top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Tester og tipser; Pong

Av og til dukker det opp henvendelser fra firmaer som gjerne vil at jeg skal teste produktene deres, reklamere for butikken deres eller faktisk; lenke vilkårlige ord i vilkårlige blogginnlegg opp mot helt urelaterte nettsider (i forhold til det jeg skriver om i nevnte blogginnlegg). Om sistnevnte hadde tatt seg bryet med å sjekke hva jeg jobber med, ville de nok skjønt at jeg ikke er spesielt interessert i å få noen kroner her og der for å lenke ord i teksten til i et innlegg om f.eks. meg selv og min familie eller mitt liv som gründer, opp mot deres nettside …som selger svømmebasseng. (Er for øvrig spent på om strategien deres fungerer sånn ellers?)


Jeg har ikke en spesielt spisset blogg ift temaer jeg skriver om, og jeg har definitivt ikke de største lesertallene å slå i bordet med, så disse tilbudene kommer ikke alt for ofte. Når det likevel kommer en slik mulighet, er jeg veldig nøye på å vurdere både selskapet som spør og produktet / tjentesten de ønsker oppmerksomhet rundt, før jeg takker ja eller nei. Dette er fordi jeg kun har lyst til å teste / reklamere for noe som har relevans for meg selv (og forhåpentligvis da de som leser min blogg), og at det er da noe jeg kan stå inne for at jeg har prøvd og vurdert. Sånn sett er det da hendig for meg at jeg skriver om litt av hvert, for da kan det være like naturlig for meg å vurdere alt fra neglelakk, barneutstyr, kjøkkenmaskin, ny faktureringsmetode og en ny bok, som å teste en ny, teknoloisk duppedings – som Pong.


Jeg har fått et etui / beskyttelse til både min iPad2 og iPhone4S fra Pong – og en av grunnene til at jeg takket ja til å teste dette, er på grunn av teknologien de har «bakt inn» i disse etuiene. I utgangspunktet liker jeg alt som er nytt og fresht, men jeg hadde et superslim deksel til min telefon og et helt ok et til min iPad, så jeg var ikke ekstremt klar for å bytte. Men da jeg fikk fortalt hvordan Pong kan hjelpe i forhold til å redusere stråling fra mobile enheter – ble jeg mer enn interessert nok til å få vite mer.

Se prinsippet bak Pong i videoen her;

Vi er nok en i overkant teknologiinteressert familie, og antall Apple-produkter er høyt, men dette med stråling kommer naturligvis opp til vurdering med ujevne mellomrom, særlig i forhold til barnas bruk av disse enhetene. Om et nytt deksel kan lette min samvittighet noe iforhold til dette, ville ingenting gledet meg mer! Vår generasjon fikk gjerne mobiltelefon i 20-årsalderen, mens barn helt ned til 1 og 2 år nå gjerne har tilgang på en iPhone og / eller iPad, selv om de naturligvis ikke bruker den i like stor grad som oss voksne. Men litt stråling over så mange ekstra år…? Det er akkurat det jeg ikke liker…

Her er bilder av iPad-dekselet;Dekselet ser umiddelbart litt ut som det ‘vanlige’ fra Apple, med mulighet til å brette forsiden bakover slik at det kan bli som et stativ for iPad’n. Det som dette etuiet gjør bedre enn Apples eget, er muligheten for å sette forsiden opp som en slags trekant, noe som definitivt ga betydlig bedre støtte. Dette dekselet er absolutt tykkere enn noe etui jeg har hatt tidligere, og det var merkbart tyngre. Men igjen; om dette er det jeg må ‘betale’ for å redusere stråling på meg selv og mine barn, så antar jeg at jeg kommer til å synes det er helt greit.


Som nevnt hadde jeg vent meg til å ha det, visstnok, tynneste iPhone-dekselet som er på markedet, og jeg liker i utgangspunktet at en telefon ikke blir for stor og tung. Likevel må jeg si at selv om jeg opplever dette dekselet som ganske stort og litt tungt, synes jeg likevel telefonen ligger godt i hånden og ikke er plagsomt tjukk. Og igjen; om det er dette som skal til for å redusere stråling…

Nå er altså dekslene satt på, og skal testes fremover – eller det vil si; det skal brukes. Jeg tenkte følge opp med et innlegg når jeg har hatt dette i bruk en stund, men ettersom jeg ikke akkurat har mulighet til å måle på det som kanskje er aller viktigst med disse dekslene for min del, altså strålingen, så blir min vurdering på disse andre, mer overfladiske tingene; hvor hendige disse er i bruk, hvor sikre de er når (når!) jeg mister enhetene i bakken, hvor godt iPhone-dekselet hjelper på telefonsignalene osv.

Jeg gleder meg til å sjekke – og hvem vet, kanskje jeg merker at telefonen blir mindre varm mot øret når jeg har snakket alt for lenge i telefon med en kjær venn? I så fall vil det være et viktig punkt i min vurdering, helt klart, for er det noe som gir meg skummel påminnelse om strålingen disse enhetene avgir, så er det nettopp når de blir varme inntil øret (selv om jeg ikke vet om det har noe med strålingen å gjøre – det kan godt være noe jeg bare tror).

Jeg har ikke teknologisk kompetanse god nok til å vurdere disse produktene ift stråling og om de faktisk beskytter mot dette i den grad de selv sier. Men det jeg leser på www.pongreasearch.com lover godt, synes jeg. Har noen av dere informasjon ang dette, eller kompetanse på området, så tar jeg gjerne imot kommentarer og tanker rundt dette.

Tenker du på at alle våre mobile enheter avgir stråling?

Del gjerne dine kommentarer med meg!

Dette blogginnlegg er sponset i form av at jeg har fått de to produktene jeg tester, men alle meninger er mine egne, de er ærlige og jeg har ikke blitt instruert i noen form ift hva jeg har skrevet.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page