top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Jeg er glad i NSB ♥


Bare så det er på det rene med en gang; ja, jeg er glad i å ta tog.

Jeg har allerede snakket mye om det å ta tog på denne bloggen, sist da jeg tok tog til Bergen i en kombinert jobb/fritidreise. Det er noe med det å kunne sette seg på toget ett sted, ha mange timer til eget formål uten noen mulighet til å gå noe som helst sted, for så å dukke opp på ønsket destinasjon etter timer med lesing, jobbing, avslapping eller hva man måte ønske. Det å ta tog innebærer nostalgi, ro og slow living for meg – rett og slett. I en ellers hektisk hverdag ser jeg på lengre togturer som små husmorferier, små rom av egentid, og når vi i tillegg vet at det er mye mer miljøvennlig enn de fleste andre alternativer, så er tog et godt alternativ for meg. Og, nå er jeg altså på togreise igjen.

Denne gangen er ønsket destinasjon Mo i Rana, hvor jeg i morgen kveld skal arrangere føråpning av Home&Cottage sin 12. butikk. Jeg er så heldig at jeg har klart å lure med meg lillesøster Marianne og min lille 9 måneder gamle niese, Maja, på denne togturen – så vi føler vi er godt igang med vår egen, lille roadtrip. Vi drar fra Mo i Rana videre til Mosjøen, for å besøke fineste slekta og blir der på noen «feriedager» før vi tar en ny, lang togtur hjem igjen natt til søndag.


Når man reiser med en såpass liten baby, så er det klart at det er en god del hensyn som må tas og vi var på forhånd ganske spent på hvordan det skulle gå. For det første er togavgangen i seneste laget i forhold til sengetiden til Maja, men det har virkelig ikke vært noe problem. Hun har sovet i vognen sin omtrent helt fra vi dro fra Nesodden. I tillegg har vi møtt fantastisk service fra NSB i alle ledd, så nå er vi godt innlosjert i den største kupeen de har, med god plass til Majas vogn, vår bagasje og oss selv. Og enda har vi litt gulvplass igjen 😉

NSB får hard medfart i media med ujevne mellomrom, men destod hyggeligere synes jeg det derfor er å kunne fortelle om den strålende opplevelsen vi har hatt så langt! Vi kom til Oslo S og tenkte vi skulle gå til billettluken for å stille noen spørsmål. Før vi kom så langt, kom det et proaktivt NSBmenneske bort til oss og spurte om vi hadde noen spørsmål. Det hadde vi, gode svar ble servert og var trygg på at både Maja og vognen hennes skulle komme med toget 😉 Toget ble satt opp kl 22 mens avgangen var 2305, og slikt gleder et planleggingsmenneske. Jeg liker at vi kunne orientere meg, finne kupeen, ha god tid til å få med alt pikkpakk, snakke med konduktør for å få billett og likevel ha tid til å spise litt kvelds før toget går. Helt perfekt! Når konduktøren i tillegg uoppfordret kommer bort til oss, spør om vi skal til Trondheim og om søster med barnevogn også skal være med, for så å omorganisere kupekartet sitt og tilby oss den største kupeen, da synes jeg det er på tide med varm og ærlig ros! Hatten av for proaktive NSBfolk!

Så nå sitter vi her da. Lille frøken Maja våknet idet vi bar vognen inn på toget, men fikk litt melk og sover nå søtt i vognen sin. Søster leser blad, jeg får blogget litt og gjort unna litt jobb, og straks skal vi kaste oss under hver vår dyne og la oss bli vugget i søvn.

Dette her er virkelig en deilig måte å reise på!

Dette innlegget er også publisert på NSB sin blogg; Norge med tog.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page