top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

God blomkål- og brokkolisuppe

I dag skal dere få oppskriften på en fantastisk god og sunn suppe, som er veldig enkle å lage. Kanskje jeg kan inspirere dere til å velge dette til dagens middag?

Denne suppen lager vi gjerne når vi skal ha en forholdsvis rask og god middag til oss fem i vår familie (ungene elsker den!), men vi lager den veldig gjerne også  i større stil og har servert den eksempelvis i barnas familiebursdagsselskap, med 30-40 gjester til stede. Det er også enkelt å gjøre suppen mer fancy, avhengig av hva man putter oppi av ingredienser og hvordan suppen ‘styles’ i etterkant, altså av hva du serverer til, men denne er god akkurat sånn som den er også.

Oppskrift på blomkål- og brokkolisuppen er (til oss 5 i familien);

 1. 1 løk

 2. 2 fedd hvitløk

 3. Litt fersk chili

 4. 1 ss smør, 1 ss olje & 1 ss karri

 5. 1 stk blomkål

 6. 1 stk brokkoli

 7. 2 stk grønnsaksbuljongterninger

 8. 1 beger rømme

 9. 1 dl fløte

Fremgangsmåten er veldig enkel;

 1. Ta løk, hvitløk og fersk chili oppi kjelen, sammen med smør, chili, olje og karri – og stek til løken er blank

 2. Kutt blomkål og brokkoli i mindre buketter

 3. Kok opp 1 liter vann (jeg bruker vannkokeren) og rør ut grønnsaksbuljongen i vannet

 4. Hell vann med buljong oppi kjelen med løken

 5. Legg i bukettene av blomkål og brokkoli og la det koke under lokk i ca 10 min (avhengig av størrelsene på bukettene)

 6. Når blomkålen og brokkolien er ferdig kokt (møre / myke), sett stavmikseren oppi kjelen og mos i vei til du har konsistensen du ønsker deg

 7. Tilsett rømme og fløte, smak til med salt og pepper og la suppen få et nytt oppkok

 8. Når suppen har ‘satt seg’ litt, og har konsistensen og smaken du ønsker; vel bekomme!

Vi synes det er veldig godt med noe litt salt på toppen, som eksempelvis sprøstekt bacon, og det er jo fint med noen kontraster i både farge og konsistens også. Denne gangen hadde vi ikke bacon, så da ble det sprøstekt pepperoni i stedet. Chorizo og andre salte pølser fungerer nok også helt utmerket. En liten sving med chiliolje på toppen, så er du sikker på at smaken sitter.

Okay, jeg er ingen matblogger og heller ikke fotograf, så suppen kommer ikke helt til sin rett her. Men det er rett og slett fordi den var så god at vi kastet oss over matfatet og jeg ikke tok meg tid til å finne bedre lys og ta et bedre bilde 😉


Av og til bruker vi brødrester vi har, til å lage hjemmelagde krutonger  – noe som også er veldig enkelt og godt, og som passer perfekt til både denne og andre supper, og til det aller meste av salater.

Slik lager du hjemmelagde krutonger;

Skjær brød i små biter, spre litt olivenolje over (vi bruker basilikumoljen fra Oliviers – yummy!), krydre med salt og pepper – og swooosh inn i stekovnen til det har blitt sprøtt og utrolig godt!

Håper det smaker, fintfolk!

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

31 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page