top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Hvordan starte egen bedrift?

Et lite innlegg fra meg om at jeg skal starte egen business og fine folk sender gode råd, tips og mange lykkeønskninger på mail, som kommentarer på bloggen, på twitter og facebook! Dere fine leserene er rett og slett fantastiske! Tusen takk for støtte og hjelp så langt!

Så for å oppsummere litt for min egen del, men også for eventuelt andre som går med et liten forretningside i magen, har jeg tenkt til å samle de tipsene og rådene jeg har fått så langt i dette innlegget her.

Altså;

 1. Starte enkeltmannsforetak er enkelt og gratis på Brønnøysundregistrene.

 2. Et godt sted å starte er på Bedin og de har også en opplysningstelefon kalt Narviktelefonene.

 3. Mange får hjelp av Innovasjon Norge, så disse skal definitivt kontaktes.

 4. Mange får også hjelp av NAV, om de (som meg) har vært utenfor arbeidslivet siste tiden.

 5. Noen får hjelp fra næringsdelen av kommunen sin og på Nesodden har vi eget Næringsråd.

 6. Av hensyn til hvordan man blir lignet skattemessig, har jeg fått et råd om å starte opp min virksomhet etter 01.01.2010.

 7. Prise produktet mitt høyt nok (altså, det vil si meg selv – skal selge mine timer), finne riktig pris.

 8. Stole på meg selv – og om jeg ikke husker dette alltid, så har jeg fine dere som minner meg på det!

 9. Vær rund i formuleringen ved opprettelse av enkeltmannsforetaket, så du kan innlemme flere prosjekter, arbeidsområder etterhvert – om det er ønskelig.

 10. Vær ryddig, lag struktur og orden, fra første stund. Spar på alt av kvitteringer, noter tid, sted og bruksområde, spar i perm – og opprett et excelark for budsjett og regnskap med det samme.

 11. Ikke vær sjenert ift kostnader og hva som kan være fradrag – det er ment som en støtte og er det relevant, så er det riktig!

Fin liste, ikke sant? Det er ingen tvil om at sosiale medier skaper et fint nettverk av gode tanker, lure ideer og informasjonsdeling. Det er jo akkurat dette jeg har så stor tro på, takk for at dere beviser det gang på gang – vi kan alle gjøre hverandre bedre!

Men – nå må jeg fyke ut av døren. På merkelig vis så stopper ikke resten av livet mitt opp fordi jeg har lyst til å dypdykke inn i denne oppstarten av mitt lille hjertebarn. Julemarked, juleverksted, eldstemanns 6 årsdag, julekalenderpakker, julegaver, julebakst og vinterklargjøring av hagen (neida, enda ikke fått unna) er noen av de mange, mange prosjektene jeg har i sving akkurat samtidig nå.

Dagene fyker unna og jeg rekker ikke engang føre nye punkter på listene mine, og langt fra huske å hake av for ting som er gjort, men nå skal jeg puste med magen, ta skritt for skritt og se at både punktene og listene holdes i sjakk.

Og – etter mandag, tirsdag og onsdag med oppgaver og gjøremål i hulter og bulter, som har resultert i særdeles lite hjemme-med-familien-tid, skal torsdag til søndag virkelig stå i familiens tegn. Nå skal minstebarna hentes i barnehagen og tas med på storshopping av mat, mens eldstemann bedriver AllIdrett, og så skal vi alle sammen hjem til en lang, sen og deilig middag / kveldsmat. Jeg tror rett og slett vi skal unne oss dessert til kveldsmaten i dag, så koselig skal vi ha det!

Men dere; Unn dere litt ekstra tid og kos med deres kjære og nære i dag dere også, så skal vi nok ikke se bort ifra at sosiale medier klarer å spre varme bølger gjennom denne mørke høstkvelden. Og skulle dere ha flere tips og råd til listen min over, så blir jeg strålende glad for hvert eneste ett! For eksempel grubler jeg fælt på navnet jeg skal døpe mitt lille one-woman-show… Gode ideer?

TAKK for at du leser og kommenterer – ha en deilig kveld!

Oppdatert

* nye punkter 27.11.09.


1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page