top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Barnevakting er fantastisk!

Nå kan man kanskje tro at jeg skal skrive dette innlegget for å hjernevaske familie, gode venner, naboer, kjentfolk, fremmede og tilfeldig forbipasserende til å ville være barnevakt for våre tre småkryp. Det er faktisk ikke formålet med dette innlegget, selv om det helt klart hadde vært en nydelig bivirkning. Neida. Joda. Neida.

Nei, dette innlegget skrives rett og slett i ren og skjær lykke over det å være barnevakt. Min skjønne niese Tiriltoppen (altså Tiril, som er toppen, dermed Tiriltoppen) har vært sammen med oss fra middagstider i går og er her fortsatt. Overnattingsgjester er noe av det koseligste jeg vet om! Når det er en skjønn liten kusine for mine barn, så er det ikke mye som blir bedre enn det. En liten kropp til som stelles på badet og leses for i sofaen, en liten frøken til ved frokostbordet og en morsom skrue i strålende lek med de andre barna.


Det er noe med å virkelig se dette lille menneske med alt hun har å by på. Se de egenskapene hun definitivt har arvet fra min søster, som for eksempel verdens skjønneste furteleppe og enorm stahet. Se ansiktstrekkene fra svoger Tom godt på plass i den vakre jenta. Høre hennes fantastiske første ord. «Ontiiiiil» (=onkel), «Nea!» (=Linnea) og «Noooooaaaaaaaaah» går på repeat her i dag. Se hvor mye hun ser opp til de store gutta og hvor skjønn hun er med å ville inkludere Linnea i ett og alt.


Jeg gleder meg så det kiler i magen til vi skal bo på Nesodden alle sammen, sånn at vi virkelig kan inkluderes i hverdagene til hverandre og få dele de viktigste, vanligste og beste øyeblikkene i livet. Hente henne i barnehagen, gå tur i skogen, leke på lekeplassen, ta med jentene på kinotur, ha hobbyverksted med alle barna og lese bøker på bøker på bøker for henne.

Men – nå må jeg tilbake til barnevaktingen. I dag tror jeg vi skal spise nybakte boller, drikke kakao og begynne påskepyntlagingen. Skal vi rekke dette før foreldrene kommer, så bør vi virkelig henge i!

Håper dere har en nydelig søndag alle sammen!!!

Oppdatert: Åååå, nå hørte jeg henne sette sammen to ord for første gang. STOLT tante! Ikke at det var de to ordene hun satt sammen altså, det skulle jaggu tatt seg ut. Nei, hun sa «Titti bate», i betydningen «Tiril bade». Sukk… Intet øye er tørt.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page