top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Vidunderlige Danmark

{Turen er sponset av Visit Denmark, men tankene og innholdet er mitt eget}

Solen stråler fra skyfri himmel over dejlige København. Snøen som lavet ned i Oslo, virker uforståelig og uvirkelig, for her lenger sør på kontinentet, er våren vel etablert. Vi går uten ytterjakke, og de tyngste vinterskoene fikk bli hjemme. Rask spankulering i Københavns gater gir en deilig, lun vind i fjeset, helt uten frost og istapper. Københavnere sykler og smiler og sier «heeei!» hvor enn jeg går. Kaféer og restauranter har utebordene ute, og folk sitter faktisk der – uten behov for jakke som tåler opphold på nordpolen. Livet i København er rett og slett helt herlig!


Å spankulere gatelangs i København, det er lykke, det!

Å spankulere gatelangs i København, det er lykke, det!


Jeg er så heldig at jeg var en av fem bloggere som ble invitert med på bloggtur av Visit Denmark, med både Nordsjælland og København som mål. Vi har Museet for Søfart, spaopphold hos Ilse Jacobsen og slottsbesøk på Kokkedal Slott i erfaringsbagasjen, men inntrykkene derfra er så mange at de må få egne fortellinger her på bloggen. Nå Er det en ting jeg er helt sikker på, så er det at mulighetene er uendelig mange og dagene lange, men det kan likevel aldri bli nok tid når jeg er i Danmark. Bare litt mer her, bare litt lengre der – en dag til, en butikk til, litt gatetrasking til, skal jeg si meg fornøyd. Jeg kan nok  bare erkjenne at jeg aldri kommer til å bli fornøyd, i den forstand at jeg aldri kommer til å bli mett på Danmark, med København i særdeleshet. Til det er folkene for blide og serviceinnstilte, alt er for bra designet, utvalget er for stort, været er for bra og opplevelsene står i en alt for lang kø. Selv det å slappe av i København, det å ikke gjøre noe som helst, det er helt vidunderlig, og noe jeg kunne valgt å bruke ukesvis på.


Vårblomster <3

Vårblomster <3


Mon tro om jeg skal booke meg inn til noen ukers inspirasjonsopphold her i København, og virkelig få byen inn under huden? Det hadde virkelig ikke vært meg imot! Vi har hatt tre ukers sommerferie her med Småtrollene for et par år siden, og det frister definitivt til gjentakelse. Det er rett og slett noe med denne byen og dette landet, som jeg helt enkelt aldri får nok av.


Utsikten fra mitt hotellrom

Utsikten fra mitt hotellromKøbenhavn, jeg tror jeg elsker deg. Eller nei, jeg vet! ♥

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page