top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Advarsel: En kraftig dose lykke

BoligDrømmen begynner virkelig å ta form!

Jeg klarer nesten ikke å ta det hele innover meg. Det kiler i magen og jeg føler for å klype meg selv i armen, men det er virkelig, det skal skje; Om maks to uker så er vi innflyttet i «nytt», ferdig oppusset hus – vårt eget!

Jeg har vist dere loftstua før og snart tenkte jeg vise dere stua, forhåpentligvis i kveld eller morgen. Gulvet legges i dag, et finfint gulv vi fant på Bauhaus for 79 kr / kvm. Selvfølgelig er det ikke parkett eller heltre, slik vi egentlig ønsker oss, men vi har tre små barn og tenker at tiden for skikkelig tregulv kommer om noen år. Akkurat nå er vi veldig fornøyd med gråbrunhvitt matt laminatgulv. Men som sagt, gulvet legges ila dagen i dag og verandadøren ble satt inn i går, så forhåpentligvis kan jeg blogge litt om stuen i morgen.

I dag har de fantastiske tømrerguttene i Crawfurd & Grønvold gått bananas på veggen i gangen vår nede. Den gangen hadde intet annet formål tidligere, enn å lede inn til tre soverom, et bad og en bod. Nå fjerner vi en del av veggen inn til boden, får dermed mindre bod, men mye større gang. Nesten som en liten hall, med en pipe midt i. Fantastisk! Ser for meg at det kan bli et fint ekstra lekeområde for barna. Jeg er så spent på hvordan det blir seende ut! Åpningen av kjøkkenet vårt ble akkurat slik jeg ønsket, loftstua ble akkurat slik jeg ønsket og peisen ble akkurat slik jeg ønsket, så nå gjenstår bare gangen nede. Jeg tror, jeg tror, jeg tror …og jeg krysser fingrene. Gleder meg til vi kan gå ned i ettermiddag og se på det som er gjort.

Om alt går som vi vil nå, så blir det oppussing for harde livet denne uken – og så får vi flere lass med leveringer og flytter inn pikkpakket vårt neste uke. Vi venter på to leveringer fra IKEA, en fra Home & Cottage og en fra Expert. Jeg sier meg veldig fornøyd med måten vi har fått handlet på i forbindelse med denne flyttingen; Vi har samlet opp det vi skulle ha, gjort en stor bestilling og avtalt levering etter at oppussingen er ferdig. Dermed har vi sluppet å skulle lagre mange ting før det er helt nødvendig. Så fremt vi får tingene våre når vi skal nå da *fingers crossed*, så må jeg si dette har vært en helt strålende løsning for oss!


For et par dager siden var det ekstremt skiftende vær her. Strålende sol, så styrtet regnet ned – og så ga det seg like fort igjen. Om dere ser på bildet til venstre her, så synes jeg faktisk det beskriver ganske så bra hvordan vi føler vi har det akkurat for tiden; Som om vi bor oppi gullgryta på enden av regnbuen! Dere ser at regnbuen omtrent ligger oppå nabolaget vårt her? Og sånn føles det faktisk.

Jeg sier ikke at vi ikke har noen utfordringer. Jeg sier heller ikke at jeg ikke av og til tror jeg blir fullstendig koko av å tusle rundt med tre barn som eneste samtalepartnere største parten av døgnet. Jeg sier heller ikke at det ikke er utfordringer med å bo i en koffert et par måneder i strekk, med de samme fire skiftene med klær. Jeg sier heller ikke at jeg ikke av og til får et snev av angst av å tenke på at vi har et stort, stort lån – samtidig som at jeg er permittert fra min jobb.

Men, jeg sier følgende; Til tross for alle disse ‘småtingene’ som jeg nevner over her, så føler vi oss så ufattelig heldige, så lykkelige! Vi føler oss hjemme! Vi setter så enorm pris på å ha mormor og morfar så nære og vi ser allerede nå de tette båndene som knyttes mellom besteforeldre og barnebarn. Vi stortrives med å ha Ole og Sara, våre gode venner og skjønne familie så nære. Vi føler de er på ‘samme planet’ som oss – elsker åpne hus, festlige lag og de er rause og gode mot alle. Det er godt å ha lillesøster nærme igjen og selvfølgelig ungenes helt, Onkel Esben. Bare vi får mediumsøster ut til Nesodden også (de bygger hus her antakelig til neste år), så er det hele fullstendig komplett! Jeg tror rett og slettvi ikke kunne fått det bedre…

Jeg er fullstendig klar over at denne lykken ikke er alle forunt. Jeg fikk se et godt eksempel på dette da jeg så på NRK1-programmet «Husdrømmen» i går kveld. Det var den første episoden jeg fikk med meg av denne serien, men jeg skulle ønske jeg hadde fått med meg de foregående også, for det var et gripende program. Siden vi sitter midt oppi husprosjekt selv nå, så fikk dette programmet satt vår BoligDrøm i perspektiv. Vi skylder faktisk disse folkene å være takknemlige for det vi har!

Forhåpentligvis skal vi klare å gi tilbake til samfunnet etterhvert også, det være seg at vi blir fosterfamilie, avlastningshjem, engasjerer oss i lokalpolitikken, i idrettslagene her ute eller i barnas skole og barnehage.

Vi må bare få flyttet inn først og nå er det virkelig ikke lenge igjen!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page