top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Historien om De Forsvunnede Pepperkakene


I dag tenkte jeg at jeg skulle dele med dere en litt spesiell oppskrift. Ikke en oppskrift på deilig julebakst og heller ikke en oppskrift jeg visste hvordan skulle fungere på forhånd. Dette er rett og slett en oppskrift som har blitt til etterhvert, men likefullt må jeg si jeg liker sluttresultatet. Jeg fikk høre hva blomsten het i går, men har glemt det allerede. Noen som vet?

Men altså her kommer oppskriften med navnet:

Hvordan få slike vakre blomster av sin mor?

  1. Man lager en pepperkakedeig fra scratch, på oppskrift fra sin svigermor – en oppskrift som daterer seg helt tilbake til 1973

  2. Man bruker et par kvelder på å ha pepperkakeverksted

  3. Man lar ungene delta med å lage sine helt personlige rare dyr og fine figurer

  4. Man fyller sin aller største kakeboks full med deilige pepperkaker

  5. Man sender denne store kakeboksen med sine foreldre til Nesodden i god tid før jul, sånn for å være sikker på at man skal få plass til både mann, barn og endel julegaver når vi skal ta juleturen til Nesodden bittelille julaften

  6. Man har en stykk overivrig mor som skal vaske på toppen av kjøkkenskapene før jul

  7. Man har en stykk skeptisk mor som oppdager pepperkakeboksen og tenker «Å, det var det jeg visste – Astrid baker alltid alt for mye til jul, bare se hva som har blitt igjen fra i fjor jul!»

  8. Man har en stykk lite faktasjekkende mor som kaster pepperkakene i søpla, for så å vaske videre på toppen av kjøkkenskapene


…og vips; Bud kommer med nydelig blomst på døra og et noget spesielt kort. Tror ikke jeg har fått en slik tekst på kort før og jeg håper for så vidt at dette blir siste gangen.

Og til min kjære mor; Om dette er din måte å si at julebaksten min er dårlig og at du vil ha andre sorter, så synes jeg du har valgt en litt ufin fremgangsmåte, men jeg tar altså poenget ditt.

Men; Det var en utrolig fin blomst – og ny omgang pepperkaker er allerede i ny boks og nå gjør jeg ikke samme feilen igjen; Denne gangen tar jeg med boksen til Nesodden selv, så jeg kan vokte den med mitt liv!

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page