top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Tester og tipser; PicFrame og LabelBox

Om det er ett konkret spørsmål jeg blir stilt oftest, utenom det spørrende «Mammaaaa….?», er det nok spørsmålet: «Hvordan lager du disse kollasjene med tekst du legger ut i sosiale medier?»

Jeg liker å illustrere blogginnleggene mine med bilder, og ettersom mine blogginnlegg stort sett inneholder mye tekst, skylder jeg leserene mine noen små avbrekk mellom alle ordene som flommer. Jeg er generelt glad i å dele bilder i sosiale medier, for å gi små glimt fra mitt liv, vår hverdag og våre øyeblikk, og på en måte blir disse små kollasjene av bilder fra en bestemt situasjon eller et gitt øyeblikk, som en form for miniblogging for min del.

Ettersom vi tar forholdsvis mange bilder med kameratelefon nå, og denne type kameraer begynner å ta uforskammet bra bilder (iPhone4S for min del), går det ganske raskt og greit å lage slike kollasjer. Jeg tar bildene med telefonen, lager kollasjen med telefonen, og dermed går hele prosessen unna i en fei.

Vil du vite hvilke apps jeg bruker?


Last ned PicFrame fra AppStore / Google Play, og du er igang! Så enkelt er det faktisk. Du har gode muligheter til å definere hvordan du vil at din kollasje skal se ut, om du vil ha rette eller buede hjørner, hva slags farger eller mønster du ønsker på bakgrunnen osv. Dette klarer du enkelt å lage på din mobil, men om du vil gjøre det med bilder du har på macen eller du liker det formatet bedre, så finnes denne appen tilgjengelig i Mac AppStore også.

Jeg har aldri rukket å lære meg Photoshop og har ingen grafisk utdannelse, og for meg blir PicFrame som en snarvei inn i en litt bedre designmessig fremstilling på eksempelvis bloggen min, uten at jeg trenger å bruke spesielt lang tid på det.


Et annet tips, er å samtidig laste ned LabelBox (finnes ikke på Mac AppStore), for å kunne legge tekst på kollasjene man lager. Jeg lagrer bildet etter å ha laget kollasjen i PicFrame, og åpner deretter bildet i LabelBox, hvor jeg legger på ‘tape’ og tekst. PicFrame har også kommet med en mulighet for å kjøpe enkelte ‘tape’ in-app (at man betaler ekstra), for dermed å kunne legge på tekst rett fra PicFrame (uten å måtte gå innom LabelBox), men jeg synes foreløpig ikke den varianten er like fin som LabelBox sin, så jeg holder meg til den kombinasjonen enn så lenge.

Og om du vil se en kollasje jeg har laget med disse appene, så er et eksempel bildet under;

Et bilde som nok burde vært på min forsømte neglelakkblogg. Jaja, mye de deilige sommermånedene kan bedre på 🙂

Andre apps jeg bruker til bilderedigering, kollasjer og denslags, er PolyFrame (kollasjer med ikke rettvinklete former), InstaPlus (filter), AfterFocus (for å sette fokuset i bildet og la resten være dusere), DipTic (kollasjer), Frametastic (kollasjer / rammer), og ikke minst PS Express og Snapseed for bilderedigeringsdelen.

Hva slags fotoapper er du mest glad i?

Del gjerne dine tips, jeg elsker apper som gjør bildene bedre!


PS: Nå kan du følge denne bloggen på facebook. Håper du har lyst til å klikke deg inn og trykke liker, og om du er ekstra grei, så deler du den siden med dem du tror kan ha interesse av denslags. TAKK!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page