top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Helgen for hyggelige gjensyn :)

De som kjenner meg, vet at jeg er en forholdsvis sosial person og liker å ha folk rundt meg (tidenes understatment!) – så da denne helgen var booket inn med besøk fredag, lørdag og søndag, da kunne jeg jo ikke annet enn å glede meg.


Fredag fikk vi besøk av våre tidligere naboer her i Etterstadkroken, som nå har flyttet til den skjønne byen Kristiansand – familien Wagtskjold Groos – Tuva, Joakim, Jon Erik og Lise.


Vi inviterte til pølsefest, og jeg tror både små og store koste seg. Deres nyeste familiemedlem, Joakim, har blitt et halvt år allerede – og ved å sammenlikne han og Linnea, så ser man hvor liten hun faktisk er. Vi synes jo hun har blitt så stooor… Don’t think so, det er nok bare synet som bedrar. Disse folka er så heldige at de har Kaptein Sabeltanns verden og Dyreparken omtrent som sin egen park, så særlig Noah er nok veldig keen på at vi besøker de neste gang. Spørsmålet er bare om vi skal legge ut på en 4-5 timers biltur med lillesnuppa denne sommeren… Hyggelig å se disse folka igjen var det uansett!

Lørdag bar turen til Skiptvet, Østfold for å besøke svigers og nyankomne tante June. Guttene synes alltid det er stas å dra ut på landet til farmor og farfar, og de gledet seg nok litt ekstra nå som også tante June endelig var hjemme igjen. Før vi dro avgårde, rakk vi en liten kosestund i sofaen med alle barna våre 🙂 Weird, «alle barna»… Vi har tre stykk! Jeeez, det har nok ikke gått opp for meg enda, får håpe det skjer snart. I alle fall; Barna som tilfeldigvis alle var kledd i fars favorittstil – 70-tallet, satt nogenlunde stille og vi fikk foreviget de.


Turen til Østfold gikk finfint, og mye skyldes nok den skjønne, flinke storebroren Noah. Han satt i midten og underholdt Lukas på den ene siden, og ga Linnea smokken og snakket rolig til henne på den andre siden. Full kontroll! 🙂 Det er helt rørerende for en mor og en fars hjerte å høre på hvordan han snakker til henne: «Så så, jenta mi – det går bra. Mamma er her, hun sitter bare foran der. Vil du ha smokken? Se her, sånn ja. Så flink du er!» Og det er ufattelig koselig å se at hun faktisk blir rolig av å høre han snakke til henne…. Vi gleder oss til fortsettelsen! Til info: Lukas gliser på oppfordring på bildet, og da ser det visst sånn ut… 🙂


Linnea koste seg fælt hos farmor, som fikk bytte bleie og kost masse med frøkna. Og selv farmor hadde kledd seg i 70-tallsstil den dagen, så dette var nok meant to be perfect match.


June og Asgeir var fyllesyke og slitne etter gårsdagens fest, men klarte å være forholdsvis oppegående og deltakende. Eller det vil si, de klarte i det minste å kope foran barnetv med gutta… Sånn nogenlunde våkne og oppreiste.


Men så skulle du sett… Straks June fikk lille Linnea i sine armer, da var det jaggu harmoni i heimen. Dette bildet synes jeg sier så mye om hvor flinke disse to folka er med barn, hvor good they are togheter – og hvor utrolig koselig det blir når de får barn. Har du sett noe mer harmonisk og vakkert? 🙂 (Neida svigers, jeg mener ikke akkurat nå – få hjertet ned fra halsen nå da, mener bare på sikt… Om en stund… En liten stund!)


