top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Alexander, den fantastiske!

Dette er nok et innlegg om den fantastiske Alexander Rybak. Det kan kanskje anses som noe pussig at en gammel dame på snart 34 er i ekstase over en liten gutt flerfoldige år yngre enn seg, men sånn er det altså. Så ja, nok et innlegg om han.
I går var det endelig duket for konserten som vi hadde gledet oss til så lenge. Vi kjøpet billettene lenge før MGP-seieren var i boks og godt var det, for det var utsolgt konsert i går. Det ryktes om at det var over 4000 stk på Hellviktangen i går og det var et strålende arrangement! Utrolig barnevennlig lagt opp (røykfritt selv om det var ute!, voksne ble oppfordret til å sitte og det var ikke lov med paraplyer som noen eksempler), så all ære til arrangøren og Nesodden Kommune for dette.


Vi hadde med oss våre gode venner fra Kolbotn – Caroline, Hedvig og Kristoffer, og etter en deilig kyllingmiddag her hjemme, selvfølgelig med CDen til Alexander Rybak på full guffe, så trasket vi nedover til stranda i fin flokk sammen med en haug av andre mennesker. Selv om det var veldig mange folk, så syntes jeg aldri det ble problematisk. Vi fikk fine plasser oppi en skråning og uten den store trengselen, så selv om vi stort sett så Alexander og Frikar på storskjerm, så dugde det helt fint for vår del. Der nede møtte vi enda flere fine mennesker, som f.eks. Laila & Emelie og i tillegg kom kusineAmalie med mormoren sin, så det var stor lykke for våre småtroll. Sara kom litt etter oss og fetter-Ole kom visst også til slutt, men han kom veldig sent for han måtte sove middagsluren sin først (skulle egentlig tro han ble 70 og ikke 40 år når han fyller år om om bare 6 dager). Hyggelig ble det i alle fall, med medbrakt kaffe, saft og kjeks – og innkjøpt is og popcorn.Alexander spilte flere sanger fra den nye platen sin og noen fine coverlåter, rett og slett noe for enhver smak. Han hadde en helt unik kontakt med publikum, uten at det ble klissete og ekkelt synes jeg – bare morsomt, sjarmerende og koselig. Overhørte folk i alle aldre uttale ting som «For en fyr!», «Han er jo bare heeeelt skjønn!» og «Hadde jeg vært mamman hans så hadde jeg vært konstant stolt og grått hele tiden!» Den siste der var det vel strengt tatt jeg selv som sa til Sara på et tidspunkt. Joda, litt rørt ble man jo…

Det jeg liker aller best med denne karen, er at han har hele pakka. Han er ikke kun et produkt av en eller annen sangkonkurranse, med en påtvunget sang han skal synge og en flink stylist som pynter på han. Han er fantastisk med fela si, han har en nydelig stemme med en deilig vibrator på, han er ekte, ærlig og entusiatisk – i tillegg til at han har en fantastisk scenetekke. Og han er morsom. Så ja, da blir man litt rørt på vegne av mammaen og pappaen hans og alle andre som kjenner han og som må være ulidelige stolte av han. Så var det sagt.

Så kom tiden for Fairytale… Det hadde vært god stemning hele tiden, men da denne sangen kom, eksploderte det! Alle de høflige og omtenksomme voksne som hadde gjort som de skulle og sittet under hele konserten, tenkte at nok var nok – nå var det dansetid! Barn i alle andre danset og sang og hojet og rocket – og våre to gutter kastet seg ned på gresset for å breake litt til denne låta. Selvfølgelig danser man hiphop og breaker til Fairytale.


Etter at konserten var slutt, var det to trøtte typer som skulle traske oppover igjen. Merkelig det der, at det er nedoverbakke og lette skritt ned til stranda, men så oppoverbakke og tunge ben på vei opp igjen. Men, jeg synes guttene klarte seg fint. Vi hadde godt selskap og gikk en fin sti langs stranda opp igjen, og noen av barna klarte til og med å løpe et stykke.

Alt i alt så vil jeg si at dette var en dag og en kveld til 20 i stil, en 6’er på terningen og rett og slett en strålende aften! Og Hellviktangen var en nydelig ramme for konserten, så dit skal vi jammen tilbake senere i sommer. Det ryktes om at både Sondre Lerche, Jan Eggum, Gisle Børge Styve trio og flere andre skal gjeste der i sommer, så vi holder av datoene i kalenderen og gleder oss.

Neste musikkopplevelse for vår del blir Norwegian Wood på søndag, denne gang uten unger, men igjen med gode venner. Kanskje vi kan håpe på litt bedre vær også, hva med strålende sol? Jo, det tenker jeg det blir og vi gleder oss allerede!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page