top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Full husvask ≠ Full husvask


Det er mange ting jeg gjerne vil ha på plass før Selveste Julen slipper til. Aller helst vil jeg la julen begynne allerede i morgen, slik at lillejulaften kun vies til koselige, rolige og fine små oppgaver – som å stryke tøyservietter, forberede julematen og denslags. Men, for at det skal skje, så må alle de andre oppgavene være ferdiggjort. Sjekket av listen.

De siste dagene har vi operert med en gjøremålsliste per dag. Gårsdagen var dedikert til storhandel av matvarer og utlevering av noen julegaver. Check. Dagen før der stod i brødbakingens tegn. Check. Dagen før der stod i småkakenes tegn. Check. Og så videre bakover i dagene. Hver dag med sitt hovedmål.

Så… Så var det dagen i dag, da. Den er viet til full husvask – fra topp til tå, tre og en halv etasje til ende, så nå må vi til pers. Det er nok dette de mente med ‘å tåle steken’ om man skal være med på leken. Skal vi være så heldige å få bo i stort hus og dermed få god plass til alle ungene og besøkende og tingene våre – så må vi også regne med litt mer å vaske. Naturlig nok egentlig.

Og bare så det er gjort klart med en gang; Full husvask i mitt vokabular betyr garantert ikke det samme som full husvask i eksempelvis min mors vokabular. Det involverer ingen vask av tak og vegger, om ikke jeg kommer over spindelvev i et hjørne hist og hær eller ser store flekker på de hvite veggene. Da svinger jeg nok vaskekluten over akkurat de nevnte stedene og går greit videre. Full husvask betyr, for meg, heller ikke at alle de 17 vinduene skal vaskes, på innsiden og utsiden. Kan hende jeg slenger litt Jif-spray på de verste flekkene som befinner seg nederst på verandadøren – i perfekt prinsesse-titte-ut-høyde, men de resterende 16 vinduene får ha det helt finfint med støv og eventuelle flekker.

Nei, vi har mer enn nok å gjøre med å få tatt en skikkelig runde med støvkluten, vi. Og gulvvask. Og badvask. Og kjøkkenvask. Det holder i lange baner for denne familien. Og lure er vi, for småkrypene har blitt sendt til sin siste dag på skole og i barnehage før ferien i dag, mens både Ekte Mannen og jeg har dedikert oss til forkjempelsen av hybelkaniner og andre ulumskheter. Arbeidsro tror jeg det kalles.

Og heldig, heldigvis for meg – så er Ekte Mannen og jeg et strålende team spesielt når det kommer til husvask. Han kan ikke fordra å tørke støv, mens jeg er skrudd sammen på en så merkelig måte at jeg rett og slett synes det er ganske så koselig. Han er derimot mye mer fornøyd med oppgaver som støvsuging, gulvvask og generell rydding – så da er oppgavene lagt.

Førstemann ferdig…

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page