Det som står på programmet for den unge, lovende frøken Kunnikoff, er å skaffe seg en sommerjobb, så om noen trenger en blid, arbeidssom og lite krevende pike i sin beste alder til å f.eks. stå i butikk, servering, kontor eller annet, så vil gode tips mottas med takk. Se, June har til og med mobilsert nok energi til å legge igjen sitt beste smil via bloggen vår nettopp for å vise hvor mye hun ønsker seg en jobb… Bra June! 🙂


Søndag var vi igjen i Etterstadkroken og klare for besøk. Først var det mine kolleager fra Monster-tiden, Katrine og Goda, som skulle komme for å hilse på mitt nyeste vidunder, samt vise frem Katrine sin skjønne gutt. Han hadde rukket å bli 4 mnd allerede, så der får vi skylde på lang reisevei til Halden for at vi ikke har rukket å se han før. Denne lille, store Alexander er en prima kandidat for Linnea på sikt, så det er viktig å legge aksjene tidlig…


Goda hadde med seg en av sine to gutter, Herman – og han og våre gutter fant veldig lett tonen. Det var frem med motoriserte kjøretøy, helikoptere og sykler, så var jo dette i boks. Når gutten i tillegg kommer på besøk medbringende pastiller til gutta, så er det klart de blir fan.

Forhåpentligvis får vi tatt en ny playdate med disse snart, hvor også Fredrik får vært med. Det hadde nok våre gutter likt, i alle fall… Goda synes Linnea var bitteliten, enda hun gjorde alt hun kunne for å si at hun var blitt stooooor jente! Bare vent Godings, vi skal dytte i henne kraftfor, så hun snart kan hamle opp med både dine gutter og sine storebrødre.

Etter dette besøket, var det tid for litt middag på familien Valen-Utvik, litt leking ute på lekeplassen for mor og gutta, mens far og frøkna var inne og ryddet og koste seg 🙂 God arbeidsfordeling, synes nå jeg. Etterhvert fikk vi

så besøk av Kristian, og gutta var igjen helt i hundre. De er merkelig sosiale de småkrypene våre… Aller helst skulle Noah hatt Kristian til å lære seg noen kule fotballtriks som han kunne briefet med i barnehagen, men siden Kristian er skadet (buhu… hehe!), så ble det heller til at Noah måtte vise seg frem på sykkel. Og selvfølgelig med Lukas på slep med sparkesykkelen. Litt tid til stigespill ble det også, men det oppstod heavy strategidiskusjoner mellom Lukas og Kristian, så vi måtte gi oss.


Etter at gutta var kastet i seng, kunne Kristian få sagt hei til frøken snupp – og så var det rett i seng på henne også. Det ser jaggu ut til at vi har begynt å fått til litt rutine på henne også nå, på kveldsleggingen, og selv om det sikkert er aaalt for tidlig for så små barn, så er det jaggu så viktig for oss foreldre å ha litt forutsigbarhet i hverdagen og ikke minst, at vi får litt tid uten våkne barn på kveldene. Så da blir det bare sånn 🙂 Hun har vært i seng ca kl 20 nå de tre siste kveldene, våkner en gang midt på natten for mat, og så sover hun til ca kl 08. Det klager man ikke på. Eneste er storebrødrene hennes, som gjerne skulle hatt henne tidligere våken på morningen, så de fikk kost mer med henne før de går i barnehagen, men det tenker jeg kommer tidlig nok. Denne murmeldyr-tiden var jo ikke evig…

Vel, vel – det var vår helg. Uken som nå ligger foran oss var uten avtaler i dag tidlig, men nå ser det ut til at uken inkluderer alt fra besøk av Marihøna, Tom og Tiriltoppen, tur til kontroll på Helsestasjonen, dugnad i barnehagen og ikke minst – besøk av bergenser-Hilde, så vi skal nok få tiden til å gå 🙂 Jeg skjønner meg ikke på folk som kjeder seg hjemme i barseltiden… hehe

Nå tror jeg rett og slett jeg skal sette meg i sola med en kaffekopp og godt lesestoff, og se om jeg får til en time med slik aktivitet, før den lille frøkna våkner og vil ha litt kos og mat igjen. Zo long!

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page