top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Design, delikatesser og D’Angleterre

Turen er sponset og lagt til rette av VisitDenmark med samarbeidspartnere

Den første dagen vår i København er preget av D’er – dansk design, deilige delikatesser og ærverdige Hotel D’Angleterre. Vi startet dagen på Danmarks designmuseum, med en omvisning i den nye utstillingen «Mode & Tekstil». En spennende utstilling, men jeg forelsket meg fullstendig i selve bygningen museumet lå i, og den fantastiske parken midt i det hele. Det hele var så nydelig at jeg garantert skal ta med EkteMann og Småtroll og komme tilbake. Café Klint var også vel verdt turen i seg selv, og om man kun skal bruke kaféen eller parken i midten, trenger man ikke engang betale billett for museet, om man ikke skal svinge innom utstillingene. En så nydelig park midt i sentrum av København – det er virkelig et av de heteste tipsene jeg kan komme med, tror jeg! Gleder meg til vår i luften og å la Småtrollene løpe fra seg, mens Husfruen og EkteMannen nyter en god kaffe og en deilig kake fra kaféen.


IMG_2504

IMG_2501

IMG_2491

IMG_2466

IMG_2451

Ferden vår gikk videre fra kulturell innput til et mer samfunnsmessig fokus; det var tid for Christiansborg Slot (Stortinget i Danmark). Høyt i toppen av denne enorme bygget, ligger Tårnet – og der har Bojesen laget en helt fantastisk restaurant. Lokalene i seg selv er nydelig, og så sjarmerende, og når de danske smørrebrødene er laget med fokus på tre ting; smak, smak og smak, så sier det seg selv at det er verdt å ta turen. Vi var så heldige at vi fikk møte herr Bojesen selv, og han fortalte villig om hvordan det hadde vært å åpne denne restauranten (for kun et halvt år siden), og hva som var viktig for han når han skulle drive restaurant. I tillegg til smak, smak og smak, var lyden og stemningen i restauranten et viktig tema for han. Så til tross for enorm høyde under taket og murvegger over alt, var det tatt grep som gjorde at lyden var behaglig og deilig summende, og ikke støyete og masete. Jeg spiste to smørrebrød, rødspette og lun leverpostei, og ja, det smakte så godt som det (forhåpentligvis) ser ut. Er det noe danskene kan, så er det sine smørrebrød…


IMG_2532

IMG_2542

IMG_2555

IMG_2569

Etter lunsjen var det tid for å sjekke inn på Hotel D’Angleterre – det ærverdige og majestetiske hotellet som troner midt i København sentrum, så sentralt som det kan bli. Og de suitene vi har fått utdelt… For ei enkel jente fra Nesodden, er dette så enormt og fantastisk, at jeg føler jeg går rundt med åpen munn og et stort glis hele tiden – og ikke helt vet hvilken del av suiten jeg har lyst til å nyte først og mest. Jeg har funnet ut at jeg trenger å arve en rik onkel i Amerika eller at jeg må tippe lotto, sånn jeg kan sikre meg enorme summer på konto. For da – da blir det skrivestue i København på denne jenta. Et par-tre måneder på D’Angleterre, da tenker jeg at det hadde poppet ut en aldri så liten bok fra meg! Fantstisk inspirerende omgivelser! Jeg må finne ut hva jeg skal skrive om først, så jeg har heldigvis litt tid på meg før jeg trenger å vinne de store summene…


IMG_2427

…er det lov å drømme om vår allerede nå? Det er tross alt syriner utenfor inngangen til Hotel D’Angleterre!IMG_1794

Det er virkelig helt vidunderlig å få være med på en sånn tur, og jeg hodet går i spinn mens jeg tenker på hvem jeg kan ta med når, og vise alt dette fine frem til flere. Man har jo bare lyst til å dele disse gullperlene så mange får nyte dem! Jeg skal definitivt oppdatere mitt Pinterest-board for København-tips også, slik at alt jeg liker og vil anbefale videre, også kommer ut der. Og så er det bare å begynne å planlegge for egen del, for jeg skal definitivt ta med familien tilbake til København veldig snart – dette må de også få snuse på!


IMG_1812

Nå skal jeg skifte om til middag, kanskje unne meg litt sminke i fjeset og litt lakk på neglene, og så er det tid for en drink i baren Balthazar før vi går videre til en deilig middag på hotellets restaurant Marchal. Den restauranten har faktisk bare vært igang i et drøyt år, men har allerede fått sin første Michelinstjerne – så dette blir nok intet annet enn fantastisk.

Du kan gjerne følge facebooksiden til denne bloggen, så får du med deg når alle innleggene kommer ut (og litt av hvert annet som jeg deler der). Følg meg gjerne også på instagram og snapchat (@astridvu), så er du sikret deg en god dose Københavninspirasjon! 🙂

PS: Denne bloggturen er sponset av VisitDenmark med samarbeidspartnere, på samme måte som de også inviterer med seg pressefolk på tilsvarende, men vi står helt fritt til å skrive hva vi vil, om hva vi vil, ta bilder av hva vi vil – og dele hva vi vil. Alt jeg deler er derfor helt mine egne meninger og opplevelser, uten noen føringer – kun med mål om å dele min Københavnglede med de som er interessert! 

5 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page