top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Adventskos i naturmaterialer

Vår 1. søndag i advent gikk med til å pynte til 1. søndag i advent.

Alt var med andre ord ikke alt klappet og klart da søndagen kom, men å bruke en søndag på hobbyverksted med tre forventningsfulle småtroll, lage små adventsdekorasjoner her og der, spise klementiner og drikke kakao – det er rett og slett pur lykke for både hodet og hjertet mitt. At været var på vår side, det vil si at det ulte rundt hushjørnene og snødde sidelengs, gjorde at valget om å holde oss alle inne nok en dag, ganske så enkelt.

For en drøy uke siden var vi så heldige at vi fikk selveste AtelierKari på besøk her ute på Nesodden! Hun tok med seg naturmaterialer, visdom, pedagogiske evner som ei gudinne og enorme kreative kilder og hadde et minijuleverksted for ungene …og meg. Vi fikk høre litt om hvordan hun sanket inn all laven hun forbruker r i løpet av et år, hva de forskjellige typene heter, hvordan man lager bunnen til et Fjellskoghjerte og om lilla kuler fra -nille passer til hvilken som helst lavtype. I tillegg fikk ungene spørre henne sine 1001 spørsmål om dette og hint, og så selve rosinen i pølsa; vi fikk lov til å lage våre egne ting! Med hennes kyndige veiledning!

Så, etter det lille førjuleverkstedet vi hadde med Kari, var det klart at vi måtte sette teori ut i praksis og se om hva vi klarte å få til helt på egenhånd. Og jeg synes jammen vi klarte oss bra, jeg! Stuen, kjøkken og gangen har fått sine adventsdekorasjoner og utbrøt; «Nå er det jul her!» da de stod opp til ferdig pyntet adventshus (altså i dag tidlig ettersom vi holdt på til sent i går kveld).

Ta en titt på flere bilder under og kom gjerne med tips, råd og innspill og si hva du synes! Kari er virkelig fantastisk flink og jeg tror jeg skal gjøre alvor av planen om å ta et lite kurs ute i ateliet hennes en vakker dag!


Takk for besøket Kari og kom gjerne igjen!

Kari skriver den fine bloggen AtelierKari, twitrer og er på facebook – så ta en titt og bli inspirert!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page