top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

This is The Day!

Sånn – da er 40 uker svangerskap fullgått – jeg har termin i dag, 05.10.05. Det er vel bare 5% som føder på termindatoen sin, så sannsynligheten for at Lukas kommer ut til oss i dag er vel heller liten, men om det skulle skje, så blir det på bursdagen til fetteren min, Harald. Det hadde jo vært no’… I følge min mor så er det viktig å vite hvilke andre som har bursdag samme dag, nemlig. F.eks. ville det vært krise om han kom ut 2. oktober sier mamma, for da har visst Ari Behn bursdag. Men det klarte jeg «heldigvis» å unngå… 🙂

Var på kontroll i går, og jordmor mener å finne små tegn på at ting muligens kan være på gang, og tror vel at det ikke er så lenge igjen, men ikke vet jeg. Kan jo fortsatt gå et par uker over tiden. Er fortsatt ikke utålmodig på at Lukas skal komme ut, men merker jeg blir mer og mer nysgjerrig på å finne ut hva dette med fødsel er for noe, få vite hvordan min fødsel starter, om jeg kommer til å «skjønne» det med en gang de første tegnene kommer, om jeg kommer til å ha rask og enkel fødsel som mamma (yesss please!) og andre ting relatert til selve fødselen. Rart å tenke på at jeg allerede har «født» en velskap og perfekt gutt, Noah – men uten å vite noe om vannavgang, rier, murring i ryggen og denslags…

Ellers har vi vel det meste på stell og klart her hjemme til Lukas skal komme. Vogga er redd opp (jeg trenger «bare» å sy himlingen ferdig, men med mine sykunnskaper, så kan det nok ta sin tid….), stellebordet er klart, vogna er klar …og Noah begynner å bli klar, tror vi. Vi prøver å snakke endel med han om det som skal skje, at mamma og pappa skal på sykehuset, og at vi kommer til å komme hjem med en lillebror / baby til han. Han peker endel på magen min og sier «baby», og han peker på vogga og sier «baby sove der» – men det er klart, han har jo absolutt ingen forutsetninger for å skjønne hva som kommer til å skje. Vi har bare erfart at hvis vi snakker med han om ting som skal skje i fremtiden, så takler han det mye bedre – virker mer forberedt og som han da skjønner litt mer av det vi har snakket om. Blir veldig spennende å se hvordan han takler å bli storebror assa. Har jo fått litt trening med andre mindre barn vi har vært endel sammen med, særlig kusine Amalie selvfølgelig, og han digger jo henne over alt på jord – men hun drar jo hjem igjen etterhvert, og det er tante Cathrine og onkel Cato som tar seg av henne, så det blir nok anderledes når mamma og pappas tid plutselig skal deles med en til. Vi får se … Spennende tid i møte i alle fall 🙂

Nei, nå får jeg lage meg en kopp kakao og ta med meg KK opp i sofaen. Viktig å samle energi, har jeg hørt 🙂 Håper dere alle har en strålende dag og uke!

Ventende klem fra //Astrid

PS: GRATTIS med 8 årsdagen i dag, Pia & Kenneth!!! (alias nabokjerringa & gubben) 🙂

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page