top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

I love dugnad!


Jeg har har hørt at dugnad er et veldig norsk konsept, og jeg er i alle fall veldig glad for at jeg bor i Norge. Det er noe med å brette opp armene sammen for å gjøre en felles innsats for fellesskapet.


Det var barnehagens dugnad i går, og vi stilte mannsterke med hele familien. Noah og Lukas var i himmelen over å få lov å leke med vann. Dvs nå var det jo strengt tatt ikke leking, de hadde jo oppgaver; Lukas vasket barnehagens vogner og Noah vasket lekene. I tillegg fikk Noah være med å plante blomster, så da tenker jeg han har en farmor som er stolt …grønne fingre på den gutten, ja 🙂 Mor og far tok de litt mer tyngre oppgaven og fikk ansvar for hver sin feiekost. Uansett, rent og pent ble det.


Og etter en felles dugnad, hva er vel bedre enn en felles piknik på lekeplassen sammen med våre utrolig hyggelige naboer? Vi bestilte pizza, hentet drikke og slo oss ned på gresset. Ungene løp til og fra «matfatet», og koste seg vilt. Håper på mange flere slike ettermiddager / kvelder utover sommeren – fint vær må utnyttes med mye utetid, så får det heller være så som så med barne-tv og sengetid på 19-tallet.

Det var to møkkete og temmelig lykkelige gutter vi fikk med inn i går… 🙂


Forresten, hvis noen sliter med å finne på ting å gjøre i helgen, så anbefaler vi virkelig følgende: Barnefestival på Akershus Festning! Det er fra fredag til søndag denne helgen, koster en drøy hundrings for voksne og barn over 3 år, og da vi var der i fjor, så var det helt fantastisk! Massevis av aktiviteter for barna, et utrolig fint og grønt område, billige priser på mat og strålende sol. Og det er det jo meldt i år også 🙂 Vi har derfor mobilisert hele Valen-klanen (Marianne, Tom, Tiril, Jannicke, Esben, Sissel, Johannes, Sara, Ole og Luna!) og stiller mannsterke. Er det noen som er keene på å treffe oss denne helgen, så vet dere i alle fall hvor vi er 🙂 Anbefales, anbefales…

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page