top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Jeg har blitt utfordret!

Jasså du… Etter å ha tittet innom Benediktes blog for å se om hun har lagt ut flere artige kart over Bolognas tbanesystem, ser jeg at hun har utfordret meg! Må si jeg ikke helt trodde man ble utfordret i det herrens år 2006. Ser for meg duell, muskedunder og trekke raskere enn sin egen skygge – men dette dreier seg visstnok om bøker. Så da må jeg jo ta utfordringen og selvfølgelig benytte anledningen til å utfordre noen andre selv til slutt! Klar?

1. Hvor mange bøker eier du? Tja, dette blir vel et definisjonsspørsmål. Mine og dine bøker har fort blitt våre her i huset, så hvilke som var kun mine i utgangspunktet, gidder jeg ikke engang tenke på. Svarer derfor på vegne av hele husstanden (mor, far og 2 små gutter). Hvis vi begynner med gutta, så har nok Noah rundt 50 bøker, da inkludert noen festlige hefter om Teletubbies. Vet ikke om de er verdige å nevnes, men likevel – han digger de jo og leser de opp, ned, sidelengs og på tvers. Lukas har «bare» erværvet seg 2 bøker, men tatt i betraktning at han kun er 4 mnd nå, så er det for så vidt en god statistikk synes jeg. 2 bøker per 4 mnd tilsier 6 nye bøker i året. Blir endel bøker innen han er fjortiss det! Altså, så langt; Ca 50 bøker. Så var det mine og Glenn sine… Første tanke som slår meg, er at vi har alt for få. Vi har en lang, tynne hylle fra Ikea som vi har stort sett alle bøkene våre. Der er alt fra Nick Hornby, Erlend Loe, Dostoevsky til en haug med musikkbøker og noen bøker om det å ha barn. Dostoevsky har vi selvfølgelig ikke lest, selv om jeg tror Glenn har begynt på den noen ganger. Musikkbøkene er heller ikke mine, det er liksom mest Glenn sin greie. Merker at Glenn fremstår mer som den intellektuelle bokleseren nå… Selv om han har lest sikkert 10 bøker mer enn meg de siste 5 årene, så vil jeg likevel påstå at det er JEG som er bokormen i familien. Jeg bare har slurvet litt med tiden og prioriteringene. Urk, dette må jeg få gjort noe med. Tilbake til antall bøker… Jeg gidder ikke telle, har ikke alle bøkene fremme, men jeg kan gi et kjapt overslag (inkl barnebøkene); Ca. 250 bøker. Da har jeg ikke regnet med faglitteraturen jeg har liggende på boden, som artige perler om markedsføring, mikro og makro, og selvfølgelig Statistikk. Minnene fra NHH strømmer på…. Misunner deg ikke eksameskjøret, Benedikte! 🙂

2. Hvilken bok var den siste du kjøpte? Tja, siste boken jeg kjøpte var nok en gave, så den har jeg i hylla selv. Tror det var boken «Gutta», som er en bok med mye bilder, av turnélivet med Jokke og Valentinerne. Den fikk onkel Robert av oss til jul, men jeg vet ikke om han har lest den / sett på bildene, så har ingen anbefaling foreløpig. Boken jeg selv fikk i gave sist, er Carlos Ruiz Zafón’s ‘Vindens skygge’. Iflg Morten Abrahamsen i VG er det «stort om litteratur og kjærlighet», så jeg gleder meg til å begynne på en. Fikk den av min kjære venninne Caroline til jul – takk 🙂 Så var det bare det å komme inn i siget med å lese bøker da. For øyeblikket går det mer i strikking og hekling (hvor utrooolig gammel høres jeg ikke ut nå? Hjelp!), men bare jeg blir ferdig med lappeteppet til Lukas, skal jeg prioritere bøker igjen. Gleder meg 🙂

3. Hvilken bok var den siste du leste? Vææææh… Klarer jeg engang å huske hvilken jeg leste sist? Tja, jeg begynte på Doppler av Erlend Loe, men ble ikke ferdig før det var noe annet som stjal fokuset mitt. Teller det?

4. Nevn fem bøker som betyr mye for deg og som du har lest mer enn tre ganger. Tja, lest mer enn 3 dager… Tror nok ikke det er så mange. Jeg er veldig glad i å lese, glad i bøker – men jeg tror nok jeg er alt for nysgjerrig på nye bøker og nye ting å lese, til at jeg gidder lese en bok jeg allerede har lest flere ganger. Må i så fall være fra barndommens tid, og bøkene om Heidi (from the mountain!), Nancy Drew, alle til Evy Bøgenes og ikke minst «Onkel Toms Hytte». Den er heeelt fantastisk, og den samt boken om Heidi gleder jeg meg vilt til å kunne lese for gutta våre.

5. Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i sin blogg: Tja, nå tror jeg nok at de andre personene jeg kjenner som har blog, er litt vel sløve med å oppdatere sine blogger – så om de tar denne utfordringen gjenstår å se. Men likevel; Lene og Marius utfordres herved. Samme med Wenche (er du i Norge eller Tyskland om dagen?), Christina (som ikke har oppdatert bloggen sin siden høsten ser jeg – på tide med noen vinterbilder, Chris!) og AK (en god anledning til endelig å starte bloggingen, AK). Utfordrer også min kjære fetter Ole, hans Sara og skjønne Alva også, selv om de bare har vanlig hjemmeside og ikke kul blog som resten av oss! Sånn – da har jeg utfordret 5 blogger – med litt juks! Så får vi se hva som skjer…. 🙂

Forresten – siden vi er inne på temaet bøker; Var det ikke et program som het Bokbadet? Ledet i sin til av Anne Grosvold? Det var et veldig bra program synes jeg, og mange bra forfattere fikk vist seg frem der. Var inne på NRK sine nettsider nå, og fant ingenting om Bokbadet, bare om Bokprogrammet. Hvaforno? Er badet borte og blitt program? Jaja, vi får se om innholdet er like bra!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bình luận


bottom of page