillegg til alt dette sosiale og fine, har jeg også fått noen nye potensielle kundeprosjekter mens jeg har vært i Bergen. En spennende kunde som jeg skal gjøre et kortere prosjekt for og en annen potensiell kunde som jeg antakelig skal gjøre veldig mye spennende for! Med andre ord mye gøy å se frem til utover høsten for Valen-Utvik sin del. Gleder meg til å kunne fortelle mer om dette.

Er det noe rart at jeg elsker Bergen? Den byen bringer lykke, det er jeg overbevist om!

Nå er togturen straks over for denne gang. Jeg gleder meg så jeg får vondt i magen til å kose og nusse på småtroll og Ekte Mann, men aller først skal jeg møte min gravide søster og skjemme henne bort litt. Det blir feiring av Kamilles 5 årsdag på Emil og Samuel og natt på hotell med påfølgende hotellfrokost på oss dagen derpå. Men så… Så er det hjem til Nesodden, hente småtroll tidlig på skole og barnehage og bare kose, kose og kose til alt savnet forsvinner som dugg for solen.

1 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page