top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Operasjon sjølvdisiplin – ja takk!

Litt tilfeldig, men desto mer heldig; jeg kom over boken ‘Operasjon Sjølvdisiplin‘ av Agnes Ravatn rett før jeg bestemte meg for at mars måned skulle bli en måned med fokus på nye vaner. Agnes Ravatn er forfatter og skribent, men for meg er hun mest kjent som forfatteren av Fugletribunalet, som jeg så som teaterforestilling på Det Norske Teatret (fantastisk forestilling!) Min avgjørelsen om marsfokus var allerede tatt og planen var lagt, men boken har virkelig hatt sin nytte likevel.

Det er nemlig helt fantastisk å lese en selvhjelpsbok (for folk som hater selvhjelpsbøker, som det står på forsiden av boken) som treffer så konkret og godt på en stor del av livet mitt. Hvorfor er det sånn at jeg vil gå igang med ny start, friskt mot og alle ambisjoner i verden, hver eneste mandag, hver måned eller enda verre; hvert eneste år? Er jeg bare lat eller er det en grunn til at jeg aldri får gjort så mye som jeg veldig gjerne vil ha gjort? Og hvorfor er det egentlig sånn at jeg kan være så flink som bare det, hele dagen gjennom – ta riktig valg på rekke og rad, men så når kvelden sniker seg på, så ryker jeg brått på med et dårlig valg eller to likevel. Kveldstreningen som jeg var fast bestemt at jeg skulle på, men som brått ble droppet? Middagen som skulle lages fra bunn av, som ble byttet ut med Toro tomatsuppe?

Hvorfor skjer disse tingene gang på gang på gang?

Det, og mye mer, forklarer Agnes Ravatn i boken Operasjon Sjølvdisiplin. Boken er skrevet på nynorsk, noe som for meg er en strålende bonus! (Nevnte jeg at jeg elsker Det Norske Teatret…? Det er blant annet fordi alt er på nynorsk der!) Agnes skriver på en utrolig morsom og lite ‘svevende’ måte, noe som gjør at jeg virkelig kjenner meg igjen. Hun skriver også veldig praktisk og konkret, sånn at vi som leser får gode tips til hva vi kan gjøre med de ulike områdene hun beskriver. Det er mye henvisning til forskning underveis, som jeg nok ikke kommer til å ettergå i sømmene – for jeg velger rett og slett å ta Agnes sitt ord for det. For tross alt; det er ikke breaking news det som står i denne boken. Det er ikke sånn at vi ikke vet fra før at det er lurt å sette seg mål, og at de bør være oppnåelige og konkrete nok til at du kan klare å gjennomføre dem. Men like fullt; det er nyttig å få endel slike påminnelsene i nye og ne – og Agnes gjør det i sin bok på en måte som både underholder og utdanner, samtidig som jeg får et nyttig spark bak til å være enda litt mer bevisst hva jeg gjør og hvorfor.

Eller kanskje enda viktigere; hvorfor jeg ikke gjør det jeg burde gjøre…?

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page