top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Julemarkedfunn


Vi var som nevnt på Steinerskolens årlige julemarked i helgen og ikke vet jeg, men enten er barna som går der utrolig flinke til å produsere fine ting eller så har de veldig engasjerte foreldre som er veldig flinke til å produsere fine ting. Uansett så er dette julemarkedet kjent for å ha mye fint – og det stemte i år også!

For det første koste vi oss med masse kjentfolk, aktiviteter for barna (guttene fikk blant annet spikke smørkniv, med skikkelige kniver og sag – moren stod med hjertet i halsen), god mat og så var det alt så masse fint å se på og fundere på om man skulle kjøpe i gaver til noen. Vi sikret oss de tre bursdagsgavene som vi hadde som mål å få kjøpt og var egentlig særdeles fornøyd med det.


Men – så oppdaget jeg en lekekomfyr. Håndlaget, av tre. Det skulle være budrunde på den, men ingen hadde lagt inn bud på den enda, så for å være litt grei, la jeg inn et minstebud for å starte ‘ballet’. Og hva skjer så? Jeg får en telefon etter at vi har kommet oss hjem, med beskjed om at jeg har fått komfyren. For minsteprisen! Fantastisk gøy og siden frøkna vår er såpass lite klar over jul og hva dette med julegaver betyr, så har hun fått gaven sin allerede. Lekmatlagingen er igang!


Og – som om ikke det skulle være nok; Da jeg svippet tilbake for å hente dette overraskende kjøpet, var alle i full gang med å pakke ned og pakke bort det som ikke ble solgt på årets julemarkedet. Men ting var fortsatt til salgs og nå også til intet mindre enn hyggelige priser, så alt lå til rette for enda flere kupp. Jeg fikk med meg bakeforkle til alle tre ungene, et par julegaver til – og ikke minst; Tre fine kranser. To av de fikk jeg, da de ikke kunne brukes igjen neste år, og adventskransen kjøpte jeg billig. Jeg elsker virkelig å gjøre slike kupp! Jeg hadde planer om å lage slike kranser selv, men nå bruker jeg disse som utgangspunkt – og gjør eventuelt noen endringer med de. Tidseffektivt og samtidig støtter man en god sak, for Steinerskolen og for miljøet!


Jeg fikk også sikret meg noen fine bunter med kvister, som jeg har plassert i en vase vi har stående på gulvet (på bildet øverst her). Litt nærmere jul tenkte jeg pynte disse kvistene med noen enkle hjerter, engler eller denslags, men det får jeg vente litt med. Kanskje vi kan lage noe på juleverkstedet på søndag? Jeg fikk med meg to slike bunter og nå har jeg akkurat vært inne hos mamma og pappa og dekorert litt med den andre bunten. Det er koselig å dele på godene – særlig når man bor sånn to-hus-tett-i-tett.

Er det flere enn meg som ser på grått og trist vær ute, men som likevel kjenner julefølelsen komme snikende?

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page