top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Blogganbefalinger

Go’været var sist sett i Bergen (good for you, guys!), de to minste småtrollene var hjemme fra barnehagen i går pga planleggingsdag og jeg var i hovedstaden for å ta en jobbprat med Color Line – dagen gikk med andre ord unna i en fei. I dag skal vi kose oss med baking, tapaslaging og uthuling av gresskar – for i dag er det klart for en minimarkering av Halloween sammen med noen av eldstemann sine klassekompiser og deres familier. Det blir med andre ord ikke tid til å skrive de 2-3 blogginnleggene jeg har på skrevet inni hodet mitt akkurat i dag, men jeg lover å komme sterkere tilbake.

Likevel – noe bør jo dere trofaste lesere få og hva passer egentlig bedre enn å gi dere tips om andre steder dere kan finne godt lesestoff? Med andre ord; I dag blir det bloggtips!

Vær så god – ta en titt på disse fine folka, de fine skribleriene og de fine bildene. Jeg henter ut tonnevis med inspirasjon, råd, tips og glede fra disse bloggene, så forhåpentligvis finner dere også gull i denne listen.

MykStart – Fantastisk dame med morsomme småsmurfer i hus. Fotograf og forfatter av Verdens Beste Strikkebok og har ny bok på trappene. Jeg gleder meg. Hun finnes også på twitter her.

Fru Storlien – En blogg med små historier fra livet med barn, fra livet til en som lever av å sy bunader, fra en som møter de underligste kundene – og alt skrevet av en dame med hjertet på rett plass.

Fru Fly – Denne bloggen oppdaget jeg forholdsvis nylig, men den ble raskt en storfavoritt! For det første har hun et helt usannsynlig vakkert barn, hun tar nydelig bilder, skriver ekte, nært og veldig gjenkjennelig.

Emmeline – En av norges største interiørblogger, men denslags er jeg ikke spesielt opptatt av. Emmeline digger jeg fordi hun skriver morsomt, ærlig og kommer med gode og lærerike tips. Henter masse inspirasjon herfra. Lisbeth sin lille verden – Denne dama er, i mitt hode, Selvete Husmora. Og for all del, ikke ta det som noe negativt – jeg mener det kun positivt. Jeg ser for meg at denne dama kan alt! …og når jeg nå har fått vite at hun også er svakstrømsentusiast og at hun kan klippe i bly, så ja – jeg tar av meg hatten. Fine, fine Lisbeth finnees også på twitter her.

Steinar fra Stormberg – Steinar skriver engasjerende, interessant og givende om livet som næringslivsleder. Ettersom jeg er spesielt interessert i sosiale medier og hvordan bedrifter kan utnytte disse nye mediene, synes jeg det er veldig interessant å lese bloggen til Steinar, da jeg synes han er en av de fremste på dette området i Norge. Steinar finnes også på twitter her. Jakob Arvolas ‘Det skulle tatt seg ut’ – Jakob har en av norges vakreste blogger. I det ene øyeblikket kan man få lese et vakkert dikt, i det neste se en vakker video og i det tredje øyeblikket så blir man engasjert av i en fin debatt. Og siden han er journalist og tekstforfatter så er han automatisk litt helt for meg… Han finnes også på twitter her.

Gunn Beate – Jeg tror Gunn Beate har en av de kuleste 4åringene (for Vårin er 4, sant?) som finnes! Hun tenker på utrolig mye, sier fantastiske ting og gjør morsomme sprell særs ofte. I alle fall virker det sånn på bloggen til Gunn Beate. Ta en sving innom – hun har fått seg et barn til også og forventningene er skyhøye til Håkon…

Lyst på livet – Torunn skriver en blogg om hus, hage, hjem, studier, livet og alt innimellom dette. Om Lisbeth er mitt husmorideal (and she is!), så er Torunn mitt hageideal! Jeg ser for meg å finne adressen hennes, legge en helgeutflukt til den adressen, snike meg inn i hagen og ta bilder, avleggere og generelt bare fylle på med inspirasjon. Denne dama finnes også på twitter her.

Glamorbibliotekaren – Dette er en blogg jeg glemmer å klikke meg inn i perioder, men når jeg først gjør det så reduserers pulsen sporenstreks… Prioriteringene mine endres og ting som får mer fokus er ro, harmoni, det enkle vakre i det store, komplekse. Og så tipser hun om fantastiske, nydelige og vidunderlige gamle sanger og artister.

Iskwew – Denne dama har snøring, per definisjon. Hvis jeg føler at det blir litt vel mye kakeoppskrifter, barneoppdragelse og interiørtips i verden min, så tar jeg turen innom Iskwew og føler at jeg blir akutt litt lurere. Denne damen finnes også på twitter her.

Hobbykokken – Denne karen har blitt min store inspirasjon til å lag mer mat fra bunn av. Han er ekstremt hjelpsom, inspirerende og god til å forklare ting på en enkel måte. Jeg sluker tipsene hans med hud og hår, og har allerede prøvd ut flere av de på familien. Faktisk med ganske så stort hell… Du finner han også på twitter her.

Til slutt vil jeg gi dere en liste over bloggere som kommer fra samme halvøy som undertegnede, altså Nesodden. Noen av disse bloggene har jeg lest lenge og til og med møtt personen bak, mens andre blogger har jeg akkurat oppdaget. Likevel, godt å se at bloggmiljøet på Nesodden blomstrer. Noen som vet om flere? Bloggere fra Nesodden;

Sofsen Akkurat begynt å lese denne bloggen, men jeg må si jeg føler meg trygg på Norges fremtid om denne jenta er representativ for ‘dagens ungdom’. Reflektert, god til å skrive og ærlig.

Mammadamen Fine, fine Mammadamen. Hun er cirka så motsatt som meg som man kan komme; Hun skriver kort og konsist, ikke langt og intentsigende som meg. Hun er fjong og fin og vet mye om gamle motetrender. Og hun er klok, veldig klok!

Undring En utrolig hyggelig dame som har sagt opp sin it-jobb for å satse på sitt talent som klesdesigner og syerske. I tillegg har vi barn på samme klassetrinn og jeg må innrømme det er utrolig inspirerende å møte på denne damen på vei til og fra skolen og få høre om hennes guts og ståpåvilje.

Nostalgiske Nooria Et veldig nytt bekjentskap, men hurra – for en fin blogg! Og så kreativ… Nevner til og med julemarked her på Nesodden og noe slikt har jo jeg vært på desperat jakt etter. At vi også har barn på samme skoletrinn er jo tilfeldighetenes fortreffelighet.

Så, vet dere om noen andre nesoddinger som blogger? Eller er du en nesodding som blogger selv? Sleng meg en kommentar, så skal jeg oppdatere listen! Tror rett og slett jeg skal lage en egen liste i høyremargen på bloggen min, med nesoddbloggere.

—-

Men, nå er det over til baking av kakemenn og uthulig av gresskar. Håper dere fant noe nytt å lese på og om dere har noen gode tips til blogger jeg bør sjekke ut, så blir jeg særdeles glad for en kommentar!

Et siste tips; Leser du endel blogger, men er lei av å klikke deg innom de for å se om de har skrevet noe nytt siden sist? Begynner du å miste oversikten? Jeg bruker Google Reader for å holde styr på mine blogger og synes det funker kanonbra!

Happy halloween folkens, om dere er fan av tradisjonen eller ikke. Her gleder ungene til å kle seg ut og vi gleder oss til sosialt samvær med fine folk – verre enn det er det ikke!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page