top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Endelig bevegelser utenfor hjemmet


I dag samlet vi troppene, dvs alle tre barn samt en stykk mor og en stykk far, og la ut på ekspedisjon til Majorstua. Der ble det først et besøk på United Bakeries for å sikre oss gode rundstykker og jordbærsyltetøy, samt en deilig trippel is-latte til Glenn og meg, og så var det videre til Valkyrieparken for lunsj og mating av duene.


Jeg må nok innrømme at jeg har en smule angst for duer, og egentlig for en stor samling av dyr generelt. Akkurat det med duene frekker jeg meg til å skylde på en episode fra barndommen, hvor både Marianne og Jannicke fikk lus av å ha lekt med duer i vinduskarmen på ferie. Men… Gutta synes det å mate fugler er noe av det morsomste som finnes, så da svelger mor noen kameler og gir gutta deilige United Bakeries left-overs.Videre tuslet vi nedover Bogstadveien, innom en bokhandel for å sikre enda mer sommerlektyre (plukket med meg Mark Haddon denne gangen) og noen gaver, og så endte vi opp på piknik i Slottsparken. Linnea har vært en merkelig skrue i hele dag, med soving kun kort tid og så våken igjen – så en slik tur som dette, gjorde jo ikke akkurat det noe bedre. Nå vet vi jo ikke om dette skyldes 1) varmen, 2) De Bråkete Brødrene eller 3) endring av søvnmønster, men jeg må jo innrømme at jeg blir litt stressa og får litt dårlig samvittighet på hennes vegne. Derfor var det godt å kunne legge ut et lite teppe og la hun få ta del i pikniken hun også. Tid til løping mellom trærne og litt herjing ble det på guttene også, også kjent som ‘avreagering’ – og det tror jeg nok de trengte. De er faktisk glad i å gå i byen sammen med oss og å gå på shopping, men det er klart at barn er barn, og da er det godt å ha en lillebror å dytte overende eller en far å kunne klatre på. I alle fall sånn innimellom… 🙂


Linnea er forresten i nyinnkjøpt kjole fra Zara. Jeg har fått SÅ dilla på barneklærne fra denne butikken og hvilken bedre unnskyldning for shopping er det, enn at vidunderet har gulpet på klærne sine? 🙂


Så bar det ned mot Nationalteateret tbane og den fantastiske fontenen der. Altså gutta synes den er fantastisk, jeg synes den også er ganske ekkel og møkkete. Hm, jeg har visst blitt prippen på mine eldre dager. Oh well… Vi fikk lurt i oss en is der (Kun en is på en så varm dag? Vi må jo være barnemishandlere…), før vi slang oss på banen hjem.

Yup – det var vår dag ute i solen. I morgen venter nye spennende eventyr, og vi kan nesten ikke vente… 🙂


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page