Astrid Valen-Utvik
Hjertelig bakst

Dagen i dag begynte dermed på google. Den gjør ofte det når jeg skal bake. O’ heilage internett, hva i alle dager gjorde man før internett sin tid – leste i kokebøker? Jøje meg. Mulighetene er så uendelig mange, jeg søker, jeg spør på twitter og jeg tester ut. I dag er baksten i full sving og så langt lover det jeg har sett godt for nye favorittoppskrifter. Men, man vet ikke helt før man har smakt – så dommen kommer senere.
Aller først; Jeg oppdaget i dag at jeg hadde tre pakker med fersk gjær i kjøleskapet, som gikk ut 9. og 11. desember. Hm, what to do – kaster man denslags? Nei, man spør sine gode venner på twitter, får mange gode råd og til slutt; Henvisning til et innlegg om en enkel test man kan gjøre med gjæret. Fantastisk! Jeg gjorde som testen sa og kunne trygt konstantere at dette var gjær med futt i, så det var bare å sette igang.


Så – men disse brødene står i ovnen, skal jeg eksperimentere litt. Kanskje det er derfor jeg aldri blir helt fornøyd, kanskje – fordi jeg ikke klarer gjøre noe helt til punkt og prikke, jeg må teste ut litt? Hm. I alle fall – jeg fant oppskrift på fine og grove horn, men fant ut at jeg slettes ikke ville lage horn av det. Jeg ville heller kjevle ut deigen til ‘passe tykk’ leiv og deretter trykke ut små hjerter. Disse hjertene vil forhåpentligvis heve fint i ovnen og fungerer fint som rundstykker til julefrokostene våre. Vi får se. Det kommer nok et innlegg til i løpet av kvelden, tenker jeg.
Tilbake til kjøkkenbenken…