top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Harmonisk salatmorgen

Morgenstund er gull i grunn.

Tross få timer søvn og en kropp som hevder å kunne ha sovet et døgn til i strekk, så er det likevel godt å komme seg ekstra tidlig opp. Såpass tidlig at jeg kan koke egg og lage salat til ungenes lunsjmatbokser. Egentlig veldig enkelt, men ofte havner vi i brødskivefella; gammel vane, vond å vende.

Det er i hvert fall veldig hyggelig å pusle med å lage sånne matpakker, ha John Mayer på stereo’n og tente stearinlys på kjøkkenet – mens jeg hører resten av huset står opp og gjør seg klar / blir gjort klar.

Det er jo egentlig veldig enkelt, om man har anledning og ork en tidlig morgen (og hvis ikke, kan det jo lages kvelden i forveien);

Jeg fant frem salat, gulrot, agurk, paprika, sukkererter og tomater (siste rest fra egenproduksjon av tomater). Hakket og skar opp alt i passende biter, skylte herligheten, tørket det litt (kan bli vel mye gris og søl med ungers matboks med selv liten mengde vann) – og det var omtrent det. Kokte egg mens jeg skar grønt og slang oppi en BabyBelle-ost til hver til slutt (eller MakkaPakka-ost som det heter her i huset). I en liten pose ved siden av la jeg en skive godt, grovt brød med smør og en plastgaffel. Det enkle er ofte det beste.

Belønningen for min del er i form av at eldstemann kommer på kjøkkenet og bryter ut i gledesrop;

«Får vi med salat? Jippi! Med egg? JIPPI! Dette er verdens beste dag!»

…for så å løpe ned til sine søsken for å dele den gledelige overraskelsen.

Og straks etter jeg har skrevet dette nå, innser jeg at vi kan fremstå som temmelig kjipe foreldre ettersom ungene blir så glad for så lite og at vi burde hatt annet enn skiver litt oftere. Ja ja.

Greit med små gleder i hverdagen synes jeg.

Nå skal jeg tenne i peisen, sette på kaffen og koke litt flere egg, for straks EkteMannen kommer tilbake fra sin leveringsrunde av barn hit og dit, så er det tid for koselig frokost, ferske aviser og en kaffekopp eller to før vi kaster oss over nye og spennende arbeidsoppgaver.

Ønsker alle en vidunderlig tirsdag – med eller uten salatlunsj!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page