top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Hjemmelaget tomatsuppe

En fin innedag med den lille prinsessa, en god venninne og etterhvert Ekte Mann og guttebasser med kompis, måtte naturligvis feires med hjemmelaget tomatsuppe. Ettersom det er Hobbykokken som er min inspirasjonskilde til å lage ting fra bunn av, så var jeg først innom bloggen hans – men det jeg fant der var mer et kveldsprosjekt. Altså, å lage en slags base som senere kan gi meg hjemmelaget tomatsuppe på 5 minutter. Neste prosjekt, altså.


I går ble det i stedet en liten kombinasjon av ting jeg har plukket opp her og der, samt min egen tolkning. Med tolkning mener jeg at jeg justerer for hva jeg har og ikke har i skapene. Oppskrifter som skal ha spesielle ‘finurligheter’ i seg, de hopper jeg stort sett alltid over. Har jeg det ikke i skapene, blir det ikke laget. Så enkelt er det… I alle fall foreløpig.

Så, her kommer min hjemmelagde tomatsuppe. Tilbakemeldingene var særs gode, men jeg tror nok mitt publikum ikke var spesielt vant til hjemmelaget tomatsuppe. Derfor var selve ‘hjemmelaget’-delen av det, kan hende nok til å vippe dette i retningen av ‘super godt!’.

Jeg gjorde det slik;

 1. En god dæsj olje (kanskje 1 dl?)

 2. 1 løk hakkes og puttes oppi en passe stor gryte

 3. 4-5 hvitløkfedd hakkes og puttes oppi

 4. Dette varmes til løken er myk og blank

 5. Tilsetter 3 ss tomatpure

 6. Tilsetter 3 bokser hermetiserte, grovhakkede tomater

 7. (Kan også tilsette soltørkede tomater, men det hadde jeg ikke)

 8. La dette koke i ca 15 min

 9. Tilsetter 2 store, grovhakkede tomater (gjerne flere)

 10. Tilsetter ca 5 dl kraft (koker vann, rører ut grønnsaksbuljong og tilsetter)

 11. Tilsetter basillikum (fersk, gjerne en hel plante)

 12. Salt, pepper og sukker etter eget ønske

 13. La koke ca 10 min til (minimum – blir bedre jo lengre tkoking, ryktes det)

Og – that’s it!


Med andre ord; Det tar ikke særlig mye mer en 30 minutter å lage denne suppen og selv posesuppene fra Toro tar sin tid med laging og koking. Eneste er selvfølgelig at man må ha dette stæsjet i huset, men handle stort og lagre på bod fungerer finfint hos oss.

Vi serverte med hvitløksbaguetter (dog ikke hjemmebakt) og fullkornsmakaroni. Jeg vil gjerne understreke at det var tre voksne og fem barn som kastet denne mengden innpå, bare en liten dæsje igjen.

Fotnote:

Ja, bildet ser virkelig ikke bra ut – spesielt de to flekkene oppe til høyre side der skulle selvfølgelig vært tørket vekk. Men – nevnte jeg at det var tre voksne og fem barn rundt bordet….?

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page