top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Om te og gode blogger

Vis meg hva slags te du drikker og jeg skal si deg hvem du er.


Det er et ordtak som er omtrent som dette, selv om jeg mistenker at ordet ‘te’ ikke er det korrekte her. Likevel tror jeg nok at mange av de som leser min blogg, er på besøk hos oss forholdsvis regelmessig og ulike avarter av disse to tingene – vet at jeg drikker en god del te. Ja, jeg tar gjerne kampen som nabolagets verste kaffekjerring også, men omtrent hver kveld i cirka halvannet år nå – så er det en stor, god tekopp som har lokket frem siste rest av energi hos meg. Enten energi til å få gjort noe veldig fornuftig, men oftest energi til å kose meg foran tvskjermen en liten stund før sengetid. En ypperlig liten belønning etter en lang og ofte hektisk dag.

Så, hva sier denne tedrikkingen om meg? Siden jeg stort sett holder meg til en type te, Jule The, så sier det deg nok raskt at jeg er spesielt glad i julen. Men siden jeg altså drikker julete til alle årstidene, så sier det nok også at jeg er en som holder fast på det gode – at jeg ikke bytter det ut, bare fordi noen eller noe sier jeg burde. Er jeg glad i noe (eller noen), så holder jeg fast ved det!


Hvorfor jeg skribler ivei om te, bortsett fra det helt selvfølgelige – at jeg vil spre det glade tebudskap, lurer du nå kanskje på? Fordi jeg har kommet over en ny blogg. En av fordelene med å jobbe med det jeg nå jobber med, er at jeg oppdager ekstremt mange fine blogger. Denne bloggeren kom jeg over etter at jeg begynte å blogge for Home&Cottage og jammen viser det seg at denne jenta faktisk jobber i en Home&Cottage-butikk og vi strengt tatt er kollegaer på et vis. Hennes blogg blir lest av vanvittig mange, men jeg hadde altså ikke oppdaget henne enda. Godt er det at Bloggpuls snart er på plass, tenker jeg – sånn at det blir lettere å finne frem til de ulike, men like gode bloggene der ute!

Og hvorfor det at jeg leser Malivas Verden gjør at jeg må skrive om te? Fordi hun har en utfordring på sin blogg naturligvis. Vis meg din teboks. Helt naturlig. Særlig i bloggverden. Forresten; Kanskje vi burde organisert slike utfordringer i ‘det virkelige livet’ også, sånn for å spice opp litt innimellom? Ah, jeg får et artig bilde i hodet nå: Ukens tema er ‘Vis meg din sokkeskuff’ og når du minst aner det, ringer det på døra og det er en nabo som står utenfor og vil se på sokkeskuffen din. Stor suksess spår jeg dette, hvem tar utfordringen?

I alle fall.

Jeg elsker å lese blogger. Jeg finner inspirasjon, glede, mot, klokskap, sårhet, humor og mye, mye mer i bloggverden – og timene flyr om jeg tar turen innom min Google Reader og lar meg klikke fra den ene bloggen til den andre. Jeg har en stund nå tenkt at jeg skal skrive et blogginnlegg med noen anbefalinger av nye blogger jeg har kommet over, men frem til jeg lager en slik fin, liten liste så må jeg bare spre budskapet om to nye blogger. En norsk og en utenlandsk, begge tørre, vittige og rett ut herlige!

Sleep Talking Man En blogg hvor konseptet er at kona har båndopptaker ved senga hver natt og påfølgende morgen skriver hun i bloggen det mannen har sagt i søvne i løpet av natta. Helt vidunderlig fantastisk. Og denne mannen legger heldigivs svært lite mellom og har et forholdsvis fargerikt språk! Ta en titt og le deg fillete!

4 x bærepose and bop to the beat – kunden har aldri rett Dette er en blogg skrevet av tre jenter som jobber i butikk. Det er nok ingen overraskelse at butikkansatte ser mange spesielle mennesker i løpet av en dag på jobb, men nå har tre glupe hoder funnet ut at dette definitivt er bloggmateriale. Og det er det naturligvis! Mennesker ER virkelig rare og nå har vi noen som skriver ned historien til disse rare menneskene…

———

Sånn, det var faktisk tre anbefalinger, med Malives verden, så det er i alle fall en start…Kanskje jeg må innføre en slags ‘fredagens blogganbefaling’ på denne bloggen? Hva synes dere?

Ønsker alle som er innom en vidunderlig fredag – pass godt på dere selv og deres kjære!

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page