top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Apps meg her og apps meg der…


Etter at jeg fikk meg iPad og iPhone har jeg oppdaget en ny verden; en verden full av programmerere som lager apps som kan brukes til det aller, aller meste. Før jeg fikk disse Apple-produktene syntes jeg flestparten av appsene jeg så rundtomkring var spill, men The world of Apps er så veldig, veldig mye mer.

Faktisk er verden av apps så stor at jeg tenkte det kunne være en god idé å høre med folk hvilke apps de likte best og så samle dette i en liste og dele dette med resten av verden. Listen er ikke utømmelig, det er forslag jeg har fått fra mine venner på facebook og twitter – og det er liten tvil om at det finnes både skjulte skatter, dagligdagse perler og absolutte nødvendigheter av apps der ute som ikke er på listen under. Men bring de i så fall til meg folkens, så lager jeg gjerne oppfølgende innlegg med flere apps.

Jeg bad om appsfavoritter til både iPhone og iPad – så noen av appsene virker bare på iPhone eller bare på iPad, mens noen virker på begge. Jeg har ikke hatt tid til å sette meg inn i hver eneste en av appsene på listen under, så de kommer ikke i en prioritert rekkefølge basert på min vurdering og jeg har heller ikke hatt tid til å søke de frem i iTunes for dere, med skikkelig linker og det hele. Men forhåpentligvis kan dere finne dere noen nye favoritter på denne listen likevel – det har helt klart jeg gjort!

Okay, her er listen – med mitt forsøk på å sortere i listekategorier og hva jeg vet / tror app’n er til i parantes;

 1. Foto / fotoredigering / tegning

  1. Instamatic – ta bilder med ulike filter

  2. Pro HDR – gjør det lettere å ta bedre bilder

  3. Hipstamatic – ta bilder med ulike filter

  4. Color Splash – redigere bilder med f.eks. å fargelegge utvalgte elementer

  5. SketchBook Pro – tegneprogram

  6. Photogene – bilderedigeringsprogram

 2. Spill / underholdning

  1. Angry Birds – spill

  2. Canabalt – underholdning

  3. 7 HD – spill

  4. Plants & Zombies – spill

  5. Bloom – lysorgelspill

  6. Pinball HD – spill

  7. Need for Speed – spill

 3. Nødvendigheter / sosiale medier

  1. Twitter, Hootsuite, Simplytweet, Birdbrain – ulike program for å tvitre

  2. Facebook

  3. Gowalla – lokaliseringsprogram (sjekker inn, gir anmeldelse til ulike steder m.m.)

  4. WordPress for iPhone – blogging via telefonen (om du har wordpress)

  5. FlickUp – last opp bilder rett til Flickr rett fra telefonen

  6. Skype – gir deg anledning til å snakke i telefon over nettet (gratis), også fra iPad

  7. Flipboard – presenterer sosiale medier som facebook, twitter m.m. som et magasin (iPad)

  8. Messenger – online chat

  9. Spotify – streaming av musikk (må ha Spotify premium)

  10. Dropbox – lagrer filer «i skyen», synkroniseres og gjøres tilgjengelig fra alle mobile enheter

  11. Pings! Lite – gratis «sms» til alle med samme app

 4. Kjekt å ha / oppslagsverk

  1. IMDB – filmdatabase

  2. Filmweb – programoversikt for norske kinoer

  3. 1881, Gulesider – telefon- og adresseoppslagsverk

  4. Yr – været

  5. Mobilbank for Sparebank1 – sjekke saldo, overføre mellom konti m.m.

  6. Historic Hotels of Europa – oppslagsverk

  7. Agriculturismo.it –

  8. Matprat – oppskrifter, tips m.m.

  9. Jamie Olivers middagstips – 60 oppskrifter fra Jamie på god retter på 20 minutter

  10. Sleep cycle – registrerer søvnrytmen din

  11. Decibelmeter – måler støynivå

  12. Shazaam – ved å høre noen sekunder med musikk, forteller den deg hvem som spiller

 5. Gjør lese- / lytteopplevelsen bedre

  1. Instapaper – lar deg lagre nettsider til senere lesning

  2. Vanilty Fair – magasin

  3. Kindle – bokleser, kjøper bøker på Amazone

  4. RSS Player Podcast Client – for å høre på podcasts

  5. Drool Radio – all verdens radiokanaler

  6. Reeder – RSS-leser, synker mot Google Reader

Dette var altså topplisten til de folkene jeg fikk svar fra. Jeg har fått noen favoritter blant disse og om det er av interesser, kan jeg fortelle at jeg gleder meg stort til jeg får fullt utnyttet følgende apps;

 1. Flipboard

 2. Instapaper

 3. Dropbox …i tillegg vil jeg sjekke ut Evernote, Keynote, Numbers and Pages

Håper folk finner noen nye favoritter på denne listen og ikke minst; at dere vil dele i kommentarfeltet om dere har noen skjulte skatter, dagligdagse perler og absolutte nødvendigheter av apps der ute som ikke er på listen over. Jeg oppdaterer gjerne listen underveis!

ENJOY!

Update;

 1. Listen er oppdatert per 15.08.2010 med 5 nye apps.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page