top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

So long, Norge!

Nå er vi underveis!

Månedene fra billettene til New York ble bestilt, og reisen virket som en fjern drøm vi ikke trengte å forholde oss så veldig mye til, har sust unna i en helt vill fart. Det har vært et helt vilt trykk på jobben vår, og vi har hengt i stroppen som best vi kan – og nesten uten at vi har merket det, så har dagene bare flydd avgårde og avreisedagen har sneket seg nærmere og nærmere. Det er ingen tvil om at verken Ekte Mannen eller Husfrua er spesielt glade i å fly, men vi er heller ikke spesielt glade i å la slike tanker begrense oss – så billettene ble booket, hotell ble bestilt og opplevelsestips ble innhentet fra venner og kjente. Men gledingen, den der deilige, litt skumle sommerfugler-i-magen-følelsen, den har uteblitt.

Faktisk – selv denne siste helgen (inkludert mandag), hvor vi omtrent kunne regne timer frem til avreise, har bært preg av fullt fokus på en og en oppgave. Oppdatere innholdsplaner for kunder; check. Gi mamma en innføring i hvilke Småtroll som trener når; check. Betale regninger og levere MVA-kvitteringer; check. Lade alle elektroniske enheter; check. Markere i kalenderen at fredag er dagen for påskeavslutninger på skolene til Småtrollene; check. Brette klær; check. Rydde kjøleskap; check. Gi beskjed til kunder om at vi reiser bort; check.

…og til slutt gjensto bare å pakke de ferdigbrettede klærne oppi kofferten, og legge de ferdigladede elektroniske duppedingsene våre i vesker og bager. Og så, i dag, gjenstod bare en eneste ting; å reise.

Vår fineste Småtroll har fått gode, litt vel harde, klemmer og blitt visket i øret ‘Jeg elsker deg over alt på jord’. Jeg har snust på nieser og klemt på søstre, og mamma og pappa har fått god, og litt streng, klem, med beskjed om å passe godt på skattene våre. Og så har Småtrollene våre fått beskjed om å være flinke og hjelpe til i huset, og passe godt på den firbeinte skatten vår, Lucky.

Og siden vi tross alt er litt truskete med slik flying høyt oppe i himmelen, så har vi naturligvis ankommet Gardermoen for lenge siden. Faktisk var vi ferdig klarert gjennom sikkerhetssjekken, med fortsatt 3 timer til avreise. Men vi liker det på den måten. Da får vi sjans til å roe ned, lande litt (før vi skal ta av igjen – I know, ganske ironisk) og begynne så smått å kjenne på de før nevnte sommerfuglene. For de er jo der inne et sted, jeg vet jo det. Jeg vet hvor teit jeg er med sånne ting som dette. Gruer meg og synes det er skummelt, helt til det er gjort en gang og går bra. For ting går jo stort sett bra! Det er i hvert fall min oppfatning, og nå vender vi blikket over dammen og gleder oss til alle de fantastiske opplevelsene vi skal få i New York. Jeg tror jeg gleder meg aller, aller mest til å se EkteMannen oppleve USA, for han har aldri vært der før!

Så – nå er Netflix fyllt opp med nedlastede serier, podkastepisoder er lastet inn på telefonen og Elena Ferrante-boken min er med i veska. Ekte Mannen og jeg elsker jo å reise slow, da fortrinnsvis med tog, men det å sitte 8 timer og virkelig bli oppdatert på både lesing, seing og lytting – det er i grunn ganske så luksus. Ja, forresten; det er faktisk et tips til andre som skal være i flere timer uten nett; Netflix lar deg nå laste ned både filmer og episoder i serier til mobilen eller en annen enhet du har – og det er jo helt nydelig! Vi har jo ganske bra med lagringsplass på disse telefonene våre etterhvert, så det er ikke noe problem med det heller. Jeg tror jeg har lastet ned 4 sesonger av ulike serier og et par filmer i tillegg, og det går helt fint.

Følg meg gjerne på snapchat eller instagram (@ astridvu) om du ønsker noen glimt fra New York-turen vår. Det blir nok noen blogginnlegg derfra også, tenker jeg meg 🙂

Pass godt på Norge mens vi er borte da, folkens!

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

7 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page